MindTrek lähestyy: ohjelma julkaistu ja kilpailujen deadlinet umpeutumassa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Selvitys alkaa: Shopify-kumppanit Suomessa 2022.

imageVuoden tärkein digimedian tapahtuma MindTrek* pidetään lokakuun alussa Tampereella. Pääpuhujiksi on kiinnitetty mm. David Coleman*, Adam Greenfield, Jyri Engeström ja Pekka Himanen.

David Coleman on suosittu puhuja ja on kirjoittanut mm. Collaboration 2.0 kirjan (esittely pdf-muodossa kirjasta*). Colemanin puheenvuoro kiinnostanee erityisesti organisaatioiden sisäisistä sosiaalisen median projekteista vastaavia henkilöitä, koska käsite “Enterprise 2.0” on Colemanille hyvin läheinen. Adam Greenfield työskentelee Nokialla ja on kirjoittanut kirjan “Everyware: The dawning age of ubiquitous computing*”. Greenfield on tunnettu tulevaisuuden käyttöliittymiin ja mobiililaitteisiin liittyvistä visioistaan.

Kokonaisuutena ohjelmassa on erityisen paljon sosiaalisen median käsittelyä ja pelien suunnitteluun liittyviä aiheita. Aihekokonaisuuden voisi kuvailla pohtivan sitä kuinka tulevaisuuden palveluita ja sovelluksia suunnitellaan ja toteutetaan. Esimerkiksi yhteisöpalvelujen suunnittelu lähestyy monella tapaa pelisuunnittelua jossa selkeiden palveluiden sijasta rakennetaan enemmän vapaita maailmoja joissa “pelaajat” päättävät kuinka asiat tehdään. Tästäkin syystä sosiaalisen median ja pelisuunnittelun osaajien kohtaaminen on mielenkiintoinen.

Konferenssin johtaja Jukka Matikainen* arvioi Vierityspalkille tämän vuoden MindTrekin yleisömagneetteja:

David Coleman vetää varmaan väkeä, yritykset ovat yhä enemmän kiinnostuneita sosiaalisesta mediasta ja David on aihealueen johtava guru. Varmaan myös Jyri Engeström, joka ei ole pariin vuoteen ollut Suomessa, kiinnostaa. Kolmantena hittinä vois olla Adam Greenfield, “Everyware: The Dawning Age of Ubiquitous Computing” -kirjan kirjoittaja ja eiköhän Pekka Himanen kerää yleisöä myös.

Loistavan ohjelman lisäksi MindTrekissä metsästetään vuoden innovatiivisinta digitaalisen median tuotetta*. MindTrek-kilpailun nimi on myös muuttunut Grand Prix:sta Launchpadiksi*. Pääpalkintona on luvassa 20 000 euroa rahoitusta ja iso paketti asiantuntijaosaamista kansainvälistymistä ja kasvua vauhdittamaan. Ilmoittautumisaikaa on elokuun loppuun joten jos oma tuote tai palvelu ei ole vielä mukana, niin vielä ehtii osallistua.

Launchpad-kilpailu lienee myös mielenkiintoista katsottavaa, koska finalistit pääsevät esittelemään omat “pitchinsä” suurelle yleisölle.

Viime vuonna kilpailun voitti HammerKit* joka on vuoden aikana panostanutkin merkittävästi tuotekehitykseen ja julkaissut myös komean uuden sivuston joka esittelee HammerKitin web-sovellusalustaa.

Myös “Apps for Democracy” –kilpailuun ehtii vielä osallistua*. Kilpailussa haetaan parasta julkista dataa hyödyntävää sovellusta. Kilpailussa on sekä ideasarja että sovellussarja joten myös koodaustaidottomat ideanikkarit voivat osallistua. Digitoday kirjoittikin kilpailusta kattavasti keväällä.*

Kannattaa tutustua MindTrekin ohjelmaan*. Osallistuminen kahden päivän seminaaritykitykseen Pyhäjärven rannalla kustantaa 350€. Yhden päivän lippu on 220€. Kummankin lipun voi saada hieman listahintaa halvemmalla käyttämällä ArcticStartup-blogin koodia ja ohjeita*. Ilmoittautuminen päättyy 15.9.2009.

Viime vuosien konferenssitunnelmaan voi tutustua esimerkiksi Flickr-kuvapalvelun kautta.

image

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun