Sulake ostaa IRC-Gallerian (lisää aiheesta)

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Paper Planes sai omistajaksi ison tanskalaisen digitoimiston.

Habbo-palvelua tuottava Sulake Corporation Oy ostaa Dynamoid Oy:n, jonka tunnetuin palvelu on IRC-Galleria-nettiyhteisö. Myyjinä olivat Dynamoidin perustajajäsenet ja kauppa toteutettiin osakevaihdolla. Dynamoidista tulee Sulakkeen tytäryhtiö ja sen kolmisenkymmentä työntekijää jatkavat yrityksen palveluksessa. IRC-Galleria ja Habbo jatkavat jatkossakin erillisinä tuotteina.

Yrityskaupalla Sulake hakee laajennusta tuotevalikoimaansa. Päätuote Habbo on suunnattu teineille ja Disneyn kanssa toteutettu Virtual Magic Kingdom* lapsille ja varhaisteineille. IRC-Gallerian suurimpana käyttäjäryhmänä ovat nuoret aikuiset. IRC-Galleria on jo laajentanut toimintaansa muun muassa Venäjälle ja Saksaan ja nyt kansainvälistymistä tehostetaan käyttäen hyväksi Sulakkeen verkostoa. Sulakkeella on tällä hetkellä toimistot 19 maassa.

Kirjoittaja on töissä Sulakkeella.

Lisäys: Dynamoidin toimitusjohtaja Taneli Tikka HS.fi:n haastattelussa* (video).

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai vanhentuneina.]

2 kommenttia on “Sulake ostaa IRC-Gallerian (lisää aiheesta)”

 1. Alkaa tuo yritysostosvimma näkyä Suomessakin hieman. Tuntuu että aika paljon on nyt aivan viime aikoina noita kauppoja tehty ja määrä vain kiihtyy.

  Google on tietysti shopannut koko ajan tasaisesti, mutta viime aikoina on ollut mielestäni aika jännittäviä ostoksia. Esimerkiksi verkkopelien mainosjärjestelmät olivat Googlella sekä Microsoftilla ostoskorissa vähän aikaa sitten ja nyt lähti ruotsalainenkin firma Googlelle – koska eka suomalainen? Ja kuka se olisi?

  StumbleUponin päätyminen eBaylle varmasti kismittää Googlea vielä pitkään. Pienemmillä lupauksilla tuntuukin tällä hetkellä olevan yllättävän lyhyt aika parrasvaloissa ennenkuin päätyvät osaksi jotain isompaa firmaa. Esim Hitwise ei tainnut oikein ehtiä edes parrasvaloihin kun se jo ostettiin:
  (*linkki IT-viikkoon poistettu toimimattomana.)

  Jos noista ostoksista voi jotain päätellä, niin ainakin webin mittaaminen, analysointi ja erilaiset hakukonetta intuitiivisemmat hakusysteemit ovat kovassa nousussa. Samoin peleihin sisään jaeltavat mainokset (ja muutenkin pelien laajempi hyödyntäminen mainonnassa). Muita viime aikoina paljon “yritysostohuomiota” saaneita aloja?

 2. […] Tikka jätti IRC-Gallerian IRC-Galleriaa kehittävän Dynamoidin – jonka Sulake osti huhtikuussa – toimitusjohtaja Taneli Tikka kertoi eilen jättävänsä […]

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun