Puolueet tarvitsevat blogiyhteisöjä

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Mitä tapahtui RSS-syötteille?.

Aikaisemmin Vierityspalkissa on pohdittu millaisia olisivat hyvät vaalisivustot. Puolueetkin ovat nyt Kunnallisvaalien alla heränneet tarpeeseen markkinoida ehdokkaitaan. Ehdokkaalle sivusto onkin tarpeellinen käyntikortti. Puolueen etu ei kuitenkaan välttämättä ole, että kaikilla on omat, erityiset käyntikorttinsa.

Politiikasta syntyy mielikuva yksilöurheiluna kun jokainen ehdokas rakentaa oman verkkopresenssinsä ja tuo sen avulla esille itseään, ja vain itseään. Ehkä se puolueen logo on jossain siellä yläkulmassa, mutta siihen se monilla jää. Eikö tämä häiritse ihmisiä?

Eikö demokratian juuri pitäisi edustaa keskustelua, avointa ajatuksien ilmaisua ja ryhmätyötä?

Tämän ajatuksen edistäjänä on kunnostautunut mm. Roope Mokka* ja wikipuolueen idea.

Wiki on kuitenkin erityisesti yhteistyön väline ja sikäli se soveltuu ehkä paremmin käytännön poliittiseen työhön. Blogeille sitävastoin on leimallista juuri keskeneräisten ajatusprosessien avaaminen laajemmalle yleisölle – ja eikö sitä politiikka juuri tarvitse?

Uuden Suomen blogiyhteisö Kunnallisvaaleille* on täten loistava idea. Äänestäjien kannalta se on myös käytännössä toimiva juttu. Puolueiden kannalta se edustaa kuitenkin pelottavaa suuntausta. Yhdelläkään puolueella ei ole avointa blogiyhteisöä.

Eikö Vihreillä pitäisi olla oma, avoin blogiyhteisö kaikille Vihreiden edustajille? Eikö Kokoomuksen tulisi rakentaa omaa bloggaajayhteisöään joka käy avointa keskustelua yhteisössä mukana olevien ihmisten kanssa?

Eikö SDP:n tulisi käydä keskustelua ensisijaisesti omassa yhteisössään, ajatuksia jakaen ja toisten ideoita kommentoiden?

Jos Uuden Suomen taktiikka onnistuu, niin toimittajat moderoivat poliitikkoja, kirjaimellisesti.

Näyttääkö Uuden Suomen Kunnallisvaaliblogit meille suuntaa siihen minne verkkodemokratia ja poliittinen keskustelu on menossa seuraavaksi? Vai ennakoiko Uuden Suomen palvelu sitä että media ottaa niskalenkkiä poliittisen keskustelun nettifoorumeista?

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Puolueet tarvitsevat blogiyhteisöjä

  1. […] Puolueet tarvitsevat blogiyhteisöjä (4.9.2008) […]

Kommentointi on suljettu.



Vierityspalkki.fi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset. Uutiskirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.


Tilaa uutiskirje.

  • 40-50 asiantuntija-artikkelia vuosittain.

    Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja. Julkaistuja artikkeleita jo yli 1000 kappaletta.


    Kaikki artikkelit

  • 150-200 julkaistua referenssicasea joka vuosi.

    Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


    Selaa toimistojen julkaisuja

  • 300-400 työpaikkailmoitusta vuosittain.

    Vuodesta 2007 toiminut ilmoituspalsta on edelleen sivuston suosituin osio. Moni asiantuntija on löytänyt useammankin työpaikan palstan kautta vuosien varrella.


    Selaa avoimia työpaikkoja

  • 31 kokenutta digitoimistoa

    on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


    Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun