Web-alan tapahtumat syksyllä 2013

Perttu Tolvanen

Alkavana syksynä on runsaasti seminaareja ja tapahtumia web-alan ammattilaisille. Syyskuun puolivälissä tapahtumia on lähes ruuhkaksi asti, kun Sisältöstrategiaseminaari CS Forum 2013, Mainostajien Liiton Digin mitalla -seminaari ja User Experience Summit Finland 2013 järjestetään samojen kolmen päivän aikana.

Suurin osa tapahtumista sijoittuu Helsinkiin, mutta MindTrek 2013 järjestetään Tampereella lokakuun alussa. Tapahtumien lippujen hinnat vaihtelevat parin sadan ja puolentoista tuhannen euron välillä. Yksi maksutonkin tapahtuma joukosta löytyy: Exove järjestää kaikille avoimen WordPress Cafén Helsingissä tiistaina 10.9.2013.

 • WordPress Café Helsingissä 10.9.2013. Tilaisuus on tarkoitettu WordPress-käyttäjien ja -kehittäjien verkostoitumiseen.
 • Sisältöstrategiaseminaari CS Forum 2013 Helsingissä 11.-13.9.2013. Maailmanlaajuisesti suurimmassa sisältöstrategiaseminaarissa suomalaiset ja kansainväliset sisältöjen huippuosaajat jakavat kokemuksiaan tuloksellisista tavoista hyödyntää sisältöjä liiketoimintansa tukena. Keskiviikko on valinnainen workshop-päivä, torstai ja perjantai varsinaisia konferenssipäiviä.
 • Digin mitalla -seminaari Helsingissä 12.9.2013. Seminaari on tarkoitettu kaikille markkinoinnin ja -myynnin päättäjille, jotka haluavat syventää osaamistaan digitaalisen liiketoiminnan mittaamisessa ja tuloksellisessa verkkoliiketoiminnassa.
 • User Experience Summit Finland 2013 Helsingissä 13.9.2013. Yhden päivän tapahtuma tuo yhteen kolme brändäyksen kovaa nimeä key note -puhujiksi.
 • eCommunication & UX Summit! 2013 Helsingissä 17.-18.9.2013. Tapahtuman kolmessa ohjelmalinjassa käsitellään mobiilin ja intranetin uusimpia mahdollisuuksia ja ratkaisuja, Sharepointin hyötyjä tiedonjakamisessa sekä hyvän käyttökokemuksen luomista.
 • MindTrek 2013 Tampereella 1.-3.10.2013. Kansainvälinen MindTrek keskittyy teknologian, tiedon ja median tulevaisuuteen.
 • Reaktor Design Day Helsingissä 3.10.2013. Design-konferenssi, jonne odotetaan yleisöä Suomen lisäksi myös muista Pohjoismaista ja Keski-Euroopasta.
 • Reaktor Dev Day Helsingissä 4.10.2013. Konferenssi koodaajilta koodaajille, jonne odotetaan yleisöä Keski-Euroopasta asti.
 • Sähköisen palvelukanavan suunnittelu ja ostaminen -koulutus Helsingissä 14.-15.10.2013 pureutuu erityiskysymyksiin joihin etenkin isoissa verkkopalvelu-uudistuksissa törmätään
 • Slush Helsingissä 13.-14.11.2013. Kuudetta kertaa järjestettävä Slush lukeutuu Euroopan merkittävimpiin kasvuyritystapahtumiin. Tänä vuonna tapahtuma tekee uuden Aasian aluevaltauksen.
 • SharePoint Hyvät, Pahat ja Rumat Helsingissä 19.-20.11. Kuudetta kertaa järjestettävä seminaari kertoo kaunistelematta niin hyvää, pahaa kuin rumaakin SharePoint-toteutuksiin liittyen.

Tiedätkö seminaarin tai tapahtuman joka ei ollut listalla? Käy ilmoittamassa se Vierityspalkin ”Tapahtumat” -osioon! Osio kokoaa yhteen kotimaisen web-kentän seminaarit, koulutukset ja alan firmojen aamiaistilaisuudet. Palstalle voi kuka tahansa ilmoittaa uuden tapahtuman.