Floobs tarjoaa työkalut oman tv-kanavan johtamiseen

Perttu Tolvanen

Vierityspalkki kyseli hieman lisätietoa tuoreesta suomalaisesta videopalvelusta nimeltä Floobs*.

Floobs

Floobshan on videonjakamisportaali, jossa on erikoisuutena mahdollisuus jakaa live-videota. Täten kuka tahansa voi perustaa oman tv-kanavan verkkoon ja lähettää livemateriaalia streamina vaikka sitten omilla verkkosivuillaan. Oman kanavan perustamisvaatimuksina on vain riittävän nopea verkkoyhteys ja esimerkiksi tavallinen web-kamera. Jatkossa laadukkaat, internet-yhteydellä varustetut kamerapuhelimet nähdään myös yhtenä tapana lähettää sisältöä kanaville.

Floobsin kehittäjät* näkevät livevideot esimerkiksi kansalaisjournalismin tärkeänä osatekijänä. Floobsin käyttäjät voisivat esimerkiksi luoda johonkin urheilutapahtumaan keskittyneen livevideokanavan. Tällöin samalle kanavalle voisi tuottaa videota useampikin aktiivinen harrastaja ja näin syntyisi monesta lähteestä koostuva, vuorovaikutteinen tv-kanava.

Liiketoimintamalli Floobsilla perustuu ainakin mainoksiin joita lieneekin helppo jaella myös käyttäjien live-videoiden väliin. Tarkempaa tietoa suunniteltavista mainosmalleista ei kuitenkaan ollut vielä tarjolla.

Palvelu on suljetussa betassa tällä hetkellä, mutta esimerkiksi FAQ-osio on julkinen ja varsin kattava*. Palvelun kehityksestä saa myös arvokasta tietoa kehitysideat-sivulta*, jossa on vapaa kommentointi ja jossa kehitystiimi ylläpitää listaa asioista jotka ovat juuri tällä hetkellä parannettavana. Samoin löytyy lista isommista kehitysprojekteista jotka ovat työn alla (kuten “kännykkä clientin viilaus ennen beettaa” ja “mobile.floobs.com:in kehitys”, jne.).

Floobsin kehitystyö ja ensiaskeleet on otettu yksityisrahoitteisesti (tai “enkelirahalla” kuten he sen ilmaisevat), mutta piakkoin on kuulemma tulossa ensimmäinen rahoituskierros konseptille. Rahoituskierroksen turvin lieneekin sitten tarkoitus ponnistaa ulkomaille konseptin kanssa.

Erilaisten livevideokanavien perustamisessa on tietysti omat riskinsä ja Floobsilla onkin väärinkäytösten varalle suunniteltu oma “Floobs-poliisi”-verkosto jolloin osa käyttäjistä toimii palvelun vahtikoirina tarkkaillen kanavien sisältämien videosisältöjen aiheita. Livevideoiden välittämisessä on varmasti omat riskinsä ja tämä lieneekin Floobsin osalta isoin kysymys keskusteltaessa sijoittajien kanssa (sen bisnesmallin lisäksi tietysti…).

Ensimmäisiä Floobsia hyödyntäviä sivustoja ovat ainakin musiikkisivusto Meteli.net, rullalautailuyhteisö Nolla.net ja viihdesivusto Stara.fi. Ainakin rullalautailijoiden Floobs-suunnitelmista voi lukea lisää heidän foorumiltaan*.

Floobs rekrytoi* tällä hetkellä myös ahkerasti, joten jos nuori start-up ja videostreamaus-ala kiinnostaa, niin kannattaa vilkaista myös heidän rekrytointiosionsa*. Hakusessa on ainakin Javaa hallitsevia web-kehittäjäguruja, kokeneita mobiilikehittäjiä ja “Community Manager”-tyyppisiä henkilöitä.

Comments are closed.