Tietoviikko kartoitti suomalaisia web-startuppeja

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

Tietoviikko julkaisi kattavan sarjan suomalaista digimediaa ja startuppeja käsitteleviä artikkeleita.

tivi-logo

Suomalaiset nettiyhtiöt 2.0 -artikkeli* kartoittaa kiinnostavia firmoja alalta.

Firmakartoituksessa ovat mukana Connected Day*, Dopplr*, Enca*, Everyplay*, Floobs*, Liidit.fi*, Muxlim*, RunToShop*, Scred*, TripSay*, Tweehouse*, Whatamap.com*, WreckAMovie.com*, Zipiko*, Xiha Life*. Muita huomioitavia kohteita todetaan olevan IronStar*, Playray*, TVKaista* ja MySites*.

Suomalaiselle pääomasijoittajalle ei kannata soittaa -artikkeli* toteaa kuinka huonossa jamassa ovat suomalaiset pääomasijoittajat. Artikkelin mukaan näillä ei ole juurikaan ymmärrystä web-bisneksestä.

Esimerkiksi Muxlim-yhtiön perustajiin kuuluva Pietari Päivänen toteaa artikkelissa:

“Faktahan on, etteivät suomalaiset pääomasijoittajat ole kärryillä webistä, vaikka muuta väittäisivätkin. Viime aikoina kaikki lupaavimmat web 2.0 -yritykset, kuten Dopplr, TripSay, Floobs ja Ironstar, ovat hakeneet sijoituksia ulkomailta tai enkeleiltä.”

Seuraava Facebook tulee Suomesta -artikkeli käsittelee muutaman suomalaisen startupin liiketoimintamalleja ja tulevaisuudennäkymiä. Esimerkiksi Vierityspalkissakin raportoitu TripSay saa reilusti palstatilaa. TripSayn Juha Huttunen kommentoikin artikkelissa varsin suorasanaisesti startup-liiketoiminnan arkea:

“Kuluttajapalvelu on hittituote, joka on saatava nopeasti kasvu-uralle. Ensi kevääseen mennessä tiedämme saammeko kumppaneita, käyttäjiä ja sitä kautta rahaa. Jos se ei tapahdu reilussa puolessa vuodessa, se ei tapahdu ollenkaan.”

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomana.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

2 kommenttia on “Tietoviikko kartoitti suomalaisia web-startuppeja”

 1. Jouni Junkkaala

  Mainostan vielä vähän:
  Uudessa artikkelissa “Mitä sijoittaja tahtoo aloittelevalta nettiyhtiöltä?” pääomasijoittajat vastaavat webyrittäjien kritiikkiin: *linkki poistettu toimimattomana*

  Jutun hännässä on lisäksi muutama lukijakommentti aiheesta. Nykyäänhän Tivissä voi keskustella ilman rekisteröitymistä.

 2. Uusi artikkeli on valaiseva. Kannattaa lukea.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun