Crasman osti Bildyn

Perttu Tolvanen

Crasman on ostanut Aisti Medialabin liiketoiminnan. Lehdistötiedotteessa painotetaan tuotekehitysosaamisen ostamista, mutta käytännössä lienee ollut kyse Bildy-web-julkaisutyökalun ostamisesta.

image

Aisti Medialab on keskittynyt jo pitkään oman Bildy-tuotteensa rakentamiseen ja siirsi jopa toimistonsa Helsingin ulkopuolelle, koska ei enää keskittynyt design-osaamisensa myymiseen. Aistin toteuttama Bildy on ollut käytössä toimiston omissa projekteissa sekä kourallisella kumppaneita. Bildyä ei ole oikein voinut luokitella julkaisujärjestelmäksi, vaan enemmän on ollut kyse web-pohjaisesta Dreamweaverista jolla osaava web-suunnittelija on voinut kasata hyvin monipuolisen, dynaamisen sivuston, ja mahdollistanut asiakkaalle helpot ylläpitotyökalut.

Ainut todellinen Bildyn haastaja lienee ollut maailmallakin mainetta kerännyt toinen kotimainen web-pohjainen Dreamweaver nimeltään HammerKit. Ostoksen myötä HammerKit jää yksin raivaamaan markkinaa uudenlaiselle julkaisujärjestelmäkategorialle. Tosin Crasmanin tavoitteena lienee toteuttaa Bildyn keskeiset innovaatiot osaksi Crasmanager-julkaisujärjestelmää.

Crasmanin julkaisujärjestelmätuote Crasmanager on ollut  jo vuosia monen mainostoimiston suosima julkaisujärjestelmätuote. Bildy ja Crasmanager lienevätkin olleet varhaisella törmäyskurssilla, koska kumpikin on tavoitellut samaa asiakaskuntaa. Erona lienee vain ollut, että siinä missä Crasmanager on ollut laadukas, perinteinen julkaisujärjestelmä, niin Bildy on tarjonnut ketterämmän ja radikaalisti kustannustehokkaamman toteutusmallin. Ehkä Crasman on jopa nähnyt Bildyssä jotain mitä Crasmanagerikin “oli nuorena”.

Jotta Bildystä pääsee jyvälle, niin kannattaa katsoa muutama demovideo Bildyn käytöstä. Etenkin Dreamweaver-maailmassa kasvaneille työkalu tuntuu tutulta, mutta isona erona on täysi web-pohjaisuus ja mahdollisuus rakentaa dynaamisia toiminnallisuuksia ilman perinteistä ohjelmointityötä.

Bildy-työkalun demo:

Hieman monimutkaisempi demonstraatio Bildyllä työskentelystä:

Ostoksen seurauksena lienee edessä Bildyn keskeisten toimintojen sulauttaminen osaksi Crasmanageria, tai kokonaan uudesta näkökulmasta ponnistava Crasmanagerin seuraava tuoteversio. Etenkin Bildyn komponenttilähtöinen ja radikaalisti ketterämpi ajattelumalli lienee tarpeellinen Crasmanille oman julkaisujärjestelmän seuraavan version kehittämisessä. Bildyn isä Henrik Rydberg siirtyykin Crasmanille vastaamaan tuotekehityksestä, joten odotettavissa lienee kovin uudenlainen Crasmanager-julkaisujärjestelmä.

Siirto on vahva osoitus siitä, että Crasman on tosissaan oman julkaisujärjestelmänsä kehittämisessä. Bildyn taustalla olevan tuotekehitysosaamisen hankkiminen mahdollistaa myös aivan uudenlaiselle tasolle nousemisen! Mahtava liike Crasmanilta, ja onnittelut Bildylle uuden kodin löytämisestä!

Aiheet: Julkaisujärjestelmät

Tagit: , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!