Fonecta vahvistaa asemiaan verkossa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Google tylsistytti webin.

Fonecta ilmoitti kuluneella viikolla* ostaneensa Roottorin* ja Kotitieto.fi -verkkopalvelun*. Roottori on merkittävä vahvistus Fonectalle mobiimarkkinoinnin sektorilla ja on vahva panostus markkina-alueeseen joka varmasti lähivuosien aikana on nousussa. Kotitieto.fi on yksi alue lisää Fonectan tietopalvelukokonaisuuteen.

Fonecta on mielenkiintoinen yritysrypäs johon kuuluu Suomessa erittäin merkittävä Inoa*-yrityshakemistopalvelu ja 02.fi*-hakemistopalvelu. Lisäksi Fonecta omistaa mm. Vihtori*-hakukonemarkkinointiyrityksen.

Fonecta on hiljalleen herännyt siihen todellisuuteen, että Google hallitsee Suomen hakumarkkinoita lähes yksinvaltiaan tavoin. Esimerkiksi Inoaa on optimoitu rajusti viime vuosina jotta hakemiston löydettävyys Googlen avulla olisi edes välttävä. Myös panostukset omiin sisältöpalveluihin ja mm. www.fi* -hakukoneen siirtäminen 02.fi-kokonaisuuden osaksi ovat osa Googlen kanssa käytävää kilpailua. 02.fi -hakukoneen moottoriksikin on valittu Googlen sijasta Yahoo.

Konsernin lähes tuhannesta työntekijästä todennäköisesti vielä kovin pieni osa työskentelee hakukonelöydettävyyden parissa, mutta varmasti haaveita suurempaan osuuteen on. Fonectalla on laaja palvelukokonaisuus jonka kautta se pystyy tarjoamaan varsin kattavan löydettävyyspalvelun, mutta esimerkiksi Vihtoria ei kovin puolueettomana löydettävyyskonsulttina voi pitää.

Löydettävyytensä kanssa kamppaileva yritys saa kuitenkin Fonectalta varsin monipuolisen tarjonnan. Nyt Roottorin oston kautta osaaminen kasvaa myös mobiilipuolella. Kotitieto.fi on taas pieni avaus myös mediatalojen ja muiden sisältöpalveluiden suuntaan.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai uudelleenohjauksien vuoksi.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

3 kommenttia on “Fonecta vahvistaa asemiaan verkossa”

 1. Varsin mielenkiintoinen tuo Fonectan eteneminen monelle alueelle. Etenkin Roottori ja sen kautta mobiilimarkkinoinnin palvelut on mulla ainakin tiukalla “seurantalistalla”.

  Moutique konseptina on ihan hieno avaus.

 2. Juha Söderholm

  Fonectan haasteena lienee SEO-osaajien löytäminen:

  *linkki optimointi-comiin poistettu toimimattomana*

 3. Kunhan tuo klikkipakettien myynti vaan saataisiin Suomen maassa kuriin. Asiakasta kuljetetaan edelleen aika rankasti. Kun asiakkaat eivät tiedä, mitä he ovat ostamassa, on heille helppo pallottaa “1000 klikkiä hintaan X euroa” -tyyppisiä diilejä…

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun