Ohjelmaoppaat televisiovastaanotinta syrjäyttämässä

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Ohjelmaoppaat televisiovastaanotinta syrjäyttämässä.

Yle uudisti ohjelmaoppaansa. Osoitteesta yle.fi/ohjelmat* löytyvät nyt ohjelmien kuvaukset ja lähetys – ja nettikatselutiedot. Ohjelmatietoja voi selata lajin mukaan, esim. luonto-, historia-, huumoriohjelmat sekä elokuvat ja dokumentit.

“Tavoitteena oli tehdä niin hieno ohjelmaopas, ettei ikinä tarttis istahtaa tv:n ääreen”, kommentoi kehityspäällikkö Cilla Lönnqvist Ylen Uusista palveluista Facebookissa Mikael Jungnerin seinällä. “Tarkoituksenamme – sinun innoittamana – siis muuttaa pieni pala maailmaa”, Lönnqvist virnisti viestissään.

Samaan aikaan palvelussa*, jossa ei olla aivan niin tarkkoja ohjelmien internet-esitysoikeuksien luvista tai ohjelmien esitysoikeuksien haltijoiden asettamista sisällön saatavuuden maantieteellisistä rajauksista, tuotekehitys on muutaman askelen edellä. TVKaistan tänään julkaiseman tiedon mukaan* “TVkaistan iPhone-sovellus rikkoo myyntiennätyksiä Apple App Storessa”. Juhannuksen alla palveluun lisättiin tv-ohjelmien suosittelupalvelu*. TVkaista lupaa käyttäjälleen tallennus- ja katseluhistorian perusteella tehtyjä suosituksia neljän viikon tallennuspuskurista. Ohjelmaehdotukset ovat osa TVkaistan laajempaa tv-ohjelmien suosittelupalvelukokonaisuutta. Suosittelupalvelun Top20-osiosta näkee lisäksi mm. Facebook- ja Twitter-palveluiden suosituimmat tv-ohjelmat.

“Televisiosta tulee jatkuvasti niin paljon ohjelmia, että on miltei mahdotonta tietää mitkä niistä ovat hyviä, sanoi TVkaistan toimitusjohtaja Fredrik Husberg 21.6. julkaistussa lehdistötiedotteessa. “TVkaistasta tulee näin oma henkilökohtainen tv-kanava, josta tulee aina vain hyvää ohjelmaa.”

Maaliskuisten lehtitietojen mukaan TV-kaistaa epäillään tekijänoikeusrikoksesta*. Ohjelmia nauttivan yleisön edustajana soisi sopimuskysymysten ratkeavan mielummin ennemmin kuin myöhemmin.

Netti-TV:n tuotekehityksen tahti ei ole ainakaan hidastumassa. Ks. esim. tuore video siitä, miten Nordkapp konseptoi Suomi-TV:lle nettilaattakäyttöliittymää: TAP THE TV — Online TV concept for multitouch tablets*

Kirjoittaja on Ylellä töissä.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun