Tampereen digimediafestari MindTrek 1-3.10.2013

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 11 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022.

Digimediaa ja teknologiayrittäjyyttä yhdistävä MindTrek-festivaali valtaa Tampereen teollisen historian sydämen, Finlaysonin, 1.-3. lokakuuta 2013. Pääesiintyjänä on Applen toinen perustajajäsen Steve Wozniak.

MindTrek

Vuodesta 1997 järjestetty festivaali esittelee digimaailman uusimpia ilmiöitä. Tänä vuonna keskiössä ovat muun muassa robotiikka, kyberturvallisuus sekä lisätty todellisuus.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään Valtakunnalliset Teknologiayrittäjyyspäivät, joka edistää ja tuo esille teknologiaan perustuvaa suomalaista yrittäjyyttä.

Puhujina MindTrek-festivaalilla ovat muun muassa Stonesoftin Kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnéll, Google Suomen mediaratkaisujen johtaja Tommi Pelkonen, Effi ry:n Ville Oksanen sekä Suomen Robottiviikon kuraattori Cristina Andersson.

Teknologiayrittäjyyspäivät esittelee alan nimiä Suomesta, kuten Huawein kehitysjohtajan Mikko Terhon, Yle Mediapoliksen päällikön Minna Tiihosen, KONE:n designjohtajan Anne Stenrosin.

Kaksipäiväisen tapahtuman hinta on 145€ (+ alv 24%). Opiskelijat pääsevät festarille 75€ (+ alv 24%) hintaan.

>> Lisätiedot MindTrekin verkkosivuilta

Vierityspalkki tarjoaa lukijoilleen mahdollisuuden ansaita ilmaisliput MindTrekiin. Vastaa kommenttikentässämme kysymykseen: Onko MindTrekin ohjelmatarjonta kiinnostavaa web-ammattilaisen näkökulmasta? Miten kehittäisit ohjelmatarjontaa? Kolme parasta ensimmäisen päivän aikana annettua palautetta MindTrekin ohjelmasuunnittelijoille palkitaan lipuilla.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

5 kommenttia on “Tampereen digimediafestari MindTrek 1-3.10.2013”

 1. Miika Niemelä

  Kokonaisuudessaan ihan mielenkiintoinen ohjelma mutta suoraan web-kehitykseen liittyviä ohjelmanumeroita ei tainnut löytyä yhtään. Suuri plussa Wozniakin puheenvuorosta.

  Tämänkaltaisessa tilaisuudessa toimisi varmaan parhaiten tutut ja ajankohtaiset aiheet kuten palvelumuotoilu + web-kehitys (käyttäjäkokemus), mobiiliverkkokaupat (niitä kun ei liikaa Suomessa ole) sekä käyttäjälähtöinen web-palveluiden suunnittelu (personointi, markkinointiautomaatio, konteksti). Perusasioita, joita ei kuitenkaan vielä osata ottaa aina huomioon.

 2. Miikalle ainakin lähtee varmasti lippu seminaariin. MindTrekkihän on tosiaan siitä vähän erikoinen alan seminaari, että monesti aiheet ovat “jotain ihan muuta” kuin perinteistä netin tekemistä. Seminaari itsessäänhän on hyvin järkätty kokonaisuus jossa kyllä kiinnostavaa sisältöä riittää – mutta tosiaan semman sisältö ei etenkään tänä vuonna ole mitenkään web-ammattilaisille suunnattua.

  Sijaintinahan Tampereen keskusta on loistava tuollaiselle semmalle, joten jos uudet digijutut kiinnostavat, niin kyllä tuota semmaa voi suositella.

 3. Tuomas Alahäivälä

  Itseäni ohjelmisto kyllä kiinnostelee kovasti, vaikka taitaakin olla painottunut yleisimpiin mediatuotannon liepeillä liikkuviin aiheisiin kuin suoranaisesti webiin. Myös sosiaaliseen mediaan ja peleihin liittyvä ohjelmisto vaikuttaa hyvältä.

  Ehkä lisäksi kaipailisin käytännönläheisempää ohjelmistoa, esimerkiksi workshoppeja tuoreista ja tulevista webbiteknologioista. Akateemiselta puoleltahan löytyy tuo tutoriaali UX-heuristiikkoihin, jotka on suunniteltu mobiililaitteille mutta pitäisivät olla yleistettävissä webbihommiinkin. Kiinnostavaa olisi vaikkapa katsaus mitä kaikkea liikkuvaa kuvaa, ääntä, ja interaktiivisuutta yhdistävillä teknologioilla on mahdollista tehdä selaimessa nyt ja tulevaisuudessa, esimerkiksi Google Labsin uusimmista Chrome-demoista on useammastakin loksahtanut suu auki.

 4. Daniel Koskinen

  Miika on oikeassa, mutta kyllä minä löydän ainakin keskiviikkoiltapäivän TYP-sessioista aiheita, joiden luulisi kiinnostavan monia pienempiä ja miksei isompiakin web-firmoja. Mm. Antti Niittyviidan
  “Tuntihinnoista palvelutuotteisiin” ja heti perään asiaa kansainvälistymisestä. Alamme tekijöille tekisi sitä paitsi ihan hyvää tarkastella teknologia-alaa vähän laajemminkin.

 5. Noniin, saatiinhan ne liput liikkeelle :) Samaa mieltä Danielin kanssa tuosta, että alalle tekisi kyllä hyvää tarkastella ajoittain teknologia-alaa laajemminkin. Siksi MindTrek onkin erityisen tärkeä semma tällä alalla – vaikka vähän ehkä enemmän konkretiaa sielläkin saisi minusta olla.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun