Mindmaxilta vaihtoautosivusto

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Avoin.Systems rakentaa verkkokauppoja ja näiden taustajärjestelmiä.

Vierityspalkki.fi uutisoi hiljattain Älypää-kaksikon uudesta firmasta. Nyt Mindmax on julkaissut ensimmäisen palvelunsa: vaihtoautosivusto Auto1.fi:n. Sektori on ehkä hieman jotain muuta kuin mitä monet visailusivukonkareilta odottivat. Mindmaxin Juha Niemi, mikäs tässä on taustalla?

– Älypää ja meille siitä hommasta syntynyt osaaminen eri osa-alueilta, tekniikasta markkinointiin. Sitä samaa osaamista ja kokemusta tulemme tässäkin projektissa hyödyntämään. Ajatus vaihtoautosivustosta syntyi siitä, että ollaan käytetty vastaavia sivustoja paljon vuosien varrella ja aina on tullut mieleen pieniä ja isoja asioita, jotka voisi tehdä paremmin.

Juuri julkaistu sivusto on vielä beta-vaiheessa. Mindmax halusi saada ensimmäisen version nopeasti ulos.

– Autoa voi hakea hakukonemaisesti hakusanoilla, sen sijaan että pitäisi valita asioita monesta alasvetovalikosta. Toki myös perinteinen hakumahdollisuus löytyy, mutta siinäkin käytettävyys on kohdallaan, Niemi kertoo palvelun erityispiirteistä.

Asmo Halinen

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.

2 kommenttia on “Mindmaxilta vaihtoautosivusto”

 1. Autosivustojen markkina tuntuu aika tukkoiselta, mutta ei yksikään saitti ole kyllä esimerkiksi käytettävyydeltään ylivoimainen. Tosin jonkin verran taitaa olla ongelmana se, että autotiedot ovat keskittyneet parille tietokantatalolle. Täten käyttökokemuksenkin kehittäminen on haastavampaa kun tiedot eivät ole täysin omassa hallinnassa kenelläkään. Tämä voi olla vakava este myös hakuun perustuvan käyttökokemuksen kehittämiselle ensimmäisiä askelia pidemmälle.

  Auto1-saitilla on joitakin pieniä juttuja tehty käyttöliittymässä hyvin järkevästi kyllä. Esimerkiksi kuvien selailu ja kuvien katsominen suurempana on tehty järkevästi.

  Hakuun perustuva selailu tosin edellyttää huomattavasti parempaa ennustamista ja autojen ristiinsuosittelusysteemiä jotta isoista saiteista pystyy erottumaan. Jäämme siis mielenkiinnolla odottelemaan seuraavia versioita sivustosta :)

 2. Kuten Perttu kommentoi, autotiedon kirjavuus aiheuttaa omat haasteensa. Hakutoiminnossa on vielä parannettavaa mutta silti olemme jo nyt varsin tyytyväisiä sen toimivuuteen.

  Tästä on hyvä jatkaa, tulemme kehittämään sivustoa vauhdilla.

Kommentointi on suljettu.


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun