Fonecta vahvistaa asemiaan verkossa

Perttu Tolvanen

Fonecta ilmoitti kuluneella viikolla ostaneensa Roottorin ja Kotitieto.fi -verkkopalvelun. Roottori on merkittävä vahvistus Fonectalle mobiimarkkinoinnin sektorilla ja on vahva panostus markkina-alueeseen joka varmasti lähivuosien aikana on nousussa. Kotitieto.fi on yksi alue lisää Fonectan tietopalvelukokonaisuuteen.

Fonecta on mielenkiintoinen yritysrypäs johon kuuluu Suomessa erittäin merkittävä Inoa-yrityshakemistopalvelu ja 02.fi-hakemistopalvelu. Lisäksi Fonecta omistaa mm. Vihtori-hakukonemarkkinointiyrityksen.

Fonecta on hiljalleen herännyt siihen todellisuuteen, että Google hallitsee Suomen hakumarkkinoita lähes yksinvaltiaan tavoin. Esimerkiksi Inoaa on optimoitu rajusti viime vuosina jotta hakemiston löydettävyys Googlen avulla olisi edes välttävä. Myös panostukset omiin sisältöpalveluihin ja mm. www.fi -hakukoneen siirtäminen 02.fi-kokonaisuuden osaksi ovat osa Googlen kanssa käytävää kilpailua. 02.fi -hakukoneen moottoriksikin on valittu Googlen sijasta Yahoo.

Konsernin lähes tuhannesta työntekijästä todennäköisesti vielä kovin pieni osa työskentelee hakukonelöydettävyyden parissa, mutta varmasti haaveita suurempaan osuuteen on. Fonectalla on laaja palvelukokonaisuus jonka kautta se pystyy tarjoamaan varsin kattavan löydettävyyspalvelun, mutta esimerkiksi Vihtoria ei kovin puolueettomana löydettävyyskonsulttina voi pitää.

Löydettävyytensä kanssa kamppaileva yritys saa kuitenkin Fonectalta varsin monipuolisen tarjonnan. Nyt Roottorin oston kautta osaaminen kasvaa myös mobiilipuolella. Kotitieto.fi on taas pieni avaus myös mediatalojen ja muiden sisältöpalveluiden suuntaan.

Aiheet: Hakukoneet, Hakukonemarkkinointi

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
  1. tommiholmgren says:

    Varsin mielenkiintoinen tuo Fonectan eteneminen monelle alueelle. Etenkin Roottori ja sen kautta mobiilimarkkinoinnin palvelut on mulla ainakin tiukalla “seurantalistalla”.

    Moutique konseptina on ihan hieno avaus.

  2. Tommi Mäkelä says:

    Kunhan tuo klikkipakettien myynti vaan saataisiin Suomen maassa kuriin. Asiakasta kuljetetaan edelleen aika rankasti. Kun asiakkaat eivät tiedä, mitä he ovat ostamassa, on heille helppo pallottaa “1000 klikkiä hintaan X euroa” -tyyppisiä diilejä…