Suomalaiset digimediatoimistot liian riippuvaisia Nokiasta?

Visa

Roope Mokka kirjoittaa RE:ssä suomalaisten digimediatoimistojen ja Nokian suhteesta otsikolla Shhh… Nokia on asiakkaamme*. Mokan mukaan suomalaiset toimistot ovat liian riippuvaisia Nokian teettämistä töistä.

Suomalaisista digimediayrityksistä Satama on todennäköisesti pahiten Nokia-riippuvainen. Analyysiä varten haastattelemamma suuri suomalainen digimedia-sijoittaja arvioi parhaillaan jopa 80% satamalaisista tekevän töitä maailman suurimmalle kännykkävalmistajalle. Todisteita riippuvaisuussuhteesta ei tarvitse etsiä kaukaa. Kun Nokia tämän vuoden alussa sulki kukkaroaan, aloitti aloitti Satama pääsiäisenä YT-neuvottelut. Kun investoinnit taas alkoivat, Satamakin pomppasi takaisin hyvään tulokseen.

Niin toimistot kuin Nokiakin vaikenevat, kun heiltä yrittää penätä kommentteja aiheeseen. Pelkona kuitenkin varmasti on, että Nokia siirtää rahansa ulkomaille. Yhtiön matkapuhelimien markkinointiosasto sijaitsee jo Lontoossa.

Päivitys 18.1.2006: RE: poisti kaikki linkit artikkeliin tämän kirjoituksen julkaisemisen jälkeen. Artikkeli on kuitenkin edelleen luettavissa suoran osoitteen kautta.

Päivitys 19.1.2006: Laittoivat sitten takaisin. Päättäisivät jo.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

 1. pni says:

  Kun Nokia tämän vuoden alussa […]

  Tämän vuoden?

 2. Visa says:

  Ilmeisesti RE: on lykännyt tuon jutun julkaisua vuodenvaihteen yli.

 3. Pirkka says:

  Ilmeisesti RE: on lykännyt itse jutun julkaisua siis enemmänkin, koskapa sitä ei ainakaan vielä löydy saitilta navigoinnin kautta ollenkaan. Tai sitten olen sokea ja taitamaton, mikä sekin on mahdollista.

  Että ei muuta kuin salaliitto ja isoveli valvoo -teorioita kehittämään… ;-)

 4. Visa says:

  Ovat näemmä poistaneet sen. RE:n julkaisujärjestelmä päästää kuitenkin “julkaisemattomiin” juttuihin käsiksi.

 5. Kari Haakana says:

  Kyllä se juttu minun selaimellani etusivulla killuu.