Surullinen päivä DRM-suojaamattomalle suomalaiselle musiikille

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Paper Planes sai omistajaksi ison tanskalaisen digitoimiston.

Huhut pitivät paikkansa. Suomalainen mp3-kauppa The Ground* lopettaa toimintansa. Rokkilintu haastatteli* perustajaa ja perustaja Antti Peisa ei joutunut turhia selittelemään.

Nopeasti sanottakoon, että Levyviraston pienlevytoiminta ei ole koskaan ollut järin kannattavaa. Laajentumista harrastustoiminnasta oikeaksi liiketoiminnaksi yritettiin erittäin tiukalla budjetilla (henkilökohtaiset riskit nollassa). Ja kuten nyt tiedetään: ei onnistunut.

Blogi on tulossa myöhemmin, mutta sitä ennen on yrittäjällä edessä paluu päivätöihin.

Mulla on tarkoitus avata oma blogi vielä tän vuoden puolella (jos vain ennätän), ja puida siellä lopettamista sekä firman historiaa hieman tarkemmin. Ja on tässä joitakin uusia kuvioita jo päällä, mutta lopettaminen tarkoittaa myös päivätöihin palaamista.

Afterdawn kommentoikin, että Suomen tilanne ei ole nyt kehuttava. Lähinnä Equal Dreams* ja Applen iTunes Plus myyvät Suomessa DRM-vapaata musaa. Muut palvelut, kuten aikaisemmin uutisoitu Radio Rockin Store, tarjoavat vain vahvasti DRM-suojattua musiikkia.

Groundin Antti Peisa kirjoittikin Radio Rockin Storesta tehtyyn blogimerkintään ansiokkaan kommentin jossa hän pitkälti määrittelee koko suomalaisen online-musiikin tämänhetkisen tilanteen. Lyhyesti tiivistäen voisi sanoa, että Meteli.netin loppuvuodesta avautuvaa mp3-kauppaa odottaa moni taho mielenkiinnolla. Kovin on musamarkkina vielä verkossa kesken.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

3 kommenttia on “Surullinen päivä DRM-suojaamattomalle suomalaiselle musiikille”

 1. Jatkamme digipuolen toimintaa, fyysiset levyt saavat lähteä. Lisää tilanteessa blogissani:
  (linkki poistettu toimimattomana)

 2. Myös osa Musiikkilataamon sisällöstä on suojaamatonta mp3-musiikkia.

 3. […] The Ground päätti ensin lopettaa toiminnan, mutta kahden viikon sähköpostilaatikon purkamisen jälkeen päätti jatkaa sittenkin. […]

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun