Suomen kovimmat WordPress-toimistot

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 10 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Miltton terästää digitoimistoprofiiliaan.

WordPress on ollut tässä blogissa huomion kohteena jo jonkin aikaa. Viime talvena selvitettiin Suomen kokeneimpia WordPress-firmoja. Tänä syksynä pidettiin seminaaria WordPressin soveltuvuudesta vähän vakavampiinkin webbiprojekteihin. Nyt on vuorossa pysyvä hakemisto Vierityspalkkiin alan kokeneimmista ja aktiivisimmista toimijoista. Tänään avautuva “Toimistot”-hakemisto listaa kokeneimmat WordPress-toteuttajat tästä maasta.

WordPress-toimistot-Suomessa-2014

Julkaisuhetkellä hakemistossa on seitsemän toimistoa näyttämässä esimerkkiä. Esimerkkiä näyttävät Aucor, Byroo, Exove, Frantic, H1, Solid Angle ja Trimedia. Tämä on kuitenkin vasta alku. Kovia WordPress-toimistoja löytyy tästä maasta enemmän.

>> Kovimmat WordPress-toimistot Suomessa

Tämä yrityshakemisto ei ole kuitenkaan mikä tahansa listaussaitti. Tähän hakemistoon pitää hakea, ja kriteereiden kanssa tullaan olemaan tarkkana. Hakemisto ei tavoittele suuria määriä alan firmoja. Eiväthän asiakkaatkaan tarvitse useita kumppaneita verkkopalveluidensa kehittämiseen, niin miksi hakemiston pitäisi listata satoja mahdollisia firmoja?

Hakemisto aloittaa WordPress-toimistoista, mutta ainakin yksi laajentumisaskel saattaa tapahtua ensi vuonna. Parhaillaan blogissa toisena huomion kohteena olevat Drupal-toimistot voivat hyvinkin päästä mukaan hakemistoon ensi vuoden puolella.

Muutamia isoja linjauksia on hakemiston osalta jo tehty nyt alkuvaiheessa. Esimerkiksi puhtaita suunnittelutoimistoja ei tämä hakemisto tule näkyvissä olevassa tulevaisuudessa listaamaan. Tämä hakemisto keskittyy toimistoihin, jotka osaavat yhtä lailla suunnitella ja toteuttaa verkkopalveluita. Toteutusosaaminen pitää myös löytyä omasta takaa. Esimerkiksi mainostoimistoillahan on tapana ostaa toteutukset edelleen alihankkijoiden kautta. Tällaisia toimistoja ei tästä hakemistosta tule löytymään.

Toimistot-hakemisto onkin vahvasti kytketty Vierityspalkin Julkaisut-osioon. Hakemistoon pääsyssä julkaisut ovat isossa roolissa, ja myös pysyminen hakemistossa perustuu säännöllisiin julkaisuihin. Jopa Toimistot-osion listausjärjestys perustuu viimeisimpiin julkaisuihin.

Toinen kova linjaus liittyy liikevaihtorajoihin ja toimintahistoriaan. Toimistot-yrityshakemisto ei listaa freelancereita tai juuri aloittaneita startuppeja. Tämä hakemisto keskittyy esittelemään niitä firmoja, jotka ovat jo kannuksensa ansainneet ja pystyvät sen myös asiallisella liikevaihtoluokalla todistamaan. Aloittavia firmoja on tarkoitus jatkossakin (kuten Digitoimisto Dude taannoin) esitellä blogissa, mutta hakemistoon innokkaat uudet tulokkaat pääsevät vasta kun toiminta on tasaantunut ja kasvanut vaadittuun kokoluokkaan.

Toimistot-hakemisto tulee näin olemaan erittäin erikoistunut “webin tekijöiden” -listaus. Palsta auttaa asiakkaita löytämään itselleen sopivimman, erikoistuneen ja kokeneen kumppanin verkkopalveluidensa kehitykseen.

>> Tutustu Suomen kovimpiin WordPress-toimistoihin

Toimistojen kriteereiden tarkistuksista vastaa allekirjoittanut, kuten Vierityspalkin selvityksissä muutenkin. Asiakasreferenssien ja taustatietojen tarkistuksia saattavat tehdä myös muut North Patrolin asiantuntijat, mutta hakemistoon pääsyn ratkaisee viime kädessä aina allekirjoittanut.

>> Hae mukaan Toimistot-hakemistoon

Pääsymaksu hakemistoon perustuu WordPress-projektien liikevaihtoon. Pääsymaksu kattaa listauksen hakemistossa kahden vuoden ajan. Alle miljoonan euron WordPress-liikevaihtoa tekeville toimistoille pääsymaksu on 150 euroa – 600 euroa. Tämä tuskin vakavaa liiketoimintaa tekeville toimistoille on kynnyskysymys. Suuremmille toimistoille pääsymaksuluokat ovat myös selkeästi isompia, ja näin on tarkoituskin. Isot toimistot kyllä löytävät asiakkaansa, haasteellisinta on aina pienemmillä. Näin hakemisto pyrkii omalta osaltaan edistämään pienten ja keskisuurten toimistojen näkyvyyttä ja houkuttelevuutta osaavina webin tekemisen kumppaneina.

Jos siis haluat toimistosi mukaan hakemistoon, niin tutustu kriteereihin ja laita hakemus tulemaan!

>> Tutustu Suomen kovimpiin WordPress-toimistoihin

PS. Kuvitus by kuvittaja Pirita Tolvanen.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

2 kommenttia on “Suomen kovimmat WordPress-toimistot”

 1. Onko tästä sivustosta tulossa North Patrollin mainossaitti? Vähän kyllä pudotti tämän sivuston uskottavuutta kun aletaan tekemään näin suoraa firman mainostyötä.

 2. Kiitos kommentista. North Patrolin maininta ja liitos tässä yhteydessä omasta mielestäni vain lisää uskottavuutta, koska ko. firman bisnes ei ole toteutuksissa, ja alan firmojen taustatarkistukset ym toiminta on muutenkin perushommia.

  Tässä blogissa on muutenkin isona ideana auttaa alan toimintaa – ja asiakkaiden lisäksi alan toimistot kuuluvat siten rajaukseen. Siksi aktiiviset alan firmat saavat näkyvyyttä blogissa, ovathan esim. blogin palstat (julkaisut, toimistot, koulutukset, työpaikat) perustettu yhtä lailla auttamaan alan toimistoja saamaan parempaa näkyvyyttä tekemisilleen – kuin auttamaan asiakkaiden navigointia markkinassa. Näin on ollut blogin alusta asti.

  Saa olla toki eri mieltä, ja kiitos palautteesta.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun