Ouluun nettibisneksen kehityskeskus

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022.

Komean niminen keskus on aloittanut toimintansa Oulussa. “Center for Internet Excellence”* on uudenlaisten internet-innovaatioiden tutkimukseen keskittynyt yksikkö. CIE:n tehtävä on toimia tutkimuksen ja liiketoiminnan rajamaastossa pyrkien löytämään uudenlaisia internetiin liittyviä menestystarinoita.

Kaleva kiteyttää tunnelman ytimekkäästi omassa artikkelissaan*:

Tiistaina vietettiin Oulun yliopistolla päivää, joka jälkikäteen muistetaan teknologiakylän perustamisen veroisena edistysaskeleena. Tai joka jälkikäteen vähin äänin unohdetaan pyrkimyksenä, joka ei saanut ilmaa siipien alle. Kukaan ei tiedä, mitä Ouluun perustettu internetin tutkimuskeskus lopulta saa aikaan. Mutta oleellisen tärkeää ja tervetullutta on, että tällaista yritetään.

Kantavana ideana on yhdistää erilaisten osaajien voimat ja saada huomattava määrä eri alojen asiantuntijoita saman katon alle. Lainaus YLEn artikkelista*:

Yhteistyön uskotaan olevan samanlainen kehityksen vauhdittaja kuin mobiiliteknologia oli yhdeksänkymmentä luvulla. Jotta internetin aallon harjalla voi surffata, vaatii se monen eri alan taitavaa yhdistämistä.

Internetiin liittyvä tutkimus on ollut kovasti hajallaan viime vuodet kun yliopistot kilpailevat verisesti keskenään ja pyrkivät “omistamaan” tutkimusalueita. Ehkä tällaisia erityisiä keskittymiä tarvitaan purkamaan siiloutunutta toimintaa. Se on ainakin selvää, että internet-maailman innovaatiot vaativat huomattavasti poikkitieteellisempää lähtökohtaa kuin mobiiliteknologioiden menestystarina Nokian nousuvuosina.

Kaikkea hyvää Oulun uudelle projektille!

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Ouluun nettibisneksen kehityskeskus

 1. Ihan hieno juttu, että tuollaista yritetään.
  Harmi vaan, että heti alussa karahtaa hieman, kun sivustolla on pääsisäänheittäjänä avauswebcast, joka vaatii ilmeisesti kirjautumista jne. Miksi pitäisi kirjautua?

  Tokihan tuo webcastin liveaika meni jo viikko sitten, mutta olisihan se kiva ollut videona jälkikäteenkin nähdä, kun niin isosti vieläkin mainostetaan.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun