Surullinen päivä DRM-suojaamattomalle suomalaiselle musiikille

Perttu Tolvanen

Huhut pitivät paikkansa. Suomalainen mp3-kauppa The Ground* lopettaa toimintansa. Rokkilintu haastatteli* perustajaa ja perustaja Antti Peisa ei joutunut turhia selittelemään.

Nopeasti sanottakoon, että Levyviraston pienlevytoiminta ei ole koskaan ollut järin kannattavaa. Laajentumista harrastustoiminnasta oikeaksi liiketoiminnaksi yritettiin erittäin tiukalla budjetilla (henkilökohtaiset riskit nollassa). Ja kuten nyt tiedetään: ei onnistunut.

Blogi on tulossa myöhemmin, mutta sitä ennen on yrittäjällä edessä paluu päivätöihin.

Mulla on tarkoitus avata oma blogi vielä tän vuoden puolella (jos vain ennätän), ja puida siellä lopettamista sekä firman historiaa hieman tarkemmin. Ja on tässä joitakin uusia kuvioita jo päällä, mutta lopettaminen tarkoittaa myös päivätöihin palaamista.

Afterdawn kommentoikin, että Suomen tilanne ei ole nyt kehuttava. Lähinnä Equal Dreams* ja Applen iTunes Plus myyvät Suomessa DRM-vapaata musaa. Muut palvelut, kuten aikaisemmin uutisoitu Radio Rockin Store, tarjoavat vain vahvasti DRM-suojattua musiikkia.

Groundin Antti Peisa kirjoittikin Radio Rockin Storesta tehtyyn blogimerkintään ansiokkaan kommentin jossa hän pitkälti määrittelee koko suomalaisen online-musiikin tämänhetkisen tilanteen. Lyhyesti tiivistäen voisi sanoa, että Meteli.netin loppuvuodesta avautuvaa mp3-kauppaa odottaa moni taho mielenkiinnolla. Kovin on musamarkkina vielä verkossa kesken.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Aiheet: Musiikki, Yrityskaupat ja yritysjärjestelyt

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
  1. Antti says:

    Jatkamme digipuolen toimintaa, fyysiset levyt saavat lähteä. Lisää tilanteessa blogissani:
    (linkki poistettu toimimattomana)

  2. JohnnyMetsae says:

    Myös osa Musiikkilataamon sisällöstä on suojaamatonta mp3-musiikkia.