Palvelukseen halutaan: Verkkokauppamyyjä

Verkkokaupasta on tullut koko ajan isompi asia, mutta henkilökohtaista kohtaamista ei ole verkkokauppoihin syntynyt. Tämä voi kuitenkin olla muuttumassa, kun yhä monimutkaisempia asioita myydään ja ostetaan verkon kautta.

Artikkeli

Moni verkkokauppa työllistää kyllä ison joukon ihmisiä, on varastotyöntekijää, on asiakaspalvelijaa, on koodareita. Myyjiä ei ole kuitenkaan samalla tavalla, tai siitä ei ainakaan tehdä isoa numeroa. Toki monien kauppojen, esimerkiksi autokauppojen, myyjistä moni tekee paljonkin verkkomyyntiä, mutta pelkästään verkkoon erikoistuneita myyjiä on aika harvassa paikassa.

Nyt Tekniset-ketju hakee verkkokauppansa tueksi verkkokauppamyyjää, joka on aika kiinnostava kuvaus siitä, mitä verkkokauppamyyjältä tänä päivänä odotetaan.

”Verkkokauppamyyjänä operoit asiakasrajapinnan alkupäässä useassa eri kanavassa kuten chatissa, puhelimessa ja somessa. Reagoit pelkäämättömästi verkosta tuleviin yhteydenottoihin ja olet valmis ratkaisemaan asiakkaan ongelmat ja tarpeet. Olet myös sähköisten asiakaskohtaamisten ensikontakti. Laadukas asiakaskokemus asiakkaillemme on yksi digimyynnin tärkeimmistä tavoitteista.”

On oikeastaan ihme, että tällaisia ilmoituksia ei ole enemmän, kun huomioi, kuinka monelle ketjulle verkkokauppa on jo se isoin myymälä.

Alalla on tiukasti ajatus, että verkkokaupassa tavarat myyvät itse itsensä, mutta eihän se ole todellisuutta useinkaan. Mitä teknisempi tuote, sitä enemmän asiakkailla on kysymyksiä, joihin tarvitaan joku ihminen vastaamaan. Siksi etenkin teknisempiä tuotteita myyvien kauppojen voi odottaa panostavan jatkossa yhä enemmän tämäntyyppiseen resursointiin.

Ehkä tästä voi tulla jopa kilpailuetu joillekin verkkokaupoille, jotka onnistuvat tarjoamaan hyvää palvelua verkkokauppamyyjiensä avulla.

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 900 tilaajaa).

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Palvelukseen halutaan: Verkkokauppamyyjä

 1. Ja sitten on ChatGPT-verkkokauppa-avustaja, jonka Zalando on viritellyt

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun