Nettiruokakauppoja vielä harvassa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Verkkokaupat panostavat elämyksellisyyteen.

Suomalainen kuluttaja ei varsinaisesti kieriskele verkkoruokakauppojen vaihtoehdoissa. Kaupunkiasujalla on mahdollisuus tilata netin kautta päivittäistavaraa kotiin kuljetettuna ainakin, jos hän asuu pääkaupunkiseudulla tai Tampereella, Turussa, Oulussa, Kuopiossa, Kokkolassa, Loimaalla tai Forssassa tai edellämainittujen lähikunnissa (katso tarkemmin Ruokatori.fi: Ohjeet). Hakukoneen avulla pääkaupunkiseudulta löytyi kolme vaihtoehtoa, joista tätä kirjoittaessa palvelevat Ruoka.net* ja Ruokatori.fi*. Molemmat myyvät Metro Tukun eli Wihuri Oy Aarnion* valikoiman noin 7000-14000 tuotenimikettä. Yhteisen tavarantoimittajan lisäksi kaupoilla on sama kuljetuskumppani: Itella.

Kesän testauskierroksen* aikana yksi nettiruokakauppa, Nettiruoka.fi, katosi.

Nettiruokakaupan tuotevalikoiman selaaminen tuntui aluksi kankealta. Kun on tottunut poimimaan tuotteita hyllystä pakkauksen ja hyllyn sijainnin perusteella, pitää verkossa miettiä tuotenimiä ja niiden kirjoitusasuja. Kummankin nettiruokapan tarjoama ostoshistorian selaus ja ostoskorin talletustoiminto vaikuttaakin varsin tarpeelliselta: kun kerran tekee peruslistan talouden tarpeista, sitä voi varioida tilanteen mukaan.

Molemmat nettiruokakaupat osoittautuivat varsin hyviksi ostoskokemuksiksi. Mikäli aikoo ryhtyä säännöllisesti tilaamaan virvoitusjuomia, kannattaa ottaa huomioon, että näistä kahdesta vain Ruoka.net on järjestänyt pullonpalautuksen.

Websivuston käytettävyydessä Ruoka.net häviää kilpailijlleen. Sen “90-lukulainen” webtoteutus kehyksin tuntuu vanhanaikaiselta. Palvelussa on lisäksi häiritsevä käytettävyysongelma: sen lisäksi, että tekstin seassa on asianmukaisesti sinisellä alleviivauksella osoitettuja hyperlinkkejä, tekstin tehosteena käytetään alleviivausta ilman, että alleviivatut sanat toimivat hyperlinkkinä. Tuotevalikoimaa navigoidessa osuttava hiirellä pieneen plus- tai kolmio-kuvakkeeseen sanan edellä, sana ei toimi hyperlinkkinä.

 • Ruoka.net vs. Ruokatori.fi – nettiruokakauppavertailu* Tuhat sanaa.netissä

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai vanhentuneina.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

2 kommenttia on “Nettiruokakauppoja vielä harvassa”

 1. Miikka Leinonen

  Kiitos Tuija ansiokkaasta testistä!
  Olen pitkään ihmetellyt kaupan keskusliikkeiden hitautta nettipalveluiden rakentamisessa. Kieli pitkällä kuuntelen englantilaisten ystävieni kertomuksia sikäläisten kauppaketjujen toimituksista.
  Kannattaa verrata suomalaisia palveluita vaikka näihin:
  *linkit poistettu*

 2. Kiitos Miikka. Puhumattakaan Amazonista USAssa. Ilmeisesti niiden päivittäistavaramyyntikokeilu *on ollut ihan onnistunut.

  [*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun