Vaalit verkossa: Sanomalehtien sivustot aktivoituvat

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Googlen AMP-projektin nousu ja tuho.

Aikaisemmin on jo todettu, että Uusi Suomi avasi kuntavaalit verkossa uudella blogiyhteisöllä. Nyt muutkin lehdet ovat alkaneet rummuttamaan omia erikoispalveluitaan. Esimerkiksi Savon Sanomat ja Keskisuomalainen ovat avanneet oman vaalikoneen jossa voi äänestää eri ehdokkaita aina vaalipäivään asti. Lisäksi ehdokkaat voivat lisätä omille sivuilleen nappuloita jotka kehottavat äänestämään ehdokkaita varjovaaleissa.

 • Savon Sanomien varjovaalit*
 • Keskisuomalaisen varjovaalit*

Myös lehtien vaaliosiot ovat avautuneet. Esimerkiksi Savon Sanomien vaaliosio* on varsin laaja tietopaketti oman alueen vaalitietoon.

Myös Aamulehti on laajentanut omaa blogipalveluaan* ja tarjoaa palvelua myös kuntavaaliehdokkaille keskusteluareenaksi. Aamulehti on kehittänyt myös jokaiselle kunnalle oman vaalisivun* johon koostetaan oman kunnan ehdokkaista ja asioista käytävä keskustelu.

Hiljattain myös Unto Hämäläinen avasi taas oman Perässähiihtäjä-bloginsa joka lienee Suomen eniten kommentoitu asiablogi. Viime vuoden vaaliblogin kommenttimäärät per artikkeli olivat usein kolminumeroisia. Nytkin uudessa blogissa on jo varsin pitkiä ketjuja alkanut syntymään.

Kuntavaaleihin jos johonkin luulisi bloggaamisen soveltuvan. Ainakin sanomalehdet ovat päättäneet ottaa ehdokkaiden innostuksesta kaiken irti.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun