Naviatech vaihtaa nimeään NXC Finlandiksi

Perttu Tolvanen

image Yritysjärjestelyn myötä Naviatechin nimi vaihtuu NXC Finlandiksi. Nimivaihdoksen taustalla on kansainvälisen NXC:n sijoitus Naviatechiin. NXC on vajaan sadan hengen it-integraattori, jonka valikoimissa on useita sisällönhallintajärjestelmiä (esim. eZ Publish, Nuxeo ja Alfresco). Naviatech jatkaa toimintaansa uuden nimen alaisuudessa.

Naviatech on viime vuosien aikana kasvanut 18 henkeen, ja myös lisännyt tunnettuuttaan tasaisesti. Yritys on panostanut erityisesti eZ Publish –julkaisujärjestelmän toimitusprojekteihin. Toistaiseksi eZ Publish –tuotteella ei ole Suomessa muita siihen erikoistuneita integraattoreita, mutta tästäkin huolimatta tuote on herättänyt kiinnostusta asiakkaissa. Kiinnostuksen lisääntyminen selittyy etenkin Drupal-julkaisujärjestelmän kasvaneella suosiolla, koska eZ Publishia pidetään yleisesti yhtenä tärkeimpänä Drupalin suorana haastajana.

Naviatechin liittoutuminen isomman toimiston kanssa parantaa ainakin eZ Publishin asemaa Suomessa ja näyttää myös hyvää esimerkkiä muille pienille julkaisujärjestelmäintegraattoreille. Naviatech oli ensimmäisiä oman julkaisujärjestelmätuotteensa kehityksen lopettaneista, ja ainakin Naviatechin kohdalla päätös on kannattanut. Tosin helppoa se ei ole ollut.

Naviatechin toimitusjohtaja kommentoi Vierityspalkille viime vuosien haasteellista muutosaikaa:

“Firman strategian muuttuminen ja siihen liittyen toisen, huomattavasti järeämmän sisällönhallintajärjestelmän sekä kehittäjäyrityksen ja yhteisön tapojen opiskelu on vienyt aikaa ja rahaa. Kuitenkin vaikeinta oli varmasti itse päätös eli luopuminen omasta järjestelmästä pitkällä aikavälillä.”

Naviatechin tulevaisuus NXC Finlandina näyttää kuitenkin tällä hetkellä vahvalta. Yritys on päässyt hyvään asemaan eZ:n partneriverkostossa ja panostaa toteutusprojektien ohessa myös web-markkinoinnin asiantuntijapalveluiden tarjontaan.

Aiheet: Yleinen

Tagit: , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.