Suosituimmat artikkelit syksyllä 2009

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Vierityspalkki uudistui.

Kauden kääntyessä kohti talvea on syytä tehdä nopea katsaus suosituimpiin artikkeleihin syksyllä 2009 Vierityspalkissa.

Suurin osa Vierityspalkin lukijoista edelleen lukee artikkelinsa RSS-syötteen kautta käyttäen joko iGoogle*-aloitussivua, Google Readeria* tai Netvibes*-aloitussivua. Huomattava määrä liikenteestä tulee myös suoraan Vierityspalkki.fi-osoitteeseen joko kirjoittamalla osoite suoraan selaimen osoitekenttään tai kirjoittamalla Googleen joko “vierityspalkki” tai “vierityspalkki.fi”. Täten erittäin merkittävä osa lukijoista lukee tuoreet artikkelit suoraan etusivulta ilman että lataisi yksittäisten artikkeleiden sivuja.

Täten suosituimpien artikkelien lista perustuu pääosin siihen mitä artikkeleita jaetaan eniten kollegoille ja ystäville esimerkiksi Facebookin kautta tai sähköpostitse.

Suosituimmat artikkelit tai sisältösivut syksyllä 2009:

1. Avoimet työpaikat –sivu. Avoimet työpaikat –sivu kilpailee jopa Vierityspalkin etusivun kanssa latausmäärissä ja on selkeästi saavuttanut vahvan aseman alan työpaikkailmoittelun solmukohtana. Palstalle ilmoittaminen on ilmaista ja onnistuu keneltä tahansa. Moni henkilö tulee Vierityspalkkiin säännöllisesti vain tarkistamaan mitä uusia työpaikkoja alalla olisi tarjolla.

2. Uudet julkaisut –sivu. Uudet julkaisut –sivu on noussut syksyllä omaan sarjaansa parhaiden artikkeleiden ja avoimien työpaikkojen välimaastoon. Palstan ilmoittelu oli syyskuussa erityisen aktiivista ja projektikuvauksista on tullut myös toimitukseen hyvää palautetta. Palstalle ilmoittaminen on ilmaista ja onnistuu keneltä tahansa. Palstan erikoisuus on, että projektikuvaus on pakollinen ja kuvauksista käy yleensä ilmi varsin hyvin mitä projektissa tehtiin, mihin kannattaa kiinnittää saitilla huomiota ja esimerkiksi mikä julkaisujärjestelmä saitin ylläpitoon valittiin. Näyttäisi siltä, että moni henkilö tulee nykyisin jo pelkästään tämän palstan perässä sivustolle katsomaan mitä uusia sivustoja alalla on julkaistu.

3. Oikeasti hyödyllinen verkkopankki: Balancion. Artikkeli uudenlaisesta verkkopankkitietojen analysointipalvelusta keräsi paljon huomiota ja sai paljon liikennettä esimerkiksi Pingstatesta*, Facebookista ja Twitteristä. Artikkeli keräsi myös pitkän keskusteluketjun kommenttiosioon. Artikkelin kirjoittaja Perttu Tolvanen.

4. Verkkopalveluprojektien top-10 haasteet vuonna 2009. Artikkelissa listattiin kymmenen käytännön kokemuksen kautta havaittua haastetta verkkopalveluprojekteista. Artikkeliin linkitettiin tavallista runsaammin sähköposteista, Facebookista ja yrityksien sisäisistä wikeistä ja intraneteista. Artikkelin kirjoittaja Perttu Tolvanen.

5. Sataman valot sammuvat. Artikkelissa listattiin Trainers’ Housen parin viime vuoden aikana lopettamat liiketoiminnot ja kyseenalaistettiin Sataman ja TH:n liitoksen synergiahyödyt alkuperäisen Sataman liiketoiminnan kannalta. Artikkelin perään syntynyt kommentointiketju syventää aihetta varsin paljon ja tuo monia näkemyksiä anonyymeiltä ex-satamalaisilta. Artikkeli keräsi liikennettä erityisesti Pingstatesta ja Facebookista. Artikkelin kirjoittaja Tommi Pelkonen.

Top-5 listan ulkopuolelle jäi täpärästi mm. Raportit ja lähteet –sivu joka listaa digitaalisen median piiristä suomeksi kirjoitettuja kirjoja, raportteja, väitöskirjoja, diplomitöitä ja graduja. Sivun liikennemäärä on kasvanut tasaisesti keväästä lähtien ja listalla onkin jo yli 70 verkosta löytyvää raporttia, väitöskirjaa tai lopputyötä. Toimituksen sähköpostilistalle (toimitus-lista (at) vierityspalkki.fi) voi vinkata listalta puuttuvista raporteista ja lopputöistä.

Kesällä julkaistuja ja hyvin liikennettä saaneita artikkeleita olivat myös Petri Mertasen kirjoittama katsaus web-analytiikan järjestelmiin, TH:n analytiikkayksikön hajoamisesta kirjoitettu uutinen, uuden web-analytiikkafirman synnystä kirjoitettu uutinen sekä Tuija Aallon kirjoittama raportti Nokia N97:n lanseeraustilaisuudesta.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun