Suomen ensimmäinen Python-konferenssi lokakuussa Turussa

asmunder

Suomen ensimmäinen Python-ohjelmointikielen kehittäjäyhteisön kansainvälinen konferenssi, PyCon Finland, järjestetään torstaina 21. lokakuuta Turussa.

– Pythonia käytetään Suomessakin paljon ja suomalaiset osallistuvat innokkaasti kehittäjäyhteisön tapaamisiin ulkomailla, mutta suomalaisia konferensseja ei ole vielä järjestetty. Tavoite on tuoda eloa suomalaiseen Python-yhteisöön, kertoo konferenssin järjestävän Syneus Oy:n toimitusjohtaja Ville Säävuori.

Konferenssissa puhuu muun muassa suomalaisen startup-yritys Thinglinkin tekninen johtaja ja Apache Software Foundationin jäsen Janne Jalkanen. Jalkanen työskenteli aiemmin Nokialla useassa tehtävässä, viimeisimpänä johtajana uusia teknologioita tutkineessa yksikössä. Jalkanen on fyysikko ja tekniikan lisensiaatti, joka on tehnyt ohjelmia esimerkiksi vuonna 2002 avaruuteen laukaistuun Envisat-1-satelliittiin.

PyCon Finlandin järjestäjät odottavat tapahtumaan noin sataa suomalaista ja ulkomaista kävijää. Konferenssin yhteydessä on tarkoitus myös perustaa Suomen Python-kehittäjien yhdistys, joka ottaa huolehtiakseen muun muassa PyCon Finlandin järjestämisestä tulevina vuosina. Yksipäiväiseen konferenssiin liittyvät työpajat pidetään konferenssin jälkeisenä päivänä, perjantaina 22. lokakuuta. Konferenssin liput maksavat yritysosallistujille 80 euroa, yksityishenkilöille 40 euroa ja opiskelijoille 5 euroa.

Disclaimer: Syneus Oy:n toimitusjohtaja Ville Säävuori kuuluu myös Vierityspalkin toimituskuntaan.

Aiheet: Tapahtumat

asmunder

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.

Comments are closed.