Ohjelmaoppaat televisiovastaanotinta syrjäyttämässä

Tuija Aalto

Yle uudisti ohjelmaoppaansa. Osoitteesta yle.fi/ohjelmat löytyvät nyt ohjelmien kuvaukset ja lähetys – ja nettikatselutiedot. Ohjelmatietoja voi selata lajin mukaan, esim. luonto-, historia-, huumoriohjelmat sekä elokuvat ja dokumentit.

“Tavoitteena oli tehdä niin hieno ohjelmaopas, ettei ikinä tarttis istahtaa tv:n ääreen”, kommentoi kehityspäällikkö Cilla Lönnqvist Ylen Uusista palveluista Facebookissa Mikael Jungnerin seinällä. “Tarkoituksenamme – sinun innoittamana – siis muuttaa pieni pala maailmaa”, Lönnqvist virnisti viestissään.

Samaan aikaan palvelussa, jossa ei olla aivan niin tarkkoja ohjelmien internet-esitysoikeuksien luvista tai ohjelmien esitysoikeuksien haltijoiden asettamista sisällön saatavuuden maantieteellisistä rajauksista, tuotekehitys on muutaman askelen edellä. TVKaistan tänään julkaiseman tiedon mukaan “TVkaistan iPhone-sovellus rikkoo myyntiennätyksiä Apple App Storessa”. Juhannuksen alla palveluun lisättiin tv-ohjelmien suosittelupalvelu. TVkaista lupaa käyttäjälleen tallennus- ja katseluhistorian perusteella tehtyjä suosituksia neljän viikon tallennuspuskurista. Ohjelmaehdotukset ovat osa TVkaistan laajempaa tv-ohjelmien suosittelupalvelukokonaisuutta. Suosittelupalvelun Top20-osiosta näkee lisäksi mm. Facebook- ja Twitter-palveluiden suosituimmat tv-ohjelmat.

“Televisiosta tulee jatkuvasti niin paljon ohjelmia, että on miltei mahdotonta tietää mitkä niistä ovat hyviä, sanoi TVkaistan toimitusjohtaja Fredrik Husberg 21.6. julkaistussa lehdistötiedotteessa. “TVkaistasta tulee näin oma henkilökohtainen tv-kanava, josta tulee aina vain hyvää ohjelmaa.”

Maaliskuisten lehtitietojen mukaan TV-kaistaa epäillään tekijänoikeusrikoksesta. Ohjelmia nauttivan yleisön edustajana soisi sopimuskysymysten ratkeavan mielummin ennemmin kuin myöhemmin.

Netti-TV:n tuotekehityksen tahti ei ole ainakaan hidastumassa. Ks. esim. tuore video siitä, miten Nordkapp konseptoi Suomi-TV:lle nettilaattakäyttöliittymää: TAP THE TV — Online TV concept for multitouch tablets

Kirjoittaja on Ylellä töissä.

Comments are closed.