Mindmaxilta vaihtoautosivusto

asmunder

Vierityspalkki.fi uutisoi hiljattain Älypää-kaksikon uudesta firmasta. Nyt Mindmax on julkaissut ensimmäisen palvelunsa: vaihtoautosivusto Auto1.fi:n. Sektori on ehkä hieman jotain muuta kuin mitä monet visailusivukonkareilta odottivat. Mindmaxin Juha Niemi, mikäs tässä on taustalla?

– Älypää ja meille siitä hommasta syntynyt osaaminen eri osa-alueilta, tekniikasta markkinointiin. Sitä samaa osaamista ja kokemusta tulemme tässäkin projektissa hyödyntämään. Ajatus vaihtoautosivustosta syntyi siitä, että ollaan käytetty vastaavia sivustoja paljon vuosien varrella ja aina on tullut mieleen pieniä ja isoja asioita, jotka voisi tehdä paremmin.

Juuri julkaistu sivusto on vielä beta-vaiheessa. Mindmax halusi saada ensimmäisen version nopeasti ulos.

– Autoa voi hakea hakukonemaisesti hakusanoilla, sen sijaan että pitäisi valita asioita monesta alasvetovalikosta. Toki myös perinteinen hakumahdollisuus löytyy, mutta siinäkin käytettävyys on kohdallaan, Niemi kertoo palvelun erityispiirteistä.

Aiheet: Uudet julkaisut, Verkkokauppa Suomessa

Tagit:

asmunder

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.
 1. PerttuT says:

  Autosivustojen markkina tuntuu aika tukkoiselta, mutta ei yksikään saitti ole kyllä esimerkiksi käytettävyydeltään ylivoimainen. Tosin jonkin verran taitaa olla ongelmana se, että autotiedot ovat keskittyneet parille tietokantatalolle. Täten käyttökokemuksenkin kehittäminen on haastavampaa kun tiedot eivät ole täysin omassa hallinnassa kenelläkään. Tämä voi olla vakava este myös hakuun perustuvan käyttökokemuksen kehittämiselle ensimmäisiä askelia pidemmälle.

  Auto1-saitilla on joitakin pieniä juttuja tehty käyttöliittymässä hyvin järkevästi kyllä. Esimerkiksi kuvien selailu ja kuvien katsominen suurempana on tehty järkevästi.

  Hakuun perustuva selailu tosin edellyttää huomattavasti parempaa ennustamista ja autojen ristiinsuosittelusysteemiä jotta isoista saiteista pystyy erottumaan. Jäämme siis mielenkiinnolla odottelemaan seuraavia versioita sivustosta :)

 2. Juha Niemi says:

  Kuten Perttu kommentoi, autotiedon kirjavuus aiheuttaa omat haasteensa. Hakutoiminnossa on vielä parannettavaa mutta silti olemme jo nyt varsin tyytyväisiä sen toimivuuteen.

  Tästä on hyvä jatkaa, tulemme kehittämään sivustoa vauhdilla.