Vaalit verkossa: Sanomalehtien sivustot aktivoituvat

Perttu Tolvanen

Aikaisemmin on jo todettu, että Uusi Suomi avasi kuntavaalit verkossa uudella blogiyhteisöllä. Nyt muutkin lehdet ovat alkaneet rummuttamaan omia erikoispalveluitaan. Esimerkiksi Savon Sanomat ja Keskisuomalainen ovat avanneet oman vaalikoneen jossa voi äänestää eri ehdokkaita aina vaalipäivään asti. Lisäksi ehdokkaat voivat lisätä omille sivuilleen nappuloita jotka kehottavat äänestämään ehdokkaita varjovaaleissa.

  • Savon Sanomien varjovaalit*
  • Keskisuomalaisen varjovaalit*

Myös lehtien vaaliosiot ovat avautuneet. Esimerkiksi Savon Sanomien vaaliosio* on varsin laaja tietopaketti oman alueen vaalitietoon.

Myös Aamulehti on laajentanut omaa blogipalveluaan* ja tarjoaa palvelua myös kuntavaaliehdokkaille keskusteluareenaksi. Aamulehti on kehittänyt myös jokaiselle kunnalle oman vaalisivun* johon koostetaan oman kunnan ehdokkaista ja asioista käytävä keskustelu.

Hiljattain myös Unto Hämäläinen avasi taas oman Perässähiihtäjä-bloginsa joka lienee Suomen eniten kommentoitu asiablogi. Viime vuoden vaaliblogin kommenttimäärät per artikkeli olivat usein kolminumeroisia. Nytkin uudessa blogissa on jo varsin pitkiä ketjuja alkanut syntymään.

Kuntavaaleihin jos johonkin luulisi bloggaamisen soveltuvan. Ainakin sanomalehdet ovat päättäneet ottaa ehdokkaiden innostuksesta kaiken irti.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Aiheet: Mediat verkossa, vaalisivustot, Vaalit

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.