Ideoita ja inspiraatiota: Julkaisut-palstalla nyt kategorialuokittelu

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 9 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut Tulli.fi on reilusti asiointikanava - eikä vain viraston verkkosivu.

Julkaisut-palsta on kaikessa hiljaisuudessa saanut lisää kategorialuokituksia. Nyt uusia verkkopalveluita ja toimistojen referenssicaseja voi selailla useista eri näkökulmista. Caseja voi selailla teknologian tai hinnan perusteella, ja näin saada kuvaa siitä millaisia projekteja milläkin teknologialla tai budjetilla tehdään tässä maassa. Esimerkiksi voi tutkia pelkästään Drupal-teknologialla tehtyjä sivustoja, tai projekteja joiden budjetti on ollut 30 000 – 60 000 euroa.

Lisäksi projekteja voi selailla verkkopalvelun tyypin mukaan:
>> Näytä kaikki verkkokaupat
>> Näytä kaikki yrityssivustot
>> Näytä kaikki uutis- tai viihdesivustot
>> Näytä kaikki kampanjasivustot
>> Näytä kaikki julkisten organisaatioiden tai yhdistysten sivustot
>> Näytä kaikki yhteisösivustot

Tätä luokittelua on toivottu kaikkein eniten viimeisen vuoden aikana, ja nyt se on toteutettu. Myös suurin osa palstalle tänä vuonna ilmoitetuista projekteista on luokiteltu takautuvasti näihin kategorioihin, joten myös syvyyttä löytyy tarvittaessa. Esimerkiksi yrityssivustojen kategoria sisältää jo kymmenittäin hyvin monenlaisia palveluita, joten jos itsellä on yrityssivusto suunnitteilla, niin kannattaa ehdottomasti tutustua siihen mitä muut ovat tehneet.

Yhteensä pelkästään tänä vuonna (tammi-syyskuu) palstalle on julkaistu lähes 200 referenssicasea, joten kyllä tästä kokonaisuudesta jo hyvin kattavan kuvan saa kotimaisesta webin tekemisestä.

Osa kategorioista on toki melko sekalaisia. Esimerkiksi kampanjasivustot-kategoria listaa hyvin monenlaista projektia, mutta toisaalta sekin antaa katsauksen ainakin siihen mitkä toimistot tässä maassa tekevät eniten kampanjatyyppisiä saittiprojekteja.

Kategoriakohtaiset listaukset eivät muutenkaan ole ollenkaan hassumpi paikka hakea sopivia kumppanikandidaatteja. Esimerkiksi verkkokauppa-referenssien listaus antaa paljon tietoa siitä mitkä firmat tässä maassa verkkokauppoja tekevät. Kovin täydellistä kuvaa markkinasta tällä tavalla tuskin saa, mutta ainakin aktiiviset toimijat erottuvat edukseen.

Ensisijaisesti Julkaisut-osiota kannattanee käyttää ideoiden ja inspiraation löytämiseen. Tuoreiden julkistuksien selailu paljastaa kuitenkin paljon siitä millaisia konsepteja, palveluita ja sisältöjä tässä maassa juuri nyt eniten tarjotaan.

>> Julkaisut-palsta

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun