Mobile Dev Camp Helsingissä 21.2.

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

mobiledevcampHelsingissä, Vanhalla Ylioppilastalolla, järjestetään lauantaina 21.2. Mobile Dev Camp -tapahtuma*, jonka ideana on luoda ilmainen ja vapaamuotoinen tapahtuma mobiilikehittäjille, suunnittelijoille ja alasta kiinnostuneille.

Mobile Dev Campin järjestäjäporukkaan kuuluva Mikko Hämäläinen kertoo: “Tapahtuman tarkoitus on tuoda kiinnostuneet ihmiset yhteen ja antaa heille mahdollisuus oppia uutta, jakaa kokemuksiaan ja tavata muita alasta kiinnostuneita. Valitsimme Vanhan paikaksi sen keskeisen sijainnin ja avoimen tilan takia. Jos esitysten kuunteleminen ei ole oma juttu, ihmiset voivat levittäytyä salin pöytiin puuhaamaan omiaan. Tapahtumaan osallistuakseen ei tarvitse olla mikään koodiguru, vaan kiinnostus alaan riittää.”

Tilaisuuden alkupuolella on luvassa esityksiä eri mobiiliplatformeista Androidista Symbianiin. Iltapäivällä on vuorossa BarCamp-henkinen tilaisuus, jossa ihmiset voivat vapaasti pitää pieniä esityksiä tai workshoppeja heitä kiinnostavista aiheista.

Paikalle on tulossa hyviä puhujia ja toivottavasti ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet jakamaan mielenkiinnon kohteitaan ja kokemuksiaan.

“Esitykset voivat olla esimerkiksi hyväksi koettuja interaktiodesign-tekniikoita, koodausvihjeitä tai käytönnön neuvoja mobiilialustan valitsemisesta. Workshoppien tarkoituksena on testata käytännössä eri kehitystekniikoita. Yksi tälläinen on esimerkiksi iPhone-testiympäristön perustus ja unit-testaus XCodessa. Iltapäivän idea kiteytyy siihen, että sitä ei suunnitella edeltäkäsin, vaan paikallaolijat luovat sen oman kiinnostuksensa pohjalta. Olisi hienoa, jos mahdollisimman moni nappaisi mukaan läppärinsä ja lataisi siihen valmiiksi kehitysympäristön, josta on kiinnostunut”, Hämäläinen toivoo.

Helsingin startup-skenessä on viime vuoden aikana järjestetty paljon erilaisia sosiaalisia tapahtumia, kiitos muun muassa Arctic Startupin, ja Mobile Dev Camp onkin eräänlaista jatkumoa niille. Tapahtuman ideointi lähti liikkeelle Slushista* viime marraskuussa.

“Peter Robinett, joka on Amsterdamissa vaikuttava startup-aktiivi, oli järjestänyt vastaavan tapahtuman Amsterdamissa ja oli suunnittelemassa uusia. Meistä tapahtumat kuulostivat kiinnostavilta ja ehdotimme Grey Area* -työkaverini Andreas Karlssonin kanssa, että me voisimme olla mukana järjestämässä Mobile Dev Camppia Suomessa. Floobsin* Kai Lemmetty oli samoihin aikoihin järjestämässä Startup Developers Gatheringia Android-kehityksestä ja otti Peteriin yhteyttä sen järjestämisen tiimoilta. Peter toi meidät yhteen ja ehdotti, että yhdistäisimme voimat Helsingin Mobile Dev Campin järjestämiseen. Mukaan saatiin vielä Mike Bradshaw, joka oli meistä Suomen päässä vaikuttavista ainoa, joka oli käynyt Amsterdamin Mobile Dev Campissa ja osasi kertoa mikä toimi ja mikä ei. Nyt olemme sitten vähän reilun kuukauden tehneet viiden ihmisen porukalla tätä tapahtumaa vapaa-ajallamme muiden kiireiden ohessa. Paikalle on tulossa hyviä puhujia ja toivottavasti ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet jakamaan mielenkiinnon kohteitaan ja kokemuksiaan”, kertoo Hämäläinen.

Lisätietoa tapahtumasta sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta Mobiledevcamp.fi*.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Asmo Halinen

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun