Crown of Byzantuksen Beta-vaihe oli menestys

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Talouselämä uudistui verkossa rauhallisemmaksi - vai uudistuiko?.

Suomalainen, selainpohjainen massiivimoninpeli Crown of Byzantus* julkaistaan viralisesti 22. helmikuuta. Pelin takaa löytyy helsinkiläispelistudio Casual Continent*, joka tähtää pelillä kansainvälisille markkinoille.

“Beta-vaihe oli suuri menestys ja julkaisuversioon saadaan vielä enemmän valtakuntia, tuplasti tehtäviä, uusia yhteisöllisiä ominaisuuksia ja niin edelleen. Peli elää ja kasvaa pelaajiensa mukana, joten uutta sisältöä tuotetaan myös julkaisun jälkeen”, kuvailee Crown of Byzantuksen pääsuunnittelija Ville Vuorela. Peli julkaistaan aluksi suomeksi ja englanniksi. Beta-versiota ovat pelanneet ahkerimmin suomalaiset, amerikkalaiset, hollantilaiset ja kiinalaiset.

“Peli on saanut osakseen paljon mielenkiintoa ulkomailta. Etenkin amerikkalaiset blogit ovat löytäneet pelin. Se oli todella iloinen yllätys, koska selainpohjaisten massiivimoninpelien markkinat ovat siellä rajussa kasvussa. Tosin yksi kalifornialainen firma halusi viedä pelin jo Koreaankin”, kertoo Casual Continentin toimitusjohtaja Pyry Lehdonvirta.

Nyt Casual Continentilla on edessään kansainvälisten markkinointikumppanuuksien solmiminen ja niiden myötä maakohtaiset julkaisut. Työn alla on myös jo seuraava peli, joka julkaistaan kesän jälkeen.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai vanhentuneina.]

Asmo Halinen

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.

2 kommenttia on “Crown of Byzantuksen Beta-vaihe oli menestys”

 1. Aivan loistava juttu! Suomalaiset pelialan globaalit menestyjät ovat harvassa. Hyvä Casual Continent.

 2. Älkää nyt hyvä ihme tehkö uutta peliä jos tämä on menestys! Tai siis ainakaan vielä. Jos Byzantus lähtee kunnolla liikkeelle, teillä on varmasti kädet täynnä sen ylläpidossa ja rautaa kannattaa takoa kun se on kuuma. Jos sitoudutte heti uuteen projektiin, jää Byzantuksen potentiaali helposti käyttämättä.

  Muistan kun Sulakkeenkin alkuaikoina meillä oli kovat halut tehdä vaikka mitä projekteja Kultakalan lisäksi. Onneksi oli niin vähän väkeä ja rahaa, ettei kyetty!

  :)

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun