Ohjelmaoppaat televisiovastaanotinta syrjäyttämässä

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 13 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Ohjelmaoppaat televisiovastaanotinta syrjäyttämässä.

Yle uudisti ohjelmaoppaansa. Osoitteesta yle.fi/ohjelmat* löytyvät nyt ohjelmien kuvaukset ja lähetys – ja nettikatselutiedot. Ohjelmatietoja voi selata lajin mukaan, esim. luonto-, historia-, huumoriohjelmat sekä elokuvat ja dokumentit.

“Tavoitteena oli tehdä niin hieno ohjelmaopas, ettei ikinä tarttis istahtaa tv:n ääreen”, kommentoi kehityspäällikkö Cilla Lönnqvist Ylen Uusista palveluista Facebookissa Mikael Jungnerin seinällä. “Tarkoituksenamme – sinun innoittamana – siis muuttaa pieni pala maailmaa”, Lönnqvist virnisti viestissään.

Samaan aikaan palvelussa*, jossa ei olla aivan niin tarkkoja ohjelmien internet-esitysoikeuksien luvista tai ohjelmien esitysoikeuksien haltijoiden asettamista sisällön saatavuuden maantieteellisistä rajauksista, tuotekehitys on muutaman askelen edellä. TVKaistan tänään julkaiseman tiedon mukaan* “TVkaistan iPhone-sovellus rikkoo myyntiennätyksiä Apple App Storessa”. Juhannuksen alla palveluun lisättiin tv-ohjelmien suosittelupalvelu*. TVkaista lupaa käyttäjälleen tallennus- ja katseluhistorian perusteella tehtyjä suosituksia neljän viikon tallennuspuskurista. Ohjelmaehdotukset ovat osa TVkaistan laajempaa tv-ohjelmien suosittelupalvelukokonaisuutta. Suosittelupalvelun Top20-osiosta näkee lisäksi mm. Facebook- ja Twitter-palveluiden suosituimmat tv-ohjelmat.

“Televisiosta tulee jatkuvasti niin paljon ohjelmia, että on miltei mahdotonta tietää mitkä niistä ovat hyviä, sanoi TVkaistan toimitusjohtaja Fredrik Husberg 21.6. julkaistussa lehdistötiedotteessa. “TVkaistasta tulee näin oma henkilökohtainen tv-kanava, josta tulee aina vain hyvää ohjelmaa.”

Maaliskuisten lehtitietojen mukaan TV-kaistaa epäillään tekijänoikeusrikoksesta*. Ohjelmia nauttivan yleisön edustajana soisi sopimuskysymysten ratkeavan mielummin ennemmin kuin myöhemmin.

Netti-TV:n tuotekehityksen tahti ei ole ainakaan hidastumassa. Ks. esim. tuore video siitä, miten Nordkapp konseptoi Suomi-TV:lle nettilaattakäyttöliittymää: TAP THE TV — Online TV concept for multitouch tablets*

Kirjoittaja on Ylellä töissä.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun