Zeeland:issa tapahtuu

Tommi

Merkittävään 125 hengen kokoon kovaa vauhtia kasvaneessa markkinointi- ja viestintäkonserni Zeeland:issa tapahtuu:

  1. Toimisto laajentaa Baltiaan ostamalla Nitron Tallinnan toiminnot
  2. Zeeland:in digitoiminnot uudelleenorganisoitiin ja niillä on uusi vetäjä, Teija Sirko.

Zeeland:in kasvuvauhti on ollut viime vuosina huimaa. Taustalla vaikuttavat jo Tietovallan aikaan digialaa (täysijärkistä uusmediaa) muovanneet Tanu-Matti Tuominen ja Jari Tuovinen. Konkarit ovat lisäksi monessa mukana, mm. luovan toimialan riskirahasto Mediatonic:issa (tj Marko Tulonen) sekä jo vuosia Mindtrek:in taustavaikuttajina.

Zeeland:in tiimissä on myös muita useita alalla jo kolmella vuosikymmenellä puuhanneita “digisetiä”. Zeeland:in yhtiömuoto on myös toukokuun lopulla muuttunut Oyj:ksi. Lienee selvää, että jotain isohkoa on tapahtumassa yhtiössä. Kasvu ei kuitenkaan ole tullut ilmaiseksi. Finder:in taloustietojen mukaan Zeeland Oyj teki 2009 lähes 650 k€:n tappion. Yritys tuntuu hakevan Suomen lisäksi kovasti kasvua lähialueiltamme, Baltiasta ja Venäjältä.

Vierityspalkki seuraa mielenkiinnolla Zeeland:in kehittymistä ja kasvua. Toivotamme onnea ja menestystä kasvussa, ala tarvitsee ns. veturifirmoja.