Talouselämä osaa linkittää!

Perttu Tolvanen

Nyt ropisee isoja pisteitä Talouselämä-lehdelle joka on tuoreessa artikkelissaan Nokian miniläppäristä* katsonut aiheelliseksi myös linkittää kattavasti tiedon lähteisiin.

Artikkelin loppuosa on kuin parhaasta teknologiablogista jossa lähteisiin syvälinkitetään järjestelmällisesti. Mahtavaa!

image

Tämä on iso askel kohti oikean verkkomedian tekemistä! Lisää tällaista tähän maahan. Hyvä Talouselämä!

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Aiheet: Käyttöliittymäsuunnittelu, Mediat verkossa

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
 1. pni says:

  Mielestäni joukkotiedotusvälineen sijaan pitäisi nostaa esiin kirjoittaja. Hyvä Sami Rainisto!

 2. Perttu Tolvanen says:

  pni: Totta turiset. Eiköhän tuo tosiaan ole yksittäisen toimittajan valinta aika usein. Yhdyn siis toteamukseen: Hyvä Sami Rainisto! :)

 3. Tuomas Tolppi says:

  Mukava huomata myös, että ankkuritekstit ovat sulavasti osa tekstiä, eikä tyyliin “täällä” tms. Toivottavasti linkitys yleistyy tulevaisuudessa.

 4. Pekka says:

  Urheiluviikkoon on napsahtanut aika useinkin linkkejä esim. Starasta ja Veikkausliigan virallisilta sivuilta, jotka eivät näytä pihistelevän niiden suhteen. Linkkejä on joskus tullut myös Savon Sanomista, Keskisuomalaisesta ja Hesarista. Ehkä nekin hiljalleen alkavat linkittää.

 5. Pelivihjeet says:

  Linkkien saaminen on kyllä todella arvokasta varsinkin pienemmille sivuille.

 6. veikka says:

  Aika kauan esim Helsingin Sanomat toimi nettiuutisissaan siten, että tarpeellisiakaan linkkejä ei liitetty. Siitä tuli jo käytettävyysongelmia. Lähteet silti välillä mainitsivat, ettei tullut plagiointisyytteitä.