Magento-markkina järjestyy uudelleen

Perttu Tolvanen

Magento-verkkokauppajärjestelmä on ollut tasaisessa nosteessa viimeisen parin vuoden ajan. Tällä hetkellä käydään kiinnostavaa siirtymää Magento1-versiosta täysin uudistuneeseen Magento2-versioon, mutta tämä ei näytä markkinaa hillitsevan. Päinvastoin. Ja toisaalta, nyt onkin hyvä tilaisuus uusille pelaajille tulla mukaan kentälle.

Ambientia ja Soprano järjestelivät toukokuussa Magento-liiketoimintaansa uusiksi, ja uusi yhtiö jatkaa toimintaansa Ambientian sateenvarjon alaisuudessa. Yli 30 hengen yksikkö muodostaakin ihan merkittävän, uuden Magento-pelurin tähän maahan.

Tällä viikolla Digia taas päätti lähteä mukaan verkkokauppatekijöiden markkinaan ostamalla Igencen. Näin Digia sai yli 20 hengen Magento-firman ja pääsi heittämällä mukaan verkkokauppamarkkinaan.

Viime vuoden lopulla julkaistu verkkokauppojen tekijät -katsaus on myös edelleen varsin relevantti katsaus Magento-firmoihin tässä maassa. Oikeastaan Igence oli silloin ainut merkittävä peluri, joka ei osallistunut katsaukseen.

Isoimmat Magento-osaajien keskittymät löytyvät siis nykyisin suunnalta Vaimo, Piimega, Ambientia, Digia (ex-Igence). Pienempiä haastajia ovat mm. Sofokus, Lamia, Crasman.

PS. Vierityspalkin Uudet Julkaisut -palsta ryhtyi myös listaamaan Magento-referenssejä alkuvuodesta, ja palstalta löytyykin nykyisin jo kymmeniä Magento-casejen esittelyjä.

 1. Matti Rossi says:

  Hei Perttu.

  Kiitos hyvästä päivityksestä. Sen verran päivittäisin tietojasi markkinasta, että CGI on jo yli kymmenen vuoden ajan toteuttanut globaalisti verkkokauppoja Magento-alustalla. Teemme tätä myös Suomessa. Magento osaajia meillä on globaalisti satoja ja täällä “kotimarkkinassakin” mennään kyllä heittämällä näiden haastajien ohi jos lasketaan ecom-osaajien määrä. Olemme myös Vaimon (Igence taisi olla myös) lisäksi ainoa Magento Gold Solution Partner Suomessa.

 2. Perttu Tolvanen says:

  Kiitos kommentista, Matti.

  Hyvä täydennys, CGI tosiaan puuttui katsauksesta, koska teiltäkin meni tuo aiempi verkkokauppojen tekijät -katsaus ohitse. Minulla on kyllä nyt harkinnassa tehdä pelkästään Magento-tekijöihin keskittyvä katsaus, koska selkeästi alusta on nousussa ja Suomessa osaajien määrä lisääntyy.

  Laitan jatkossa sitten vaikka suoraan sinulle viestiä, niin ei mene ohi tällä kertaa. Joka tapauksessa tässäkin katsauksessa teidät tosiaan olisi kuulunut mainita, vaikka en aivan vakuuttunut vielä teidän Suomen Magento-tiimin kokoluokasta olekaan :) (LinkedIn listaa teille vain muutamia osaajia)