Aucor haukkaa Mediatavastin

Perttu Tolvanen

Juuri kun Mediatavast pääsi mukaan Vierityspalkin Toimistot-hakemistoon, niin Aucor nielaisee Mediatavastin. Näin WordPress-kentälle syntyy yksi toimisto lisää keskiraskaaseen sarjaan. Aucorin nimellä jatkava toimisto toimii jatkossa 11 ammattilaisen voimin ja muodostaa näin yhden Suomen suurimmista WordPress-toimistoista. Uusi toimisto toimii Turusta, Hämeenlinnasta ja Helsingistä käsin.

uusi-aucor

“Uuden Aucorin” liikevaihto nousee näin 800 000 euroon, joten ihan jättimäisestä toimistosta ei vielä puhuta, mutta merkittävä miljoonan euron raja lähestyy. Yrityskaupan myötä Mediatavastin nykyiset osakkaat siirtyvät Aucorin osakkaiksi.

Vierityspalkki kysyi uuden toimiston pääomistajana jatkavalta Janne Jääskeläiseltä muutaman kysymyksen kauppaan liittyen.

Miksi kasvua yrityskaupalla?

“Aucor on alusta saakka kasvanut tulorahotteisesti ja orgaanisesti, eli emme ole ottaneet velkaa ja olemme kasvattaneet yritystä yksi ihminen kerrallaan. Siitä on ollut paljon hyötyä: olemme voineet keskittyä koko ajan laatuun ja samalla yritykseen on valikoitunut oikeanlaisia ihmisiä, ja asiakkaita on tullut lisää tasaisesti. Orgaaninen kasvu on erittäin jees, mutta se on hieman liian hidasta, varsinkin kun olemme linjanneet strategiassa selkeän kasvusuunnan. WordPressillä ja sisältövetoisilla verkkopalveluilla on huomattavaa nostetta, ja tämä yrityskauppa parantaa meidän mahdollisuuttamme vastata lisääntyneeseen kysyntään.”

Muuttuuko projektien fokus teillä?

“Projektien fokus ei hirveästi muutu: WordPress-projektit ovat kasvaneet kooltaan, ja oli luontevaa hankkia lisää laadukkaita osaajia. Sen lisäksi MediaTavastilla on WordPress-osaamisen lisäksi väkevä visuaalinen työstökulma, joka sopii Aucoriin erinomaisesti.”

Miten usealla paikkakunnalla toimiminen muuttaa toimiston luonnetta?

“Oikeastaan se muuttaa sitä hyvin vähän. Olemme tähänkin asti liikkuneet hyvin sujuvasti asiakkaiden luona paikkakunnasta riippumatta, ja yrityksemme on muutenkin rakennettu aika vahvasti etäläsnäolon ympärille. Nyt kun Aucorilla on toimipaikka kolmella eri paikkakunnalla, se tietenkin jonkun verran vaikuttaa asiakkaiden suhtautumiseen. Erityisesti jalansijan saaminen Helsinkiin on meille tärkeä pysäkki matkallamme kohti suurinta ja kauneinta WordPress-toimistoa. :)”

>> Aucor Toimistot-hakemistossa
>> Mediatavast Toimistot-hakemistossa