Julkisuutta vaikka sitten paljain olkapäin

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Verkkokaupat panostavat elämyksellisyyteen.

Suomalainen twitterkäyttäjä, yrittäjä ja bloggaaja Katja Presnal* värvää äänestäjiä Hot Blogger Calendar* – kisaan. “I’m in the top 19 now, and need to be in the top 6… still need like 350 votes or so by Sunday!” Äänestys* (via MariKoo)

Törmätessäni maannaiseen mikroblogiverkostossa huhtikuussa tiedustelin motiiveja Twitterin käyttöön. Silloin hän kertoi käyttävänsä palvelua uusien kontaktien saamiseen, tuodakseen trafiikkia blogiin ja kauppaan:

Kaikki blogi-tutut ovat täällä, ja kommunikaatio “kommuuni” tavalla helpompi..(jatkuu toisessa Twitter-viestissä) ..kuin kommentoiminen kaikkien omiin blogeihin. Ja aiheet usein sellaisia joista ei edes blogeissa kirjoittettaisi. Nopeus myös plussa.

Mikroblogeista on sukeutumassa merkittäviä sosiaalisen median mainoskanavia – kannattaa tsekata myös TV-Kaistan pyrkimykset käydä asiakassuhdeviestintää ja värvätä koekäyttäjiä Jaikussa*.

  • Aiheeseen liittyvä artikkeli Presnalin Twitterfeedistä:

Social Networking: Common Mistakes Small Businesses Make

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

4 kommenttia on “Julkisuutta vaikka sitten paljain olkapäin”

 1. Kiitos Tuija! Vaikka tunnen itseni kylähulluksi, niin eipä se mitään.. motiiivit päästä kalenteriin ovat suuret.

  Kirjoitin muuten Twitteristä ja miten sitä voi yritysmaailmassa hyödyntää myös blogiini jokin aika sitten, ja sen neuvot toki soveltuvat Jaikuun ja muihin sosiaalimedian sivustoihinkin.

 2. Hyvä artikkeli! (Ja onnittelut siitä Tom Cruise / Oprah – kuviosta – mahtavaa! Kävivätkö leppiskengät sen jälkeen kaupaksi?)

 3. Kyllä, myin kymmeniä leppäkerttukenkiä tapauksen jälkeen, mutta nyt myynti on jo laantunut. Tiesin jo heti alussa että myynti numerot taas laskevat jossain vaiheessa, joten sen sijaan että olisin markkinoinut tapausta “tule meille ostoksille ja osta muitakin tuotteita julkkis-lapset käyttävät” (useat tuotteemme ovat amerikkalaisten julkkisten lasten käytössä) halusin mielummin käyttää silloin saamani “julkisuuden” hyväksi muulla tapaa.
  Myöskin sen sijaan että olisin ajanut liikennettä omaan kauppaani, ajoin nettiliikennettä yli 50:lle nettisivustolle jotka kirjoittivat asiasta (huom. ilman että kirjoitin edes lehdistötiedoitetta) ja aloitin PR konsultointi yrityksen Ladybug Landings ja ilmoitin siitä blogissani.

  Halusin inspiroida muita äiti-yrittäjiä ja koska pitkän tähtäimen tavoitteeni olivat muuta kuin nostaa kauppani myyntilukuja, halusin luoda suuremman verkoston netissä. Viiden ensimmäisen päivän aikana minulla oli yli sata uutiskirjeen tilaajaa ja yhä autan muita blogaajia, yrittäjiä ja PR-naisia verkostoitumaan. Tämä kaikki myös auttoi minua saamaan erittäin näkyvän PR-työpaikan, jonka aloitin juuri viime viikolla.

 4. Todella hienoja kuulumisia. Ja onnittelut kalenteripaikasta! (toim. huom. linkki poistettu)

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun