Ouluun nettibisneksen kehityskeskus

Perttu Tolvanen

Komean niminen keskus on aloittanut toimintansa Oulussa. "Center for Internet Excellence” on uudenlaisten internet-innovaatioiden tutkimukseen keskittynyt yksikkö. CIE:n tehtävä on toimia tutkimuksen ja liiketoiminnan rajamaastossa pyrkien löytämään uudenlaisia internetiin liittyviä menestystarinoita.

Kaleva kiteyttää tunnelman ytimekkäästi omassa artikkelissaan:

Tiistaina vietettiin Oulun yliopistolla päivää, joka jälkikäteen muistetaan teknologiakylän perustamisen veroisena edistysaskeleena. Tai joka jälkikäteen vähin äänin unohdetaan pyrkimyksenä, joka ei saanut ilmaa siipien alle. Kukaan ei tiedä, mitä Ouluun perustettu internetin tutkimuskeskus lopulta saa aikaan. Mutta oleellisen tärkeää ja tervetullutta on, että tällaista yritetään.

Kantavana ideana on yhdistää erilaisten osaajien voimat ja saada huomattava määrä eri alojen asiantuntijoita saman katon alle. Lainaus YLEn artikkelista:

Yhteistyön uskotaan olevan samanlainen kehityksen vauhdittaja kuin mobiiliteknologia oli yhdeksänkymmentä luvulla. Jotta internetin aallon harjalla voi surffata, vaatii se monen eri alan taitavaa yhdistämistä.

Internetiin liittyvä tutkimus on ollut kovasti hajallaan viime vuodet kun yliopistot kilpailevat verisesti keskenään ja pyrkivät “omistamaan” tutkimusalueita. Ehkä tällaisia erityisiä keskittymiä tarvitaan purkamaan siiloutunutta toimintaa. Se on ainakin selvää, että internet-maailman innovaatiot vaativat huomattavasti poikkitieteellisempää lähtökohtaa kuin mobiiliteknologioiden menestystarina Nokian nousuvuosina.

Kaikkea hyvää Oulun uudelle projektille!

Aiheet: Ilmiöt, Tapahtumat

Tagit:

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
  1. Jermo says:

    Ihan hieno juttu, että tuollaista yritetään.
    Harmi vaan, että heti alussa karahtaa hieman, kun sivustolla on pääsisäänheittäjänä avauswebcast, joka vaatii ilmeisesti kirjautumista jne. Miksi pitäisi kirjautua?

    Tokihan tuo webcastin liveaika meni jo viikko sitten, mutta olisihan se kiva ollut videona jälkikäteenkin nähdä, kun niin isosti vieläkin mainostetaan.