Suomalaisia sosiaalisen median innovaatiota?

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Facebook blokkasi uutiset Kanadassa ja pienet mediat kokivat kovimman iskun.

Ulla Maaria-Mutanen* haastaa kolumnissaan* ansiokkaasti suomalaisen nettisektorin etsimään uusia innovaatioita, eikä vain tuottamaan komiteamietintöjä aiheesta. Tampereen Mindtrek-viikon seminaarissa on hyvä mahdollisuus keskustella jälleen aiheesta. Kyse on kuitenkin riskinotosta, eli siitä, miten saamme osaamisemme muutettua liiketoiminnaksi, nettiduunarit nettiyrittäjiksi. Ideat rahoitettavaksi pienyrityksiksi, joilla on välittömästi mahdollisuus kansainvälistyä.

Kävin viime kesänä täällä Amsterdamissa järjestetetyssä “The Next Web*”-seminaarissa. Jos seillä jokin yllätti, niin se oli ranskalaisten yritysten määrä. Tämä on aihe, josta harvoin Suomen mediassa puhutaan. Mutta kun tsekkaili näyttelyä, tuntui siltä, että ranskassa on syntymässä uusi sukupolvi yrittäjiä, joille netti on tuttu ja kielikään ei enää ongelma. Tsekatkaas nyt näitä näyttelyssä* olleita yrittäjiä. Ideoita piisaa… ja ainoa suomalainen tekijä oli Widsets*. Miksi?

Netti on kiinnostavampi kuin koskaan, kuluttajat ovat netissä, jatkuvasti. Esim. Facebook:issa vietetään keskimäärin 211 minuuttia päivässä! On aika jälleen perustaa uusia yrityksiä nettialalle, Suomeen tai toisaalle ja testata ideoiden lentoa. Hyvä aloituspaikka löytää vaikka mash-up:ja on tämä – Programmable Web*.

Vierityspalkki haastaakin nyt kaikki Suomen web 2.0-yrittäjät ja ideanikkarit. Laittakaa meille lyhyt esittely ideastanne ja perustelkaa miksi juuri teidän yrityksenne ja palvelunne on tulevaisuuden menestyjä. Kommentteinä tähän alle tai suoraan mailina toimitukselle. Virikkeitä hyvä hakea myös mm. näistä blogeista (Verkko2*, Oikeita Totuuksia*, Tulkinta.net*)

Keskusteluun tervetulleita ajatukset myös siiitä miksei ihmeessä suomalaisia ideoita saada Jaikun* tapaan enempää läpi kansainvälisillä nettimarkkinoilla…

Tervetuloa keskustelemaan!

[* Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

8 kommenttia on “Suomalaisia sosiaalisen median innovaatiota?”

 1. * linkit poistettu toimimattomana

 2. Floobs on itselläkin ollut tutkittavana viime päivinä. Siitä kuulisi mielellään lisää. Tosin Floobsin UKK on kyllä esimerkillinen, eli vaikka palvelu on suljetussa betassa, niin UKK on julkinen ja kattava. Ainakin yksi mielestäni varsin esimerkillinen suoritus jo sinänsä.

 3. Kasvaako Technopolis Ventures hautomossa kenties parasta aikaa lisää ideoita:
  * linkki poistettu toimimattomana

 4. Kuvake.netin lisäksi olemme Arto Aaltosen kanssa julkaisseet Emotionrin, joka mittaa maailman onnellisuutta.

  * linkki poistettu toimimattomana

  Saitista kirjoitettu mm: * linkki poistettu toimimattomana

 5. Suomi on hieman hankala kotimaa sosiaalisen median yrityksille. Tyypillisesti bisnesmalli on sellainen, että investoinnit tulevat ensin ja tulot myöhemmin jos käyttäjät innostuvat, joten pääomasijoittajien rahaa tarvitaan, ainakin jos aikoo rakentaa kansainvälisesti merkittävän palvelun ja bisneksen. Suomi on kaukana ulkomaisille sijoittajille ja rahoituksen houkuttelu tänne ei ole välttämättä helppoa. Kotimaiset sijoittajat eivät sosiaalisen median yrityksiin sijoita ennen kuin on näyttöä siitä, että homma lentää. Ilman rahoitusta taas on vaikeaa rakentaa palvelua, joka pärjää kansainvälisessä kilpailussa.

  Suomesta ei taida olla lähtöisin yhtään menestynyttä web-palvelua, joka olisi kotimaisella riskirahalla tehty vaan rahoitus on tullut viimeistään siemenvaiheen jälkeen ulkomailta. Sulake lienee suurin menestys tähän asti, jota tuskin kukaan kotimainen venturisti olisi alkuvaiheessa tukenut. Onneksi Taivas uskoi asiaan. Samaa voi kai sanoa Stardollsista, rahaa ei Suomesta löytynyt.

  Kyllä Suomesta ideoita ja tekijöitä löytyy, ei homma siitä varmastikaan ole kiinni.

 6. Mitä sanoisitte kaikki tätäkin palstaa lukevat, että kokoonnuttaisin kerrankin yhdeksi työpäiväksi tuonne Tampereelle, Mindtrekin pariin, ja verkotuttaisin siellä ja iltapippaloissa kunnolla? Se jo jos joku olisi todellista henkilökohtaista sosiaalista mediaa?

 7. suntuubi * linkki poistettu toimimattomana

  Web 2.0, ansaintalogiikat olemassa: maksulliset lisäominaisuudet ja mainostulot.

 8. IT-viikon artikkelissa hyvää läppää tästä samasta aiheesta
  *linkki poistettu toimimattomana

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun