HS.fi ja Uusisuomi.fi herättelevät kuntavaalikeskustelua

Perttu Tolvanen

Helsingin Sanomat jatkaa teemablogien sarjaansa ja taas vaihteeksi ryhmäblogina. Kuntavaalit 2008 -blogin* kirjoittajina on kolme toimittajaa ja jokainen bloggaa hieman eri kulmasta. Yksi kirjoittaa Helsingin kuntavaaleista, toinen Vantaan taisteluista ja kolmas Espoon ehdokkaista. Yhteisblogi tuntuu järkevältä valinnalta aiheelle johon voi ottaa monia näkökulmia.

Vaalit ovat ennen kaikkea keskustelun paikka. Sellainen on määrä tulla myös tästä blogista. Keskustelu täällä alkaa nyt ja jatkuu vaalien jälkeiselle viikolle asti. Kuntavaaliblogia pitävät HS:n kaupunkitoimituksen toimittajat Riku Jokinen, Päivi Punkka-Hänninen ja Teppo Moisio. Kerromme, paljastamme ja provosoimme.

Vain verkossa ilmestyvä Uusi Suomi on ottanut kuntavaaleihin ja blogeihin toisenlaisen lähestymisen. Uuden Suomen uusi blogipalvelu keskittyy tarjoamaan palstatilaa ehdokkaille. Kuka tahansa Suomen kuntavaaleissa ehdolla oleva henkilö voi perustaa blogin uuteen blogipalveluun. Uuden Suomen blogipalvelussa onkin jo kirjoittajina varsin tunnettuja nimiä. Blogia pitää Uuden Suomen kuntavaaliyhteisössä niin Jyrki J. J. Kasvi kuin Osmo Soininvaara.

Nokkela kuntavaaliehdokas saattaisi hoitaa koko verkkokampanjansa perustamalla Uuden Suomen blogipalveluun oman blogin ja kommentoimalla aktiivisesti niin HS.fi:n kuntavaaliblogissa kuin Uuden Suomen muissa blogeissa. Tämä lienee ollut myös Uuden Suomen ajatuksena ja sellaisenaan palvelu saattaa toimiakin. Ilmainen blogi ja valmis yhteisö tarjoaa näkyvyyttä ehdokkaille ja sivulatauksia Uudelle Suomelle. Aika kätevää.

Ehkä Helsingin Sanomille myös sopii journalistisempi ja seurailevampi näkökulma tilanteeseen.

Seuraavat kaksi kuukautta toimivat hyvänä koelaboratoriona siihen kuinka keskusteleva ja bloggaava poliittinen ilmasto Suomessa on.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

 1. Leena says:

  Pikasilmäyksellä vaikuttaisi, että ainakin Kasvi vain kopio samaa tekstiä omasta blogistaan tuonne Uuteen Suomeen. Ei kai rinnakkaisjulkaisemisessa tosin välttämättä mitään pahaa ole – onhan Uuden Suomen lukijakuntakin varmasti eri kuin kasvin oman blogin.

 2. Jyrki J.J. Kasvi says:

  Jup, kun ottivat yhteyttä niin kertoivat, että myös olemassaolevan blogin saa kopioida sinne. Uusi Suomi on ainakin minun kohdallani osoittautunut hyväksi tavaksi tavoittaa uusia lukijoita.

 3. Teppo Moisio says:

  Koelaboratorio, tosiaan.

  Meillä HS:n kuntavaaliblogiporukassa sadan kommentin rajapyykki ylittyi kahden vuorokauden kohdalla, ainakin massaa keskustelussa on.

  Mutta katsotaan, miten käy laadulle. Toivomushan tietenkin on, että syntyy aitoa keskustelua, jossa ehdokkaat ja äänestäjät lukevat toistensa kommentit ja puhuvat toisilleen, eivät ohi. Etukäteen tiedostettu riski puolestaan se, että ehdokkaat käyvät pudottamassa kommenttilootaan muutaman laiskan lauseen saadakseen hs.fi:hin linkin omiin vaalimainossivuihinsa, mutta kunnon dialogia ei synny.