Suomen ensimmäinen Python-konferenssi lokakuussa Turussa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022.

Suomen ensimmäinen Python-ohjelmointikielen kehittäjäyhteisön kansainvälinen konferenssi, PyCon Finland, järjestetään torstaina 21. lokakuuta Turussa.

– Pythonia käytetään Suomessakin paljon ja suomalaiset osallistuvat innokkaasti kehittäjäyhteisön tapaamisiin ulkomailla, mutta suomalaisia konferensseja ei ole vielä järjestetty. Tavoite on tuoda eloa suomalaiseen Python-yhteisöön, kertoo konferenssin järjestävän Syneus Oy:n toimitusjohtaja Ville Säävuori.

Konferenssissa puhuu muun muassa suomalaisen startup-yritys Thinglinkin tekninen johtaja ja Apache Software Foundationin jäsen Janne Jalkanen. Jalkanen työskenteli aiemmin Nokialla useassa tehtävässä, viimeisimpänä johtajana uusia teknologioita tutkineessa yksikössä. Jalkanen on fyysikko ja tekniikan lisensiaatti, joka on tehnyt ohjelmia esimerkiksi vuonna 2002 avaruuteen laukaistuun Envisat-1-satelliittiin.

PyCon Finlandin järjestäjät odottavat tapahtumaan noin sataa suomalaista ja ulkomaista kävijää. Konferenssin yhteydessä on tarkoitus myös perustaa Suomen Python-kehittäjien yhdistys, joka ottaa huolehtiakseen muun muassa PyCon Finlandin järjestämisestä tulevina vuosina. Yksipäiväiseen konferenssiin liittyvät työpajat pidetään konferenssin jälkeisenä päivänä, perjantaina 22. lokakuuta. Konferenssin liput maksavat yritysosallistujille 80 euroa, yksityishenkilöille 40 euroa ja opiskelijoille 5 euroa.

Disclaimer: Syneus Oy:n toimitusjohtaja Ville Säävuori kuuluu myös Vierityspalkin toimituskuntaan.

Asmo Halinen

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun