Uusi digitoimisto Suomeen, taas?

Perttu Tolvanen

Vierityspalkin toimitukselle tulleiden anonyymien vihjeiden perusteella Suomi on jälleen saamassa yhden uuden digitoimiston. Huhut koskettavat erityisesti Sataman planneri Ville Martinia ja asiakasmanageri Kimmo Vanhakangasta, joiden huhutaan virittelevän uutta toimistoa pystyyn.

Voidaanko tieto vahvistaa? Onko Vierityspalkin lukijoilla tarjota lisätietoa?

Vierityspalkin saamien tietojen perusteella kyse ei ole pelkästä villistä huhusta, joten Vierityspalkki jatkaa tapahtumien tarkkaa seurantaa, pysykää palstalla.

Aiheet: uudet yritykset

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
 1. X-files says:

  Nyt alkaa näyttämään Sataman kannalta todella huonolta jos tuo huhu pitää paikkansa, sillä sieltähän lähtee kaikki seniorit. Meinaako Satama jatkossa tehdä kasvunsa ja kansainvälistymisensä pelkillä trainee-tason tekijöillä?

 2. Anderson says:

  Niin ja Kimmo Vanhakangas ei ole asiakasmanageri, vaan kovan luokan business unit director!

 3. raipe says:

  Vois varmaan sanoo että Satamalla vihdoin siirrytään uuteen aikaan, kun saadaan vanhat pölyt pois. GO SATAMA! Jari tais tuoda sen verran uusia ideoita vanhojen it kavereiden pöydälle… täytyypi laittaa cv meneen sinne.

 4. effe says:

  Kyllähän sitä kokemusta voi kartuttaa muuallakin kuin Satamalla. Satamalta löytyy useita tyyppejä joilla on yli 10 vuotta kokemusta alalta, vaikkeivat nyt kaikkia niitä vuosia Sataman palveluksessa olisivatkaan olleet.

  Ei homma nyt ihan niin mustavalkoista ole tuon kokoisessa yrityksessä, että löytyy seniorit ja kaikki muut ovat ‘trainee-tason tekijöitä’…

 5. Tommi says:

  Satamassa vuosia olleena voisi vaan sanoa, firmassa on työskennellyt vuosien varrella yhteensä jotain 1200-1300 digitekijää (ml. USA, Saksa, Hollanti, Ruotsi, Singapore ja Suomi). Eli vaihtuvuutta sellaisen kolmen nyky-Sataman verran. Silti firma porskuttaa ja kasvaa huolimatta jengin uusiutumisesta. Yhden lähtö on toisen mahdollisuus. Satama on joka tapauksessa maamme laajin “digiyliopisto”, jossa osa jengistä jatkaa yhä opintojaan kohti “tohtorin” tutkintoa, osa suorittaa maisteria, osa kandin tutkintoa… ja monet ovat palkkalistoilla valmistuneina ammattilaisina…

  Useita kv. tilejä operoidaan täältä Amsterdamista, mm. Euroopan suurin kaapelioperaattori UPC, Vodafone NL, Reed Elsevier, KPN, ABN Amro, ING Bank. Lyhyesti siis: Sataman kansainvällistyminen ei ole kiinni Suomeen perustettavista uusista digitoimistoista. Kansainvälistyminen yleensäkin on kiinni siitä, kenelle, missä ja miten palvelua tarjotaan ja siitä, että asiakkaat haluavat ostaa luotettavalta ja riittävän 1) isolta ja/tai 2) luovalta digitalolta tuotantoja ja suunnittelua. Kv. digibisneksessä Suomi on mielestäni valitettavasti melkoisen jäljessä. Kirjoittelin ajatuksia aiheesta viime vuonna näin: http://digimaailma.spaces.live.com/blog/cns!F61B93AE7F48860F!486.entry

  Mutta joo, eihän se itsekin seniorina ole kivaa, kun muut seniorit lähtevät rinnalta – mut hei, verratkaas mainostoimistoalan vaihtuvuutta digialaan… täähän on vielä kevyttä! :)

 6. Pete says:

  Itse tälläisenä hiljattain Satamasta pois seilanneena olen sitä mieltä, että terminologian täsmentäminen on oleellista.

  Seniori/kokenut osaaja/vanha muutosvastarintainen jäärä – tulkintoja on monia.

  Satama on kokenut viimeisten kahden vuoden aikana suuria muutoksia, firman luonne ja osin jopa tarjooma on aivan erilainen kuin aikaisemmin. Tokikin on niin, että tälläinen vaikuttaa vaihtuvuteen. Se, millä lailla se vaikuttaa Satamaan on kokonaan toinen juttu, kyseessä on edelleenkin todella hieno tarina joka jatkuu kohti uusia cliffhangereitä.

  Pääasia lienee, että Satama saa pyydykseensä uusia kykyjä, ihmisiä jotka voivat luoda firmalle onnistumisia samassa mittakaavassa kuin sieltä poistuneet (ja siellä edelleen olevat, Tommi :)) kyvyt.

  Times change, even in the new media.

  p

 7. Tommi says:

  Pete, täysin samaa mieltä kanssasi, Satama ei ole se Design-Satama, mitä se oli vielä pari vuotta sitten. Satama 10-pippaloissa se näkyi hyvin.

  Makeeta on se, että lähes kaikissa Suomen digifirmoissa on vanhoja satamalaisia ja kun jengi näki toisiaan, kyseessä ei ollut mielestäni “vanhojen kollegoiden” vaan lähinnä luokka/vuosikurssikokousta muistuttanut häppenki. Pienet on piirit ja usein linkkinä monella on aikaa vietettynä Hernesaaren käytävillä Henry Fordin haamua etsiessä.

  Uusi media ei olisi uusi ellei muuttuisi :)
  Satama ei olisi Satama, jos ei muuttuisi… jälleen….

 8. Kuki says:

  Tänään irtisanoutui SEKistä kaksi pitkän linjan digiosaajaa. Yllättäen eivät voi kertoa uutta osoitettaan… Sen verran on tiedossa, että liittyy ilmeisesti johonkin “uuteen” digitoimistoon…

 9. Fast & Loud says:

  Liittyykö Zweinstein mitenkään tähän? Hehän ovat yrittäneet kosiskella SEKiläisiä vaihtamaan leiriä osoitteessa http://www.sek-out.fi.

  Zweinsteinin toimintakonsepti löytyy osoitteesta http://www.anadigi.fi. Hakevat näemmä jotain mainostoimiston ja digipajan cross-overia, eli selkeästi ns. “uutta”.