Yandex ja hakusanamainonta Venäjällä

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Google tylsistytti webin.

Venäjän internet-käyttö kasvaa koko* ajan ja Venäjä on Suomelle tärkeä vientimaa. Kaiken lisäksi Suomea hehkutetaan vähän väliä Venäjä-asiantuntijana ja sijainnin perusteella osaamista pitäisikin löytyä. Täten oli todella hämmentävää todeta kuinka huonosti Suomessa on tarjolla hakusanamainonnan osaamista Yandexille. Venäjällähän Yandex toimii Googlen kaltaisessa valta-asemassa hakukoneena (Yandex 42,29 %, Google 33,02 %, Rambler 13,46 %, Mail.ru 5,76 %, Muut 5,47 % | Lähde*.). Vastaava tilannehan on myös Baidulla Kiinassa, mutta Kiinan internet-markkinan erikoisosaaminen on vielä harvinaisempaa.

Yandex-osaamista kuitenkin odottaisi Suomesta löytyvän.

Googlettamalla palveluntarjoajia löytyi vain muutamia Yandex-osaamista esitteleviä firmoja: Lahdessa ja Pietarissa sijaitseva liikkeenjohdon ja markkinoinnin konsultointitoimisto MarkInvest* on erikoistunut Venäjälle muutenkin, joten hakukonemarkkinoinnin tarjoaminen on luonteva osa kokonaispakettia. Turkulainen JMT Marketing Oy* tarjoaa hakusanamainontaa Yandexille ja Ramblerille. Tamperelainen Hakukonemediat* tarjoaa myös Yandex-hakusanamainontaa. Jotain Yandex-tarjontaa löytyy myös Tamperelaiselta Primesoftilta*.

Paras tarjonta tuntui löytyvän Joensuulaiselta Tatamilta* joka tarjoaa palveluita nimenomaan Yandexille ja Ramblerille. Myös Estime mainitsee Yandexin* listallaan. Olettaisi, että esimerkiksi Total Management* ja GetItRightkin* jotain osaavat, mutta ainakaan tarjontaa ei julkisesti mainosteta.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Yandex ja hakusanamainonta Venäjällä

 1. Risto Poutiainen

  Hei,

  NetBooster Finland / Total Management on tuottanut hakusanmainontaa ja hakukoneoptimointia Venäjälle ja venäjänkieliseen maailmaan jo useita vuosia. Koska parannamme asiakkaittemme näkyvyyttä globaalisti kaikkialla maailmassa, emme ole maininneet esim. Yandexia erikseen. Nyt tuli tämäkin sitten mainittua.

  Kuriositeettinä mainittakoon, että meillä on oma toimisto myös Kiinassa Shanghaissa, josta käsin tuotamme kampanjat esimerkiksi Kiinan suurimpaan hakukoneeseen Baiduun (www.baidu.com) ja kiinankieliseen Google.cn hakukoneeseen.

  Tuotamme kampanjoita Yandex, Rambler ja Google.ru hakupalveluihin sekä suunnittelemme ja optimoimme venäjänkielisiä verkkopalveluita monille suomalaisille ja eurooppalaisille yrityksille.

  Olemme myös auktorisoitu venäläisten .ru verkkotunnusten rekisteröintiin.

  Kampanjoista ja tuotannosta vastaavat asiantuntijamme ovat NetBooster Finland Oy:n omaa venäjänkielistä henkilökuntaa.

  с приветом, (terveisin)

  Risto Poutiainen, CEO
  NetBooster Finland Oy

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun