Linkkikeskustelu jatkuu Digitodayssa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Google tylsistytti webin.

Kesällä käyty keskustelu linkittämisen haasteista jatkuu. Digitoday on omistanut viimeisimmän lukijakyselynsä aiheelle* ja kysyy lukijoiltaan miten Digitodayn pitäisi linkkejä artikkeleissaan käyttää.

Päähuomio kyselyssä on siinä, että saako linkit pakottaa avautumaan uuteen ikkunaan. Muut kysymykset koskevat sitä kuinka linkkejä pitäisi käyttää. Digitodayta kiinnostaa tietää mm. kuinka paljon linkkejä pitäisi artikkeleissa olla ja miten tärkeänä lukijat linkkejä pitävät.

Kannattaa käydä kertomassa mielipiteensä Digitodayn linkkikyselyssä*. Ainakin kommentteja on Digitodayn johdantoartikkeliin jo kertynyt melkoinen määrä.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

4 kommenttia on “Linkkikeskustelu jatkuu Digitodayssa”

 1. tekstiurakoitsija

  Jihaa! Ikuisuuskysymysväittelyn pohjalta tehty kysely.. zaah!

 2. Mielipiteet menevät kyllä vahvasti ristiin kommentoijilla, tämähän havaittiin jo kesällä. Mutta olen kyllä vahvasti eri mieltä, että kyseessä olisi joku ikuisuuskysymys. Kysymys ei todellakaan ole mistään yhdentekevästä asiasta eikä edes sellaisesta asiasta joka olisi ‘ihan sama’.

  Ei liikennesääntöjäkään voi tulkita eri kaupunginosissa eri tavalla (tosin joskus varmaan näin on tehty ja asiasta on ollut kovaakin vääntöä). (Vertaan liikennesääntöihin tätä linkitystä, koska linkitys on webin perusinfraa ja sen yksinkertaisuudella on iso merkitys siihen miten esim. palvelut kehittyvät.)

  Voi olla että web-standardit ja selaimet tekevät keskustelusta turhan jossain vaiheessa, mutta ei tunnu kyllä ihan lähivuosien asialta. Ei selain voi ottaa sellaista määräysvaltaa.

  Kyllä web-suunnittelijoiden on tässä asiassa itse tajuttava, että mitkä asiat ovat web-suunnittelijan päätettävissä ja mitkä eivät. Toisaalta jos suuri enemmistö on todella sitä mieltä, että linkkien pakottaminen uuteen ikkunaan on hyvää käytäntöä niin sitten pitää vain ryhtyä tekemään niin.

  Digitodayn kysely myös liittyy linkkien käyttöön laajemminkin, joten se on varsin asiallinen ja tärkeä kysely

 3. Olen perttuT:n kanssa osittain samaa mieltä. Jos jokainen sivusto toimii tässä asiassa omalla tavallaan, niin seurauksena ei ole mahtavinta käyttäjäkokemusta. Eli jonkinmoinen johdonmukaisuus olisi hyvä.
  Toki eri sivustoihin tässä asiassa sopii eri lähestymistapa ja ei ole selkeää kävisikö sama ratkaisutapa kaikille sivustoille. Enpä usko.

  Itse tosin päätän aina linkkiä avatessani haluanko avata sen suoraan, samaan ikkunaan eri tabille vai omaan ikkunaansa. Voin toimia samalla sivustolla täysin eri tavalla riippuen siitä mitä aion sillä kertaa ko. sivustolla tehdä. Jos esim. haluan lukea sillä kertaa lukuisia juttuja Digitodaystä avaan se uuteen ikkunaan ja eri jutut eri tabeille latautumaan valmiiksi niin ei tarvitse odotella (välillä hidasta) juttujen latautumista.

 4. Uudessa html 5:ssa on “external” joka hoitaa selainpuolella tuon erottelun, jolloin todennäköisesti selaimessa voi sitten määrittää mihin haluaa external linkkinsä avattavaksi.

  *linkki poistettu*

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun