WordPress-kentän haastajasarjaa Helsingistä: booncon PIXELS

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Rajasoft osti Buorren kehitystiimin.

Vierityspalkin digitoimiston valintaa käsittelevässä artikkelisarjassa esitellään Suomessa toimivia digitoimistoja ja ohjelmistotaloja, jotka toteuttavat verkkopalveluita. Jos etsit digitoimistoa juuri nyt, ajantasaisin listaus Suomen kokeneimmista digitoimistoista löytyy Toimistot-hakemistosta. Löydä kokenut digitoimisto – Oulu, Jyväskylä, Tampere, Turku, Helsinki

WordPress-markkinassabooncon-logo tuntuu kilpailu toimistojen välillä toimivan enemmän kuin hyvin. Uusia toimistoja syntyy säännöllisesti, ja moni näistä pienistä toimistoista kasvaa myös hyvää vauhtia. Booncon PIXELS on yksi näistä haastajasarjan aktiivisista toimistoista, joka on jo yli vuoden ajan pyrkinyt Vierityspalkin Toimistot-hakemistoon mukaan.

Referenssejä on nyt vuoden aikana kertynyt mukavasti, ja joukossa varsin komeita projekteja, mm. runsaasti varsin laajoja yrityssivustoja. Edelleenkin Pixelsin taloustiedot ovat ns. ”startup-sarjaa”, eli vielä ei ole tuloksentekoon päästy. Kehitys on kuitenkin ollut selkeän nousujohteista, ja asiakkaiden kannalta tällainen ”nälkäinen haastaja” voi olla hyväkin kandidaatti oman projektin tekijäksi. WordPressin kohdalla toimittajariski on myös aika pieni, koska toimistot pystyvät helposti ottamaan toistensa tekemiä sivustoja ylläpitoon ja jatkokehitettäväksi – ja näin tapahtuukin jatkuvasti. Silti Pixelsiä ei ehkä kaikkein isoimpiin WordPress-hankkeisiin voi suositella, mutta alle 30 000 euron projekteihin varmasti.

Pixelsin tekijäjoukko on varsin monikansallista, mutta silti koko tiimi työskentelee Helsingin toimistolla. Nykyinen Booncon PIXELS -yksikkö on perustettu vuonna 2014, mutta tiimi on jo työskennellyt yhdessä pidempään. Toimiston perustajista kirjoitettiin myös hiljattain Helsingin Sanomissa*, koska he olivat vertailleet useita eri kaupunkeja ennenkuin päätyivät perustamaan toimistonsa juuri Helsinkiin ja Suomeen.

Booncon PIXELS täydentää Toimistot-hakemistossa 100 000 – 300 000 euron liikevaihtoa WordPressillä tekevien toimistojen kategoriaa. Tässä kategoriassa toimiston kanssa kilpailevat tällä hetkellä Contrast (Helsinki), G-Works (Helsinki) ja redandblue (Helsinki). Ostajien kannalta tätä listaa voinee pitää ns. ”haastajalistana”. Nämä toimistot ovat jo referensseillä ja muulla aktiivisuudella todistaneet osaamisensa, mutta eivät ole vielä päässeet isompien asiakkuuksien ja projektien makuun. Nälkää ja kasvuhaluja siis löytynee.

Pixelsin vastaukset kysymyksiin toimitti Antero Muranen.

1) Toimistonne tähänastinen tarina?

”Toimistomme juuret löytyvät Pohjois-Italiasta, jossa kolme kaverusta saivat idean omasta yrityksestä. Kattavan selvityksen jälkeen poppoo päätyi Helsinkiin – tämä oli faktojen perusteella paras paikka yrityksen perustamiselle.

Alusta asti keskiössä ovat olleet kolme asiaa: 1) kansainvälisyys, 2) intohimo huippuluokan toteutuksiin designin ja koodin parissa, ja 3) parhaan työympäristön rakentaminen. Fokusta tukevat nykyhetken luvut: 11 hengen tiimissä on 8 eri kansallisuutta, yli 30 toteutettua projektia sekä useampi pitkäaikainen yhteistyökumppani.”

2) Mikä sai teidät ryhtymään WordPress-toimistoksi?

”Työskentelimme aiemmin Drupalin kanssa, sillä WordPress ei ollut vielä vahvistanut jalansijaansa yhtä vakuuttavasti kuin nykyään. Emme kuitenkaan olleet ikinä täysin tyytyväisiä Drupaliin. Siirryimme joitain vuosia sitten WP:n pariin sillä se on osoittanut olevansa paras alusta etenkin sisältövetoisille nettisivuille ja todella joustavasti käsiteltävissä moneen eri tarpeeseen.”

3) Mitkä asiat näette vahvuuksinanne WordPress-toimistona?

”Teemme paljon integraatioita WP:stä muihin alustoihin ja yleisesti ottaen meillä on hyvä ote vaikeidenkin räätälöintien tekemiseen.

Käyttäjäkokemukseen panostaminen näkyy myös sisällönhallinnan puolella, jonka rakennamme käyttäjiä ajatellen erityisellä huolella. Selkeästi suunniteltu admin-käyttöliittymä helpottaa sisällönhallinnan kanssa työskentelevien arkea huomattavasti.”

4) Minkäkokoisiin projekteihin katsotte olevanne kaikkein sopivimpia?

”Tiimimme taipuu tarvittaessa isoihin projekteihin (50 000€+), mutta tehokkaimmin ja helpoiten hallittavissa ovat 10 000 – 30 000€:n projektit. Näistä meillä on kertynyt jo reilusti kokemusta ja projektinhallinta sekä muu työskentely onkin hioutunut hiljalleen kohdilleen.

Pienempiin projekteihin (esim. startupeille) meillä on tarjota ainutlaatuinen hackathon -tyyppinen työskentelytapa, jossa projekti toteutetaan intensiivisesti ja kustannustehokkaasti.”

5) Oletteko osallistuneet jotenkin WordPress-yhteisön toimintaan tai kehittäneet esimerkiksi omia moduuleita?

”Olemme osallistuneet aktiivisemmin WordPress-yhteisön toimintaan viimeisen vuoden aikana. Pääkaupunkiseudun WP Meetup tapaamiset ovat tulleet tutuksi ja olemme yhden isännöineet itsekin.

Tiimimme uusiseelantilainen vahvistus Thomas Hurd oli keväällä puhumassa WordCamp Finland 2016 -tapahtumassa Helsingissä ja toimitusjohtajamme Lukas Hafner kävi rapakon takana puhumassa WooCommercen ykköstapahtumassa WooConf:ssa Austinissa, Texasissa.”

6) Millaista ylläpitoa ja jatkuvaa kehityspalvelua tarjoatte asiakkaillenne?

”Toisin kuin monet alalla toimivat toimistot, emme halua sitoa asiakkaita ylläpitomaksuin tai kiintein sopimuksin. Sovimme jokaisen asiakkuuden kanssa erikseen heille sopivan palvelutason ja usein ratkaisuna onkin joustava tuntihinnoitteluun perustuva kuukausilaskutus.

Keskiarvolta puhutaan usein muutamien tuntien jatkokehityksestä, joten hintatasolla liikutaan parista sadasta eurosta reiluun tuhanteen. Joidenkin asiakkaiden kanssa otetaan pienempiä kehitysprojekteja muutaman kerran vuodessa, jolloin kuukausilaskutusta muuten ei tule ollenkaan.”

7) Mikä on suosittelemanne hosting-ratkaisu WordPress-sivustoille?

”Jätämme hostingin mielellämme alan ammattilaisille ja keskitymme omiin vahvuuksiimme. Usein kokeilujen jälkeen olemme päätyneet suomalaiseen WP-palveluun, joka on vakuuttanut meidät mahtavalla asiakaspalvelullaan ja osaavalla teknisellä tiimillään. WordPressin hostaamiseen ei ole montaa yhtä toimivaa ratkaisua Suomessa.”

8) Minkälaista design-osaamista teiltä löytyy?

”11 hengen tiimistämme kuudella on design-tausta – nettisivuprojekteihin osallistuu kolme graafista suunnittelijaa ja ux-suunnittelija.”

9) Mistä referenssiprojektista olette olleet viime aikoina erityisen ylpeä, ja miksi?

”Erityisen iloisia olemme projekteista, jotka ovat isompien kokonaisuuksien ja yhteistyön lopputulosta kuten Vahanen tai Blueprint Genetics. Yksittäisistä projekteista mainittakoon kiinnostavana Omena Hotellit, jossa pääsimme uudistamaan kaikille suomalaisille tuttua brändiä sekä verkkosivuja.”

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!



Vierityspalkki.fi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset. Uutiskirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.


Tilaa uutiskirje.

  • 40-50 asiantuntija-artikkelia vuosittain.

    Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja. Julkaistuja artikkeleita jo yli 1000 kappaletta.


    Kaikki artikkelit

  • 150-200 julkaistua referenssicasea joka vuosi.

    Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


    Selaa toimistojen julkaisuja

  • 300-400 työpaikkailmoitusta vuosittain.

    Vuodesta 2007 toiminut ilmoituspalsta on edelleen sivuston suosituin osio. Moni asiantuntija on löytänyt useammankin työpaikan palstan kautta vuosien varrella.


    Selaa avoimia työpaikkoja

  • 31 kokenutta digitoimistoa

    on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


    Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun