Arctic Startup -blogi ammattimaistui vuonna 2009

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Katleenan vinkit kuntavaaliehdokkaille.

Tivi raportoi Arctic Startup -blogin tarinan kattavasti viimeisimmässä numerossaan. Tarina löytyy nyt myös verkosta.*

image

Arctic Startup -blogista todellakin syntyi komea mediayritys vuoden 2009 aikana. Tivin artikkelia lainaten:

“Uusista teknoyrityksistä kirjoittavan ja yrittäjyyteen kannustavan blogin piti alunperin olla vain harrastus. Kahdessa vuodessa siitä on kasvanut mediayritys, joka työllistää sekä Vilpposen että Vesterisen. Blogia seurataan Piilaaksossakin. Ja tiedossa on, että useampikin yritys on saanut rahoitusta Vilpposen ja Vesterisen kynäilyjen ansiosta.”

Arctic Startupin raportointi onkin kiitettävän tasokasta ja aktiivista. Uusia kirjoituksia tulee jopa useita päivässä.

Nuorista kasvuyrityksistä uutisoinnin lisäksi blogi kartoittaa työpaikkoja, yrityksiä ja kirjoittaa myös erilaisia kannanottoja ja pohdintoja. Esimerkiksi tuoreessa blogiartikkelissa Antti Vilpponen kirjoittaa 2010 ennustuksista*. Vilpponen ennustaa mm. nettivideoiden murtautuvan osaksi mainostajien työkalupakkia ja ruotsalaisen Videoplazan* lähestyvän läpimurtoa USA:n markkinoille.

ArcticStartupin tarinasta ovat syyskuussa 2009 raportoineet myös Bisnesmiehet* haastatteluvideoissaan:

 • Bisnesmiehet ja Ville Vesterinen, osa 1/2: Kuinka ArcticStartup syntyi ja miksi?*
 • Bisnesmiehet ja Ville Vesterinen, osa 2/2: Mikä on ArcticStartupin bisnesmalli? Bannerit vai Eventit? (Vastaus: Eventit), Ovatko kirjoittajat journalisteja? (Vastaus: Eivät, mutta vastuu pitää silti kantaa omista kirjoituksistaan ja reilu peli on tärkeätä.), Mitkä ovat kolme kuuminta suomalaista startuppia?*

Arkistoista löytyy myös Vierityspalkin haastattelu Antti Vilpposesta maaliskuussa 2008:

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

2 kommenttia on “Arctic Startup -blogi ammattimaistui vuonna 2009”

 1. Ville Vesterinen

  RandyJ,

  Jounalismin tasoa on pohdittu ja tehty työtä sen eteen, että se pysyy tasokkaana. Lisää täältä http://www.arcticstartup.com/editorial-policy/

  Jos olet lukenut meidän juttuja, niin olet huomannut, että emme ole kirjoittaneet yhdestäkään firmasta sen jälkeen kun olemme heitä konsultoiden tai muuten auttaneet.

  Kehotan tutustumaan lähemmin meidän juttuihin, niin ei jää väärä käsitys asiasta.

  Mitä kavereihin tulee, niin toisin kuin valmedia me pyrimme keskustelemaan startuppien kanssa muutenkin kuin silloin kun on jotain isoa uutisoitavaa. Näin sitä auttamatta oppii tuntemaan ihmiset. Tämä ei mielestäni ole pelkästään huono asia. Meihin saa myös olla yhteydessä (ja monet ovat) jos haluaa tutustua.

  Kiitos Vierityspalkille hyvästä jutusta!

  Ville Vesterinen
  Editor, ArcticStartup
  +358 44 555 1666

 2. Arcticin pojat voisivat vähän pohtia heidän journalismin tasoa. Aika läpinäkyvästi kehuvat firmoja joita konsultoivat, sekä hyvien kavereidensa firmoja.

  Kudos heille, että sentään tekevät, mutta sääli, että tämä on parasta mitä Suomessa tällä hetkellä on.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun