Webcasting valtaa alaa

Tuija Aalto

Tarja-rapiä on ladattu viikon aikana yhdeksän tuhatta kertaa, kertoo tiedote* Tarja Halonen.fi – kampanjasivuilla. “Demariräpin*” menestystä on kuitenkin verrattain vaikea arvioida, sillä erilaisten mediatiedostojen lataamisesta ei yleensä ole tilastoja saatavissa. Presidenttiehdokkaat eivät tietääkseni ole julkistaneet kampanjasivujensa kävijämääriä. Vertailun vuoksi – esimerkiksi Kelan verkkopalvelussa on tammikuun ensimmäisen viikon aikana vieraillut lähes 87 000 ja vaikkapa Mikseri.netissä 74 000 eri kävijää (Kävijämääräluvut: TNS Metrix*).

Presidenttiehdokkaista myös Matti Vanhanen* ja Sauli Niinistö* ovat käyttäneet nettivideota laajasti hyväkseen.

Webcasting näyttää olevan nousussa yritysten ja julkisyhteisöjen viestinnässä. Tutkija Olli Hietanen Turun kauppakorkeakoulun Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta pitää tämän hetken “kuumimpana juttuna” “social high techiä”. Näin “tietoyhteiskunnan kolmannessa vaiheessa, verkostomaisessa taloudessa ja yhteiskunnassa verkostojen hallintaan liittyvä osaaminen ja teknologia niinkuin esim. webcasting on äärimmäisen tärkeätä”, sanoo Hietanen videoklipissä, jossa hän mainostaa ensi torstaista GoodMoodin Webcasters forum* – tapahtumaa.

Webcasting on keksitty myös Sibelius – akatemiassa. YLE Radio 1:n musiikkiuutisten* mukaan Sibelius-Akatemia tutkii mahdollisuuksia lähettää konserttejaan Internetin välityksellä

“Konserttien lisäksi esimerkiksi pianisti Iiro Rantalan SibaFestillä pitämä mestarikurssi näytetään suorana verkkolähetyksenä. Ohjelmat myös tallennetaan kuukaudeksi Internetiin, josta niitä voi ladata”, sanoi SibaTV:n tuottaja Milla Unkila Radion Musiikkiuutisille.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

 1. Pasi Savolainen says:

  Ilmeisestikin joku vaalitoimisto tarttui irkkilinkkiin ja sitä on näkynyt erinäisissä paikoissa, mm. telkku.com:ssa.
  (johns.com:ssa selitetään että sitä mainostetaan luvalla).

  [*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

 2. zache says:

  Niinistön kuvien lisäksi Tarja räppiä on editoitu kanssa.
  Tarja rap – (Rise of evil Tarja mix, xvid 11MB)

  [*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

 3. zache says:

  Sama, mutta ilman videota.
  tarjarap__rise-of-evil-tarja.mp3

  [*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]