Tampereen digimediafestari MindTrek 1-3.10.2013

Perttu Tolvanen

Digimediaa ja teknologiayrittäjyyttä yhdistävä MindTrek-festivaali valtaa Tampereen teollisen historian sydämen, Finlaysonin, 1.-3. lokakuuta 2013. Pääesiintyjänä on Applen toinen perustajajäsen Steve Wozniak.

MindTrek

Vuodesta 1997 järjestetty festivaali esittelee digimaailman uusimpia ilmiöitä. Tänä vuonna keskiössä ovat muun muassa robotiikka, kyberturvallisuus sekä lisätty todellisuus.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään Valtakunnalliset Teknologiayrittäjyyspäivät, joka edistää ja tuo esille teknologiaan perustuvaa suomalaista yrittäjyyttä.

Puhujina MindTrek-festivaalilla ovat muun muassa Stonesoftin Kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnéll, Google Suomen mediaratkaisujen johtaja Tommi Pelkonen, Effi ry:n Ville Oksanen sekä Suomen Robottiviikon kuraattori Cristina Andersson.

Teknologiayrittäjyyspäivät esittelee alan nimiä Suomesta, kuten Huawein kehitysjohtajan Mikko Terhon, Yle Mediapoliksen päällikön Minna Tiihosen, KONE:n designjohtajan Anne Stenrosin.

Kaksipäiväisen tapahtuman hinta on 145€ (+ alv 24%). Opiskelijat pääsevät festarille 75€ (+ alv 24%) hintaan.

>> Lisätiedot MindTrekin verkkosivuilta

Vierityspalkki tarjoaa lukijoilleen mahdollisuuden ansaita ilmaisliput MindTrekiin. Vastaa kommenttikentässämme kysymykseen: Onko MindTrekin ohjelmatarjonta kiinnostavaa web-ammattilaisen näkökulmasta? Miten kehittäisit ohjelmatarjontaa? Kolme parasta ensimmäisen päivän aikana annettua palautetta MindTrekin ohjelmasuunnittelijoille palkitaan lipuilla.

Aiheet: Tapahtumat

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
 1. Miika Niemelä says:

  Kokonaisuudessaan ihan mielenkiintoinen ohjelma mutta suoraan web-kehitykseen liittyviä ohjelmanumeroita ei tainnut löytyä yhtään. Suuri plussa Wozniakin puheenvuorosta.

  Tämänkaltaisessa tilaisuudessa toimisi varmaan parhaiten tutut ja ajankohtaiset aiheet kuten palvelumuotoilu + web-kehitys (käyttäjäkokemus), mobiiliverkkokaupat (niitä kun ei liikaa Suomessa ole) sekä käyttäjälähtöinen web-palveluiden suunnittelu (personointi, markkinointiautomaatio, konteksti). Perusasioita, joita ei kuitenkaan vielä osata ottaa aina huomioon.

 2. Perttu Tolvanen says:

  Miikalle ainakin lähtee varmasti lippu seminaariin. MindTrekkihän on tosiaan siitä vähän erikoinen alan seminaari, että monesti aiheet ovat “jotain ihan muuta” kuin perinteistä netin tekemistä. Seminaari itsessäänhän on hyvin järkätty kokonaisuus jossa kyllä kiinnostavaa sisältöä riittää – mutta tosiaan semman sisältö ei etenkään tänä vuonna ole mitenkään web-ammattilaisille suunnattua.

  Sijaintinahan Tampereen keskusta on loistava tuollaiselle semmalle, joten jos uudet digijutut kiinnostavat, niin kyllä tuota semmaa voi suositella.

 3. Tuomas Alahäivälä says:

  Itseäni ohjelmisto kyllä kiinnostelee kovasti, vaikka taitaakin olla painottunut yleisimpiin mediatuotannon liepeillä liikkuviin aiheisiin kuin suoranaisesti webiin. Myös sosiaaliseen mediaan ja peleihin liittyvä ohjelmisto vaikuttaa hyvältä.

  Ehkä lisäksi kaipailisin käytännönläheisempää ohjelmistoa, esimerkiksi workshoppeja tuoreista ja tulevista webbiteknologioista. Akateemiselta puoleltahan löytyy tuo tutoriaali UX-heuristiikkoihin, jotka on suunniteltu mobiililaitteille mutta pitäisivät olla yleistettävissä webbihommiinkin. Kiinnostavaa olisi vaikkapa katsaus mitä kaikkea liikkuvaa kuvaa, ääntä, ja interaktiivisuutta yhdistävillä teknologioilla on mahdollista tehdä selaimessa nyt ja tulevaisuudessa, esimerkiksi Google Labsin uusimmista Chrome-demoista on useammastakin loksahtanut suu auki.

 4. Daniel Koskinen says:

  Miika on oikeassa, mutta kyllä minä löydän ainakin keskiviikkoiltapäivän TYP-sessioista aiheita, joiden luulisi kiinnostavan monia pienempiä ja miksei isompiakin web-firmoja. Mm. Antti Niittyviidan
  “Tuntihinnoista palvelutuotteisiin” ja heti perään asiaa kansainvälistymisestä. Alamme tekijöille tekisi sitä paitsi ihan hyvää tarkastella teknologia-alaa vähän laajemminkin.

 5. Perttu Tolvanen says:

  Noniin, saatiinhan ne liput liikkeelle :) Samaa mieltä Danielin kanssa tuosta, että alalle tekisi kyllä hyvää tarkastella ajoittain teknologia-alaa laajemminkin. Siksi MindTrek onkin erityisen tärkeä semma tällä alalla – vaikka vähän ehkä enemmän konkretiaa sielläkin saisi minusta olla.