Satama irtisanoo kymmenen Suomessa

Visa

Toukokuun lopussa kirjoitimme Satama Interactiven yt-neuvotteluista. Nyt neuvottelut on saatu päätökseen ja tuloksena oli 59 työpaikan vähentäminen vuoden loppuun mennessä. Välittömästi irtisanotaan kymmenen henkilöä Suomen-toiminnoissa ja kolme Hollannissa.

ITviikko kertoo artikkelissaan*:

Henkilöstövähennykset Suomessa kohdistuvat sekä Sataman laskuttamattomaan (7 henkilöä) että laskuttavaan henkilöstöön (48 henkilöä). Määräaikaisten työsuhteiden päättyminen sekä erilaiset vapaaehtoiset ratkaisut vähentävät Sataman henkilöstöä 22 henkilöllä.

Satama ulkoistaa 1.7. alkaen osan teknologiayksiköstään Siili Solutionsille. Liiketoimintasiirrossa neljätoista Sataman työntekijää siirtyy Siilin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Samassa yhteydessä on solmittu palvelusopimus, joka tarjoaa Satamalle Java-osaamisen resursointia.

Tytäryhtiö Mind on Moven tekstiviestipohjaisiin lisäarvopalveluihin keskittynyt liiketoiminta myydään MBO-kauppana 30.6. Kaupan yhteydessä Satamasta siirtyy kolme henkilöä.

Satama on tehnyt aiesopimuksen digitaalisen tapahtumamarkkinoinnin tuotantoon liittyvän liiketoiminnan siirtämisestä perustettavaan yhteisyritykseen. Satama jää yhtiöön vähemmistöosakkaaksi. Tässä yhteydessä arviolta seitsemän henkilöä siirtyy uuden yhtiön palvelukseen.

Sataman palveluksessa on henkilövähennysten jälkeen yhteensä noin 350 työntekijää Suomessa, Hollannissa, Saksassa ja Ruotsissa.

[Kirjoittaja on töissä Sulakkeella ja tuntee henkilöitä, joilla ainakin aamulla oli vielä työpaikka Satamassa.]

* Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.

  1. Petja Jäppinen says:

    Sano niille että multa voi kysyä….