MTV3 perustaa asuntoportaalin

Perttu Tolvanen

MTV3 aikoo lanseerata keväällä Jokakoti.fi asuntoportaalin Etuovi.comin ja Oikotien kilpailijaksi. Kyseessä lienee Maikkarin merkittävin verkkokehitysprojekti vuonna 2009.

Erityisesti kiinteistönvälittäjille uusi avaus lienee tervetullut, koska asuntomarkkina on verkossa keskittynyt vahvasti Etuoven ja Oikotien käsiin.

Verkkopalvelun tueksi perustetaan myös televisio-ohjelma, jonka tärkeimpänä tehtävänä on tuoda kävijöitä asuntoportaaliin. Tämä vaikuttaisi olevan jatkoa MTV3:n aiemmille hankkeille (kuten Keventäjät.fi) joissa ensin perustetaan palvelu verkkoon ja sitten rakennetaan ohjelmatarjontaa televisioon kyseisen palvelun ympärille.

Tavoitteena on portaalilla saavuttaa nopeasti markkinajohtajan asema (lähteenä Kauppalehti). Tämä tarkoittaisi Etuoven ohittamista ja reilusti yli 300 000 viikkokävijän määrän saavuttamista. Oikotien asuntoilmoittelun ohi pääsisi jo reilulla 200 000 viikkokävijällä.

Televisiokanavan tukemanakin Jokakoti.fi saa tehdä kyllä valtavasti töitä jos aikoo haastaa Etuoven ja Oikotien asemaa asuntomarkkinoilla. Esimerkiksi markkinoiden kolmonen Nettiasunto.com tahkoaa vain 30 000 viikkokävijän lukemia.

Aiheet: Liiketoimintamallit verkossa

Tagit: ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.