Yandex ja hakusanamainonta Venäjällä

Perttu Tolvanen

Venäjän internet-käyttö kasvaa koko ajan ja Venäjä on Suomelle tärkeä vientimaa. Kaiken lisäksi Suomea hehkutetaan vähän väliä Venäjä-asiantuntijana ja sijainnin perusteella osaamista pitäisikin löytyä. Täten oli todella hämmentävää todeta kuinka huonosti Suomessa on tarjolla hakusanamainonnan osaamista Yandexille. Venäjällähän Yandex toimii Googlen kaltaisessa valta-asemassa hakukoneena (Yandex 42,29 %, Google 33,02 %, Rambler 13,46 %, Mail.ru 5,76 %, Muut 5,47 % | Lähde.). Vastaava tilannehan on myös Baidulla Kiinassa, mutta Kiinan internet-markkinan erikoisosaaminen on vielä harvinaisempaa.

Yandex-osaamista kuitenkin odottaisi Suomesta löytyvän.

Googlettamalla palveluntarjoajia löytyi vain muutamia Yandex-osaamista esitteleviä firmoja: Lahdessa ja Pietarissa sijaitseva liikkeenjohdon ja markkinoinnin konsultointitoimisto MarkInvest on erikoistunut Venäjälle muutenkin, joten hakukonemarkkinoinnin tarjoaminen on luonteva osa kokonaispakettia. Turkulainen JMT Marketing Oy tarjoaa hakusanamainontaa Yandexille ja Ramblerille. Tamperelainen Hakukonemediat tarjoaa myös Yandex-hakusanamainontaa. Jotain Yandex-tarjontaa löytyy myös Tamperelaiselta Primesoftilta.

Paras tarjonta tuntui löytyvän Joensuulaiselta Tatamilta joka tarjoaa palveluita nimenomaan Yandexille ja Ramblerille. Myös Estime mainitsee Yandexin listallaan. Olettaisi, että esimerkiksi Total Management ja GetItRightkin jotain osaavat, mutta ainakaan tarjontaa ei julkisesti mainosteta.

Aiheet: Hakukoneet, Hakukonemarkkinointi, Sekalaiset

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
 1. Risto Poutiainen says:

  Hei,

  NetBooster Finland / Total Management on tuottanut hakusanmainontaa ja hakukoneoptimointia Venäjälle ja venäjänkieliseen maailmaan jo useita vuosia. Koska parannamme asiakkaittemme näkyvyyttä globaalisti kaikkialla maailmassa, emme ole maininneet esim. Yandexia erikseen. Nyt tuli tämäkin sitten mainittua.

  Kuriositeettinä mainittakoon, että meillä on oma toimisto myös Kiinassa Shanghaissa, josta käsin tuotamme kampanjat esimerkiksi Kiinan suurimpaan hakukoneeseen Baiduun (www.baidu.com) ja kiinankieliseen Google.cn hakukoneeseen.

  Tuotamme kampanjoita Yandex, Rambler ja Google.ru hakupalveluihin sekä suunnittelemme ja optimoimme venäjänkielisiä verkkopalveluita monille suomalaisille ja eurooppalaisille yrityksille.

  Olemme myös auktorisoitu venäläisten .ru verkkotunnusten rekisteröintiin.

  Kampanjoista ja tuotannosta vastaavat asiantuntijamme ovat NetBooster Finland Oy:n omaa venäjänkielistä henkilökuntaa.

  с приветом, (terveisin)

  Risto Poutiainen, CEO
  NetBooster Finland Oy
  http://www.netbooster.fi