Suomalaiset digimediatoimistot liian riippuvaisia Nokiasta?

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 18 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Miltton terästää digitoimistoprofiiliaan.

Roope Mokka kirjoittaa RE:ssä suomalaisten digimediatoimistojen ja Nokian suhteesta otsikolla Shhh… Nokia on asiakkaamme*. Mokan mukaan suomalaiset toimistot ovat liian riippuvaisia Nokian teettämistä töistä.

Suomalaisista digimediayrityksistä Satama on todennäköisesti pahiten Nokia-riippuvainen. Analyysiä varten haastattelemamma suuri suomalainen digimedia-sijoittaja arvioi parhaillaan jopa 80% satamalaisista tekevän töitä maailman suurimmalle kännykkävalmistajalle. Todisteita riippuvaisuussuhteesta ei tarvitse etsiä kaukaa. Kun Nokia tämän vuoden alussa sulki kukkaroaan, aloitti aloitti Satama pääsiäisenä YT-neuvottelut. Kun investoinnit taas alkoivat, Satamakin pomppasi takaisin hyvään tulokseen.

Niin toimistot kuin Nokiakin vaikenevat, kun heiltä yrittää penätä kommentteja aiheeseen. Pelkona kuitenkin varmasti on, että Nokia siirtää rahansa ulkomaille. Yhtiön matkapuhelimien markkinointiosasto sijaitsee jo Lontoossa.

Päivitys 18.1.2006: RE: poisti kaikki linkit artikkeliin tämän kirjoituksen julkaisemisen jälkeen. Artikkeli on kuitenkin edelleen luettavissa suoran osoitteen kautta.

Päivitys 19.1.2006: Laittoivat sitten takaisin. Päättäisivät jo.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

5 kommenttia on “Suomalaiset digimediatoimistot liian riippuvaisia Nokiasta?”

 1. Kun Nokia tämän vuoden alussa […]

  Tämän vuoden?

 2. Ilmeisesti RE: on lykännyt tuon jutun julkaisua vuodenvaihteen yli.

 3. Ilmeisesti RE: on lykännyt itse jutun julkaisua siis enemmänkin, koskapa sitä ei ainakaan vielä löydy saitilta navigoinnin kautta ollenkaan. Tai sitten olen sokea ja taitamaton, mikä sekin on mahdollista.

  Että ei muuta kuin salaliitto ja isoveli valvoo -teorioita kehittämään… ;-)

 4. Ovat näemmä poistaneet sen. RE:n julkaisujärjestelmä päästää kuitenkin “julkaisemattomiin” juttuihin käsiksi.

 5. Kyllä se juttu minun selaimellani etusivulla killuu.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun