Sataman kohtalo puhuttaa netissä…

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Paper Planes sai omistajaksi ison tanskalaisen digitoimiston.

TalSa skuuppasi* nettiammattilaisten jo hyvin tietämän tilanteen – Sataman perälauta on jo kuukausia vuotanut. Digialan suurinta toimijaa ei enää vuodenvaihteen jälkeen ole* enää edes brändinä ja siten alalle syntyy hyvää tilaa muille toimijoille. Jos aikanaan “Interaktiivinen Satama Oy” ja “Saunalahden Serveri Oy” herättivät yleistä hilpeyttä firman niminä – mitä mieltä ollaankaan sitten “Trainers’ House Kasvusysteemiosakeyhtiö :stä”?

Noh, Sataman luoma yli tuhannen digitekijän verkosto on varmasti jatkossakin yksi tärkeistä linkeistä alalla. Hyvä paikka tavata jälleen vanhoja digikollegoita uusissa firmoissaan on ainakin yhden Sataman perustajan, Vesa Palmun, masinoima “Sataman Hautajaiset”-tapahtuma* tammikuussa, teemana: “Tulin, näin ja kasvusysteemiosakeyhtiöidyin”. Sinne mukaan vaan ja uutta digimaailmaa luomaan.

Hauskaa oli niin kauan kuin sitä kesti, tätä ainakin Satama 10-juhlissa* viime vuonna moni toisteli. Ja on sitä jatkossakin, vaikkei enää Hernesaaressa tavatakaan :)

Kirjoittaja toimi kahdeksisen vuotta Satamassa konsulttina ja strategina.

P.S. Jos et muuten ole vielä hommannut Sataman 10-vuotiskirjaa, niitä on kuulemma vielä hyvin saatavilla. Tilaus 10-vee saitin kautta!

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

5 kommenttia on “Sataman kohtalo puhuttaa netissä…”

 1. tekstiurakoitsija

  Riks, Raks ja Spots!

 2. “Työpaikan vaihto on Sarasvuon mukaan normaalia ja tervettä.
  – Verrattuna siihen, että tässä olisi joutunut tekemään väkivaltaa työyhteisöä kohtaan, olen erittäin iloinen tästä.”

  ROTFLMAO!

  Perälauta on vuotanut todellisuudessa jo puolitoista vuotta, ja viimeisen puolen vuoden aikana viimeiset lähtijät on ajettu yrityksestä käytännössä sellaisin keinoin joita käyttämällä yleensä pääsee tutustumaan raastupaan.

  Ja kuten Talsan puolella kommentoineet tietävät, lähtijöitä on ollut roimasti kolminumeroinen määrä, eikä jutussa mainittu naurettava 20.

  R.I.P., mutta tammikuussa on hyvät hipat!

 3. Mut hei, varmaanhan toi Flash Fabriek irtoais nyt halvalla.

 4. Sataman poistuma jatkuu – Onnea vaan Jarille uusiin hommiin! Tandem – Tandem :)

  *linkki poistettu*

 5. […] lähtö sai Jari Sarasvuon kommentoimaan sekä aikaisempaa, että nykyistä julkista keskustelua TH/Satama-fuusiosta. Keskustelu jatkuu myös kiivaana Kauppalehden […]

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun