Tietoviikko kartoitti suomalaisia web-startuppeja

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Hotellien varaussivustot kiristävät hotelliyrittäjiä.

Tietoviikko julkaisi kattavan sarjan suomalaista digimediaa ja startuppeja käsitteleviä artikkeleita.

tivi-logo

Suomalaiset nettiyhtiöt 2.0 -artikkeli* kartoittaa kiinnostavia firmoja alalta.

Firmakartoituksessa ovat mukana Connected Day*, Dopplr*, Enca*, Everyplay*, Floobs*, Liidit.fi*, Muxlim*, RunToShop*, Scred*, TripSay*, Tweehouse*, Whatamap.com*, WreckAMovie.com*, Zipiko*, Xiha Life*. Muita huomioitavia kohteita todetaan olevan IronStar*, Playray*, TVKaista* ja MySites*.

Suomalaiselle pääomasijoittajalle ei kannata soittaa -artikkeli* toteaa kuinka huonossa jamassa ovat suomalaiset pääomasijoittajat. Artikkelin mukaan näillä ei ole juurikaan ymmärrystä web-bisneksestä.

Esimerkiksi Muxlim-yhtiön perustajiin kuuluva Pietari Päivänen toteaa artikkelissa:

“Faktahan on, etteivät suomalaiset pääomasijoittajat ole kärryillä webistä, vaikka muuta väittäisivätkin. Viime aikoina kaikki lupaavimmat web 2.0 -yritykset, kuten Dopplr, TripSay, Floobs ja Ironstar, ovat hakeneet sijoituksia ulkomailta tai enkeleiltä.”

Seuraava Facebook tulee Suomesta -artikkeli käsittelee muutaman suomalaisen startupin liiketoimintamalleja ja tulevaisuudennäkymiä. Esimerkiksi Vierityspalkissakin raportoitu TripSay saa reilusti palstatilaa. TripSayn Juha Huttunen kommentoikin artikkelissa varsin suorasanaisesti startup-liiketoiminnan arkea:

“Kuluttajapalvelu on hittituote, joka on saatava nopeasti kasvu-uralle. Ensi kevääseen mennessä tiedämme saammeko kumppaneita, käyttäjiä ja sitä kautta rahaa. Jos se ei tapahdu reilussa puolessa vuodessa, se ei tapahdu ollenkaan.”

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomana.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

2 kommenttia on “Tietoviikko kartoitti suomalaisia web-startuppeja”

 1. Jouni Junkkaala

  Mainostan vielä vähän:
  Uudessa artikkelissa “Mitä sijoittaja tahtoo aloittelevalta nettiyhtiöltä?” pääomasijoittajat vastaavat webyrittäjien kritiikkiin: *linkki poistettu toimimattomana*

  Jutun hännässä on lisäksi muutama lukijakommentti aiheesta. Nykyäänhän Tivissä voi keskustella ilman rekisteröitymistä.

 2. Uusi artikkeli on valaiseva. Kannattaa lukea.

Kommentointi on suljettu.


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun