Suomen Lähikauppa Oy harkitsee verkkoruokakauppaa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Verkkokaupat panostavat elämyksellisyyteen.

Hoitaisitko ostoksiasi internetin kautta ja jos, niin mitä verkkokaupasta ostaisit ja kuinka usein? Suomen Lähikauppa Oy kysyy Neuvonantajiltaan*, olisiko päivittäistavaroiden verkkokaupalle tarvetta. Lähikauppa Oy:n Neuvonantajille lähetetyssä verkkokyselyssä sai ottaa kantaa valikoimaan, toimitusmaksun suuruuteen ja ilmaista mielipiteensä mahdollisiin lisäpalveluihin kuten tuotteiden mahdolliseen terveellisyystietoon tai resepteihin.

Päivittäistavaroiden verkkokauppaan lähtevällä Suomen Lähikauppa Oy:llä olisi vastassaan jo ainakin kaksi toimivaa konseptia:

Ruokanet* on toiminut Suomessa yli 10 vuotta. Palvelun syyskuussa ilmoittamien tietojen mukaan sen käyttäjämäärä on pysynyt tasaisena viimeisten vuosien ajan. Ruokanetin asiakkaina on  yrityksiä ja yksityisiä henkilöitä.  Yksityiset henkilöt käyttävät Ruokanetin palveluja useimmiten ajan säästämiseksi tai rajoittuneista kaupassa käynnin mahdollisuuksista johtuen. Esimerkiksi liikuntarajoitteisille, suurperheille ja vanhuksille tavallinen kaupassakäynti voi olla mahdottomuus, totesi Ruokanetin toimitusjohtaja Jyri Stenberg asiakaskirjeessä viime vuoden syyskuussa.

Päivittäistavaraa pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella, Turussa ja Oulussa ja kuivatavaraa koko Suomessa toimittava Ruokatori* puolestaan on palvellut asiakkaita verkossa viisi vuotta.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun