Isompiensa haastaja: Solid Angle

Perttu Tolvanen

SA_logo_400x400-300x300WordPress-markkinassa on paljon pieniä toimistoja, jotka haaveilevat suurempiensa haastamisesta ja kasvusta isommaksi toimistoksi. Esimerkiksi pari viikkoa sitten Aucor näytti esimerkkiä ostamalla Mediatavastin. Samaan keskiraskaaseen sarjaan noususta haaveilee pontevasti myös Solid Angle. Tämä Helsingissä sijaitseva, kahdeksan henkeä työllistävä digitoimisto on varsin lyhyessä ajassa kasvattanut kokoaan ja hankkinut ansiokkaita referenssejä.

solid-angle-wordpress-seminaarissa-2014

Vierityspalkin WordPress-seminaarissa viime syksynä Solid Angle esitteli toteuttamaansa EK.fi-sivustoa yhdessä asiakkaan edustajan kanssa.

Tällä hetkellä Solid Anglen WordPress-liikevaihto on jo lähellä puolen miljoonan rajaa, joten Toimistot-hakemistossakin Solid Angle kuuluu isoimpien toimistojen haastajiin. Nyt keväällä toimisto on muuttanut yhteen design-toimisto Monami Agencyn kanssa, ja uskoo tämänkin auttavan pääsemään kiinni isompiin projektikokonaisuuksiin.

Vierityspalkin kysymyksiin vastasi Solid Anglen Vilppu Simpanen.

1) Toimistonne tähänastinen tarina lyhyesti?

“Solid Angle perustettiin 2009 toteuttamaan laadukkaita digitaalisia palveluita. Toiminta oli alkuun hyvin tuotantolähtöistä ja vuosien varrella panostettiin omaan suunnitteluosaamiseen.

Solid Anglen rooli on kasvanut vuosien myötä asiakkaittensa strategiseksi kumppaniksi digitaalisten käyttökokemusten suunnittelussa ja toteutuksessa.

Vuonna 2015 tarina sai uuden käänteen kun tiivis toimistoyhteistyö Monami Agencyn kanssa syveni ja toimistot muuttivat yhteisiin tiloihin Helsingin Sörnäisiin.

Monami Agencyn ja Solid Anglen osaaminen ja intohimo täydensivät toisiaan luoden osiensa summaa suuremman, digitaalisen ajan kokonaistarjooman.”

2) Mikä sai teidät ryhtymään WordPress-toimistoksi?

“Solid Angle on perustanut toimintansa modernien verkkoteknologioiden ja avoimen lähdekoodin ratkaisujen hyödyntämiselle.

WordPress on vakiinnuttanut asemansa vuosien mittaan laadukkaana ja jatkuvasti kehittyvänä alustana, mutta ennen kaikkea sen ylläpitokäyttöliittymän selkeys ja intuitiivisuus on syy sen valintaan. Tämä on merkittävä etu modernille verkkojulkaisujärjestelmälle ja selkeä lisäarvo asiakkaille. Tästä syystä muut julkaisujärjestelmät (kuten Drupal) ovat pudonneet tarjoomastamme lähes kokonaan.”

3) Mitkä asiat näette vahvuuksinanne WordPress-toimistona?

“Vuosien kokemus WordPress-alustasta, omat teemat ja lisäosat sekä vakiintunut työnkulku ja kehitysympäristö projekteissa takaavat laadukkaan, suunnittelua vastaavan lopputuloksen ja nopean kehityssyklin.”

4) Minkäkokoisiin projekteihin katsotte olevanne kaikkein sopivimpia?

“Monet verkkosivustoprojektit ja kampanjatoteutukset ovat kustannuksiltaan keskimäärin mittaluokkaa 30-40k€, mutta tyypillisesti projektit kasvavat ja saavat jatkoa tukevien toteutuksien ja aktiivisen jatkokehityksen muodossa.

Meitä kiinnostaa ennen kaikkea hyvät asiakkuudet, missä pääsemme suunnittelemaan ja kehittämään sisältörikkaita verkkopalveluja tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Tällöin asiakkuuksien vuosittaiset kustannukset kasvavat useisiin satoihin tuhansiin euroihin.

Solid Anglen ja Monami Agencyn tiiviin toimistoyhteistyön ansioista ei ole estettä isoillekkaan projektikokonaisuuksille tai vaativille asiakkuuksille. Tästä löytyy hyviä kokemuksia ja referenssejä molemmilta toimistoilta.”

5) Oletteko osallistuneet jotenkin WordPress-yhteisön toimintaan tai kehittäneet esimerkiksi omia plugareita?

“Olemme kehittäneet WordPress-alustalle omia pohjateemoja, toiminnallisuuksia ja lisäosia, joita hyödynnämme projekteissamme.

Olemme myös jatkokehittäneet olemassa olevia lisäosia sekä luoneet omaa kehitysympäristöä ja -työkaluja nopeuttamaan ja standardoimaan kehitystämme.

Emme ole varsinaisesti osallistuneet WordPress-yhteisön toimintaan muutoin kuin hakemalla tukea ja ottamalla osaa lisäosien kehitykseen palautteen muodossa. Toki olemme myös antaneet apua ja vinkkejä muille kehittäjille silloin tällöin.”

Solid Anglen viimeisimpiä WordPress-toteutuksia Uudet julkaisut -palstalta:

stl
Suomalaisen työn liiton -sivustouudistus
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

hiff
Rakkautta & Anarkiaa -verkkosivustouudistus
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

rohkeasuomi
Rohkea Suomi -kampanjasivusto
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

taf
Tekniikan Akatemia -verkkosivusto
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

>> Tutustu Solid Anglen referensseihin Toimistot-hakemistossa

PS. Kaikki Toimistot-hakemiston yritykset tullaan esittelemään Vierityspalkissa. Tämä artikkeli aloittaa esittelysarjan alusta asti mukana olleista toimistoista. Solid Anglen lisäksi näitä alusta asti mukana olleita toimistoja ovat H1, Byroo, Aucor, Frantic, Exove ja Trimedia.

Aiheet: WordPress

Tagit: , , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.