Endero meni Ruotsiin

Tommi

Suomen digimedian historianlehdet* havisevat jälleen: tuore uutinen on kuin suoraan vuodelta 1999*. Nyt kuitenkin elämme kovin toisessa maailmassa kuin hypen kuumimpina hetkinä, hyvä niin.

Ruotsalainen Know IT osti eilen Enderon*, tuon jälleen kovassa nousussa* olevan IT-ja digimediaosaajan. Know IT on taasen noteerattu Tukholman pörssissä; perustettu jo vuonna 1990; ja toimii useassa kymmenessä toimipisteessä yli tuhannen työntekijän voimin: vakaa toimija siis.

Kauppahinta oli 90 miljoonaa kruunua* (~8,9 mEUR)  josta 75 miljoonaa kruunua (7,1 mEUR) katettiin suunnatulla osakeannilla Atine:lle. Kauppahinta per Enderon työtekijä (~150) muotoutuu näin vajaaksi 60k euron suuruiseksi. Kaupan myötä KnowIT taseeseen aktivoitu liikearvo nousee lähes tähän samaan 75 miljoonaan kruunuun.

Endero sai näin varmasti osaamiselleen mainion kanavan kansainvälistyä ja samalla vankistaa asemiaan Suomessa ja lähialueilla. Ruotsalaiset hyötyvät varmasti Enderon osaajista ja myös Pietarin yksiköstä.

Ainakin paperilla näyttää yhteensopivalta parilta. Aika näyttää miten käy. Seuraamme mielenkiinnolla tapahtumia ja toivotamme onnea ja menestystä!

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)