ihQ-kampanja hyödyntää viraalia

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 18 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Verkkokaupat panostavat elämyksellisyyteen.

Pelastakaa Lapset muistuttaa lapsia ja varhaisnuoria netin käyttäjiä siitä, että kuviaan ei kannata laittaa nettiin harkitsemattomasti. Marraskuussa lanseerattu ihQ -kampanja* on saanut näkyvyyttä mm. IRC-galleriassa ja Habbo-hotellissa. Kampanja huipentuu helmikuun 7.* päivän kansainväliseen blogathon-tempaukseen.

7.2. on Suomessa lanseerattu kansalliseksi tietoturvapäiväksi*.

Jussi Honkanen kirjoittaa Insafessa (ihQ-campaign spreads through blogs and banners*), että ihQ – kampanjan taustalla on tutkimus kamerapuhelimien käytöstä. Tutkimuksessa ilmeni, että lapset ottavat kamerakännykällä kuvia toisistaan ja saattavat julkaista niitä lupaa kysymättä nettiin. Tutkimuksessa tuli ilmi myös, että lapset ovat kohdanneet monen laisia kännykkäkiusaamisen muotoja, joista eivät useinkaan kerro vanhemmilleen.

Insafe-verkoston uutisjutussa Jussi Honkanen kertoo* Pelastakaa Lapset – järjestön Habbo Hotellissa jouluna järjestämässä Manteli Chatissa vierailleen noin tuhat lasta ja kampanjasivuilla käydyn 17 000 kertaa.

Insafe* on Euroopan komission tukema 21 maassa toimiva 23 järjestön verkosto, joka haluaa edistää netin turvallista käyttöä.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun