Snellmanin uudet reseptisivut

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Genero Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Toteutimme Snellmanille mittavan verkkosivu-uudistuksen, jonka keskeisin osa oli ruokaohjeiden modernisointi nykypäivän tarpeet huomioiviksi. Perinteinen kuva + tekstiohje -reseptimuoto antaa uusilla sivuilla tilaa mobiilikäyttäjille suunnitellulle, kätevästi pyyhkäisemällä vaiheesta toiseen etenevälle video-ohjeelle.

Taustaa

Snellmanin ja Generon menestyksekäs yhteistyö alkoi vuonna 2010 verkkosivujen uudistuksesta. Vuosien varrella tekemiseemme on mahtunut mukaan mm. digimarkkinointia monissa muodoissa, pitkäjänteistä hakukoneoptimointia sekä verkkosivujen kehittämistä, mukaan lukien toinen sivustouudistus vuonna 2017. Voimme olla ylpeitä saavuttamistamme tuloksista, sillä yhteistyömme aikana Snellmanin liikevaihto on kasvanut vuosi toisensa perään ja verkkosivujen orgaaninen kävijämäärä monikymmenkertaistunut.

Vuoden 2021 paikkeilla Snellmanilla alettiin jälleen pohtia verkkosivujen uudistamista. Nykyinen sivusto oli kyllä hyvin palveleva ja hakukoneoptimoitu, keräten vuosittain jo miljoonia saittivierailuja, mutta Snellmanilla ei haluttu jämähtää paikoilleen vaan pyrkiä olemaan edelläkävijä ruokasivustojen jatkuvasti kehittyvällä sektorilla. Lisäksi myös brändi-ilmeen uudistaminen verkkosivuilla oli samaan aikaan tulossa ajankohtaiseksi.

Tavoite

Keskeisin innoke sivustouudistukselle oli ihmisten muuttunut tapa käyttää nettiä, myös ruokasivustoja. Siinä missä vielä joitain vuosia aiemmin valtaosa Snellmanin sivujen vierailijoista käytti pöytäkoneen tai läppärin selainta, nyt suurin osa vierailuista tapahtui puhelimen näytöllä. Tämä haluttiin huomioida muutenkin kuin vain mobiilioptimoituina, skaalautuvina sisältöinä. Nykyaikaisen reseptisivun tulisi olla alusta alkaen mobiilikäyttäjille suunniteltu.

Snellmanin visioissa oli kokonaan uudenlainen reseptisivukokemus, jossa kokkauksen vaiheet ja värit eloon herättävä koko näytön videoformaatti yhdistyisi saumattomasti hyvään mobiilikäytettävyyteen. Tavoitteena oli, että käyttäjä voisi video-ohjetta omaan tahtiinsa seuraten valmistaa ruoan helposti, ilman tarvetta videon kelaamiseen tai ohjeen vaiheiden ja ainesosaluettelon välillä ees taas hyppimiseen.

Uudenlaisen reseptikokemuksen mahdollistamisen lisäksi sivustouudistuksella haluttiin huomioida myös uudistuva brändi-ilme sekä sujuvoittaa Snellmanin taajaan päivittyvän tuotevalikoiman ja reseptiarkiston ylläpitämistä verkkosivuilla. Tätä varten Snellmanilla jo sisäisessä käytössä olevalle tuotetietojärjestelmälle päätettiin tehdä integraatio uudelle sivustolle, niin että sisältöjen hallinnointi olisi jatkossa yksinkertaisempaa.

Uuden sivuston suunnittelussa oli toisin sanottuna lukuisia huomioitavia tekijöitä: kokonaan uuden reseptisivukokemuksen rakentaminen, uusien toiminnallisuuksien lisääminen, tuotetietointegraation hyvä toteutus, muutokset sivustorakenteessa jne. Kaikki nämä oli myös toteutettava niin, ettei sivuston hyvä hakukonenäkyvyys kärsisi muutoksista.

Toteutus

Uudistuksen toteutus alkoi yhteisillä työpajoilla, joissa määriteltiin uuden sivuston tarpeet ja toteutuksessa huomioitavat seikat. Tästä edettiin sivuston ulkoasun suunnitteluun, joka tehtiin Generon toimesta mutta tiiviissä vuoropuhelussa asiakkaan kanssa.

Kun ulkoasun päälinjat olivat selvillä, alkoi toteutuksen työmäärältään isoin osuus, eli itse sivuston rakentaminen. Matkan varrelle mahtui paljon yllätyksiä, ja etenkin tuotetietointegraation kitkattomaan toimimiseen liittyi paljon enemmän huomioitavaa kuin projektin alkuvaiheessa olimme osanneet ennakoida. Onneksemme Snellmanilla oli projektin alusta alkaen pidetty tärkeänä, että uuden sivuston lanseerausta ei hätäillä tarpeettomasti; tiukkaa aikataulua tärkeämpää oli toteutuksen laatu.

Pääosaltaan 2022 tehty sivustouudistus eteni loppuvaiheeseensa vuoden 2023 alussa. Ennen varsinaista julkistusta uutta sivustoa pääsivät beta-testaamaan Snellmanin henkilökunta ja uutiskirjeen tilaajat.

Koekäyttäjät pitivät sivustoa selkeänä ja miellyttävänä, sekä visuaalisen ilmeensä että käytettävyytensä puolesta. Reseptien selkeys sai kiitosta, ja uudet vaiheittain selattavat video-ohjeet koettiin hyödyllisiksi.

Kaiken kaikkiaan saatu palaute oli erittäin positiivista, ja koska mitään suurempia ongelmakohtia ei noussut esiin, pystyimme jo viikkoa myöhemmin korvaamaan vanhan sivuston kokonaan uudella.

“Kotisivuprojekteille on tyypillistä, että nälkä kasvaa syödessä. Matkan varrella tulleita uusia ideoita sovitettiin suunnitelmaan Generon toimesta erittäin joustavasti. Lopputuloksena meillä on sivusto, joka on parempi ja toiminnallisempi kuin lähtövaiheessa osasimme edes kuvitella. Uskomme, että sivu kestää hyvin aikaa ja toimii perustana uusillekin ideoille, jotka jätettiin vielä odottamaan kypsymistä. Mikä tärkeintä, palvelemme kuluttajaa entistä kattavammalla tiedolla tuotteistamme ja uusittujen reseptisivujen myötä kaikilla on helpompi onnistua ruuanlaitossa kotona.”

Tommi Fors, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Snellmanin Lihanjalostus Oy


Sinua voisi kiinnostaa myös

RVS Technology®

Tekijä: Trimedia Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa, Yrityksen sivusto kuluttajille

RVS Technology® uusi sivusto tarjoaa entistä paremman käyttäjäkokemuksen sekä toimivan WooCommerce verkkokaupparatkaisun. RVS on suomalainen yritys, joka tarjoaa kestäviä ja tehokkaita ratkaisuja ajoneuvojen ja mekanismien suorituskyvyn ja energiankulutuksen optimointiin. Heidän innovatiiviset tuotteensa ovat tehokas tapa vähentää päästöjä sekä lisätä tehoa, vääntöä ja käyttöikää. Keraamiseen käsittelyyn perustuvat helppokäyttöiset tuotteet ovat vakuuttaneet asiakkaat ympäri maailmaa. Uudistusprojekti toteutettiin […] Lue lisää

Centria-ammattikorkeakoulun verkkokauppa

Tekijä: Poutapilvi web design Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu, Verkkokauppa

Centria ammattikorkeakoulu on noin 4400 opiskelijan ja 340 työntekijän ammattikorkeakoulu, joka tuottaa ja tarjoaa osaamista suurella sydämellä. Toteutimme aikaisemmin Centrian verkkopalvelun, jota nyt laajennettiin uudella verkkokaupalla. Woocommerce-verkkokaupasta voi valita verkkokoulutuksia, ilmoittautua täydennyskoulutuksiin sekä tilata eri alojen asiantuntijoita selvityskäynneille. Myytäviä koulutuksia ovat esimerkiksi Excel perusteet, Tiedon visualisointi Power BI-työkalulla, O365 verkkotyövälineenä, WordPress ja aloittavan esihenkilön tietopaketti […] Lue lisää

720.io

Tekijä: Genero Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto yritysasiakkaille (B2B)

720° on suomalainen yritys, joka tarjoaa SaaS-palvelua integroituna kiinteistön laitteistoon, kuten mittauslaitteisiin ja antureihin. Ratkaisun perustana on pääasiassa ohjelmisto ja sen analytiikkamoduuli, mutta yritys tarjoaa myös laitteistoasennuksia ja integraatioita. 720°:n tavoitteena on tuoda älykkäitä, tietoja kerääviä ratkaisuja rakennusten ja kiinteistöjen hallintaan, sekä parantaa energiatehokkuutta ja käyttäjäkokemusta. Haaste Brändiuudistuksen myötä 720° halusi päivittää ilmeensä. Koska 720.io-verkkosivua […] Lue lisää

Hippo.fi -verkkolehti lapsille

Tekijä: Genero Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin tyyppi: Uutissivusto, verkkolehti tai blogi, Yrityksen sivusto kuluttajille

Hippo.fi on rakastettuun Hippo-lehteen pohjautuva lapsille suunnattu verkkosivusto, jonka tavoitteena on tarjota kivaa tekemistä ja opettaa samalla tärkeitä taloustaitoja hauskalla ja kiinnostavalla tavalla. Hippo.fi:n takana on OP, Suomen suurin finanssiryhmä. OP:n tehtävänä on edistää omistaja-asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Yhteistyömme OP:n kanssa alkoi syksyllä 2020 Hippo.fi-sivuston kehittämisellä. Vanha Hippo.fi-sivusto oli aikansa […] Lue lisää

Mutti – maailman suurin tomaattireseptien verkkosivu

Tekijä: Genero Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Italialainen Mutti on tomaattituotteiden ehdoton kuningas. Mutti suhtautuu tomaatteihin suurella intohimolla ja yli sadan vuoden kokemuksella – ja se myös näkyy. Niin kotikokkien kuin ammattilaistenkin ylistämä Mutti ei turhaan ole ansainnut paikkaansa yhtenä maailman rakastetuimmista tomaattibrändeistä. Maailmanlaajuisesti toimiva Mutti halusi parantaa brändin asemaa globaalilla tasolla ja valitsi kumppanikseen Generon. Tavoitteena oli kehittää globaali sivusto lokalisoidulla […] Lue lisää

Snellman – verkkosivut Ruotsin markkinoille

Tekijä: Genero Oy

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Snellman on perinteikäs suomalainen perheyritys, joka tuottaa laadukkaita liha- ja leikkeletuotteita yli 70 vuoden kokemuksella. Snellman halusi vahvistaa asemaansa Ruotsin markkinoilla uudistetun Familjen Snellman -brändin avulla. Familjen Snellman -brändin tunnettuus ja merkkiuskollisuus oli Ruotsissa matala, joten lähdimme parantamaan sitä tehokkaasti optimoitujen nettisivujen avulla. Suunnittelimme ja toteutimme Familjen Snellmanille uudet nettisivut brändin uuden visuaalisen ilmeen ja […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun