HS.fi ja Uusisuomi.fi herättelevät kuntavaalikeskustelua

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Katleenan vinkit kuntavaaliehdokkaille.

Helsingin Sanomat jatkaa teemablogien sarjaansa ja taas vaihteeksi ryhmäblogina. Kuntavaalit 2008 -blogin* kirjoittajina on kolme toimittajaa ja jokainen bloggaa hieman eri kulmasta. Yksi kirjoittaa Helsingin kuntavaaleista, toinen Vantaan taisteluista ja kolmas Espoon ehdokkaista. Yhteisblogi tuntuu järkevältä valinnalta aiheelle johon voi ottaa monia näkökulmia.

Vaalit ovat ennen kaikkea keskustelun paikka. Sellainen on määrä tulla myös tästä blogista. Keskustelu täällä alkaa nyt ja jatkuu vaalien jälkeiselle viikolle asti. Kuntavaaliblogia pitävät HS:n kaupunkitoimituksen toimittajat Riku Jokinen, Päivi Punkka-Hänninen ja Teppo Moisio. Kerromme, paljastamme ja provosoimme.

Vain verkossa ilmestyvä Uusi Suomi on ottanut kuntavaaleihin ja blogeihin toisenlaisen lähestymisen. Uuden Suomen uusi blogipalvelu keskittyy tarjoamaan palstatilaa ehdokkaille. Kuka tahansa Suomen kuntavaaleissa ehdolla oleva henkilö voi perustaa blogin uuteen blogipalveluun. Uuden Suomen blogipalvelussa onkin jo kirjoittajina varsin tunnettuja nimiä. Blogia pitää Uuden Suomen kuntavaaliyhteisössä niin Jyrki J. J. Kasvi kuin Osmo Soininvaara.

Nokkela kuntavaaliehdokas saattaisi hoitaa koko verkkokampanjansa perustamalla Uuden Suomen blogipalveluun oman blogin ja kommentoimalla aktiivisesti niin HS.fi:n kuntavaaliblogissa kuin Uuden Suomen muissa blogeissa. Tämä lienee ollut myös Uuden Suomen ajatuksena ja sellaisenaan palvelu saattaa toimiakin. Ilmainen blogi ja valmis yhteisö tarjoaa näkyvyyttä ehdokkaille ja sivulatauksia Uudelle Suomelle. Aika kätevää.

Ehkä Helsingin Sanomille myös sopii journalistisempi ja seurailevampi näkökulma tilanteeseen.

Seuraavat kaksi kuukautta toimivat hyvänä koelaboratoriona siihen kuinka keskusteleva ja bloggaava poliittinen ilmasto Suomessa on.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

5 kommenttia on “HS.fi ja Uusisuomi.fi herättelevät kuntavaalikeskustelua”

 1. Pikasilmäyksellä vaikuttaisi, että ainakin Kasvi vain kopio samaa tekstiä omasta blogistaan tuonne Uuteen Suomeen. Ei kai rinnakkaisjulkaisemisessa tosin välttämättä mitään pahaa ole – onhan Uuden Suomen lukijakuntakin varmasti eri kuin kasvin oman blogin.

 2. Jyrki J.J. Kasvi

  Jup, kun ottivat yhteyttä niin kertoivat, että myös olemassaolevan blogin saa kopioida sinne. Uusi Suomi on ainakin minun kohdallani osoittautunut hyväksi tavaksi tavoittaa uusia lukijoita.

 3. Koelaboratorio, tosiaan.

  Meillä HS:n kuntavaaliblogiporukassa sadan kommentin rajapyykki ylittyi kahden vuorokauden kohdalla, ainakin massaa keskustelussa on.

  Mutta katsotaan, miten käy laadulle. Toivomushan tietenkin on, että syntyy aitoa keskustelua, jossa ehdokkaat ja äänestäjät lukevat toistensa kommentit ja puhuvat toisilleen, eivät ohi. Etukäteen tiedostettu riski puolestaan se, että ehdokkaat käyvät pudottamassa kommenttilootaan muutaman laiskan lauseen saadakseen hs.fi:hin linkin omiin vaalimainossivuihinsa, mutta kunnon dialogia ei synny.

 4. […] syyskuu 2008 PerttuT Aikaisemmin on jo todettu, että Uusi Suomi avasi kuntavaalit verkossa uudella blogiyhteisöllä. Nyt muutkin lehdet ovat alkaneet rummuttamaan omia erikoispalveluitaan. […]

 5. […] HS.fi ja Uusisuomi.fi herättelevät kuntavaalikeskustelua (4.9.2008) […]

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun