Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022

Artikkeli

Shopify, kanadalainen palveluna tarjottava ohjelmistoratkaisu pienten ja keskikokoisten verkkokauppojen pyörittämiseen, on ollut ehdottomasti nopeimmin kasvanut tämän tyyppinen verkkokauppa-alusta viime vuosina Suomessa. BuiltWith-teknologiatutkan mukaan Suomessa on jo yli 3700 Shopify-verkkokauppaa. Esimerkiksi Suomessa suosittuun MyCashflow-verkkokauppa-alustaan verrattuna ero on jo varsin selvä (MyCashflow:n vastaava numero on reilut 1900).

Shopify-kauppoja on siis paljon, mutta missä ovat osaavat kumppanit?

Woolman on ollut vuosia varsin yksin tässä markkinassa, haastajat ovat olleet lähinnä pieniä freelancereita tai kovin pieniä digitoimistoja. Parin viime vuoden aikana liikehdintää Shopifyn suuntaan on kuitenkin ollut selvästi enemmän myös toimistojen ja konsulttien puolella.

Siksi North Patrol ja Vierityspalkki toteuttavat nyt keväällä yhteistyössä selvityksen Suomessa toimivista Shopify-kumppaneista. Selvityksen tulokset tullaan julkaisemaan avoimesti, jotta kumppanikentän osaamisesta olisi Shopifystä kiinnostuneilla asiakkailla enemmän puolueetonta tietoa käytettävissään.

Selvityksen toteuttavat Perttu Tolvanen ja Mikko Jokela North Patrol Oy:stä, tulokset tullaan julkaisemaan North Patrolin Web-ostajan opas -blogissa sekä Vierityspalkissa elokuussa.

Selvitykseen osallistuminen on avointa kaikille, niin isommille toimistoille kuin freelancereille. Minimikriteerinä on, että yhtiöllä tulee olla oma y-tunnus, joten jonkinlainen yritysmuotoinen toiminta täytyy olla kyseessä.

Selvityksessä katsotaan ensisijaisesti referenssejä ja arvioidaan palvelutarjontaa. Loppuraportissa ei ole tavoitteena sijoittaa toimistoja erityisesti paremmuusjärjestykseen esimerkiksi liikevaihdon tai tehtyjen projektien laajuuden mukaan. Erilaiset asiakkaat tarvitsevat erilaisia kumppaneita, selvityksen tavoitteena on auttaa asiakkaita itselleen sopivien kumppaneiden löytämisessä.

>> Osallistu selvitykseen, vastaa kyselyyn*

Vastaavia selvityksiähän on Vierityspalkissa tehty vuosien varrella hyvin monista eri teknologioista ja tuotteista. Yleensä selvitykset ovat ajoittuneet juuri tilanteisiin, kun teknologia on ollut selvässä nosteessa tai kumppanikenttä on syystä tai toisesta varsin hajallaan, ja asiakkailla on vaikeuksia tunnistaa kokeneita toimijoita tai ylipäätään itselleen sopivia toimijoita.

Selvityksen määräaika on 18.5.2022, joten toimistoilla on nyt reilu kuukausi aikaa osallistua prosessiin. Lomakkeella annettujen tietojen varmistamiseksi on mahdollista, että selvityksen tekijät haastattelevat myös toimistojen edustajia ja heidän asiakkaitaan.

>> Osallistu selvitykseen, vastaa kyselyyn*

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun