One did it Oy haluaa pelastaa maailman – pala kerrallaan

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Paper Planes sai omistajaksi ison tanskalaisen digitoimiston.

Helsinkiläinen startup One did it Oy* haluaa kääntää kuluttajien huomion valintoihin, joilla voi vähentää luonnonvarojen kulutusta ja samalla päästöjen syntymistä. Ensimmäinen ilmentymä yrityksen ajattelutavasta on ekologisen selkärepun kokoa määrittävä laskuri, jolla kuluttaja voi laskea henkilökohtaista luonnonvarojen kulutustaan. Selkäreppulaskuri on vasta alkua kehitteillä olevalle verkkopalvelukokonaisuudelle. Tulevaisuudessa One did it –työkalupakki rakentuu selkäreppulaskurin ympärille tuoden viihteellisellä tavalla kuluttajien tietoon ne olennaiset valinnat, jotka tekemällä voi vaikuttaa omalla elämäntyylillään eko-eettiseen kokonaiskuvaan.

One did it Oy on perustettu vuonna 2008. Yhtiön ensimmäiseen rahoituskierrokseen osallistuivat muun muassa Veraventure Oy, Nitro FX Oy, Kari Rannila, Vesa Puttonen ja Esko Reinonpoika Alanko. One Did It:n toimitusjohtajana aloitti tammikuussa Asmo Halinen*, joka tunnetaan muun muassa kansainvälisille markkinoille kasvaneen peliyhteisöyritys Apajan perustajana.

Onedidit.com*-sivuston ekologisen selkärepun laskuri poikkeaa hiilijalanjälkilaskureista kuvaamalla vertailukelpoisesti luonnonvarojen määrää, jota käytämme tai siirrämme ekosysteemissä. “On selkeämpää laskea ja sitä kautta vähentää ihmisen käyttämiä luonnonvaroja kuin yrittää hallita kulutuksesta johtuvia päästöjä”, yhtiö toteaa tiedotteessaan. Sovelluksen tietopohjana on hyödynnetty pääasiassa Suomen luonnonsuojeluliiton ja saksalaisen Wuppertal Instituutin tutkimusta. Palvelu on englanninkielinen. Myöhemmin tänä vuonna palvelusta on luvassa erilliset saksan- ja suomenkieliset versiot.

Disclaimer: tässä tapauksessa kirjoitin siis Vierityspalkkiin jutun yrityksestä, jossa olen itsekin mukana ja samaan syssyyn itsestäni kolmannessa persoonassa. ;) Vierityspalkin toimituksen linjaus on se, että toimittajat kirjoittavat omista kuvioistaankin, jos juttua piisaa.

[*Toimituksen huomautus: Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Asmo Halinen

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun