EPiServer-toimistot Suomessa -selvitys käynnistyy!

Perttu Tolvanen

Drupal-toimistoihin keväällä tehty katsaus osoittautui erittäin suosituksi aiheeksi. Suosittu katsaus jopa herätti EPiServer-toimistojen edustajat kyselemään milloin kohteeksi saataisiin EPiServer-firmat. Ovathan Drupal ja EPiServer toisilleen hyvin tyypilliset kilpakumppanit. Nyt tähän ehdotukseen tartutaan, ja laitetaan EPiServer-toimistoja järjestykseen.

episerver-viking-2015

>> Hakemuslomake EPiServer-toimistojen katsaukseen

Selvitys on käynnissä 30.9.2015 asti, ja loppuvuodesta raportoidaan sitten tuloksia. Tavoitteena on auttaa ostajia helpommin löytämään itselleen parhaiten sopivat kandidaatit.

EPiServer-markkina ei tosin ole samalla tavalla “varjoissa” kuin Drupal-kenttä. Tästä pitää huolen EPiServer Finland, eli maatoimisto, jossa tällä hetkellä työskentelee kolme henkilöä. Kaikki sertifioidut EPiServer-kumppanit löytyvät myös EPiServerin sivustolta, ja osa kumppaneista on jopa listannut referenssejä sivustolle. Premium-tasolla ovat tällä hetkellä virallisessa listauksessa CGI, Creuna, HiQ, KnowIt, Sininen Meteoriitti, Solita, Tieto ja Tietotalo.

Premium-listan ulkopuolella olevilta tekijöiltä löytyy myös hyviä referenssejä, mutta ei aivan samanlaista määrää sertifioituja kehittäjiä tai erikoistumishalua yksittäiseen teknologiaan.

Kumppaneiden tiimien koko ja referenssien laajuus vaihtelevat kuitenkin myös premium-tasolla varsin paljon. Osa on myös keskittynyt kovin erilaisiin projekteihin kuin toiset. Microsoft-kentälle tyypillisesti osa on vahvasti teknisesti orientoituneita toteuttajia, eikä vahvaa design-lähestymistä löydy läheskään kaikilta. Näitä vivahteita ei virallinen kumppanilistaus kerro.

Tässä katsauksessa onkin tarkoitus keskittyä nostamaan esiin eri kumppaneiden vahvuusalueita ja erityiskokemusta.

EPiServeriä kun käytetään kovin monenlaisiin tarkoituksiin. Esimerkiksi isot pörssiyhtiöt saattavat käyttää alustaa viestinnällisiin sivustoihin, markkinoinnilliseen verkkopalveluihin, verkkokauppaan, markkinoinnin kampanjasivustoihin ja jopa intranetteihin. Osa asiakkaista käyttää jopa useita eri kumppaneita tämän kaiken toteutukseen.

Vastauksien määräaika on syyskuun 30. päivä. Tulokset tullaan julkaisemaan loppuvuodesta blogissa. Jos siis työskentelet EPiServer-verkkopalveluita toteuttavassa yrityksessä, tai tunnet tahoja joiden kannattaisi osallistua selvitykseen, niin välitä viestiä.

>> Hakemuslomake EPiServer-toimistojen katsaukseen

PS. Kuvitus: Kuvittaja Pirita Tolvanen.

Aiheet: EPiServer

Tagit: ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton toimija, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat ja kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit. Pertun yhteystiedot.

Comments are closed.