Rejlers verkkokauppa

Tekijä: Sivututka Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Verkkokauppa

Rejlers on Ruotsissa listattu insinööritoimisto, joka työllistää Suomessakin yli 1000 asiantuntijaa ja ammattilaista. Rejlers lähestyi meitä alallaan ennennäkemättömän konseptin kanssa: perinteisiä insinööritoimiston palveluja myytäisiin tuotteistettuna verkkokaupasta.

Valtaosa Rejlersin toiminnasta koostuu laajoista projektitoimituksista. Pienempiä projekteja Rejlers totesi kuitenkin olevan tuotteistettavissa näppäriksi paketeiksi ja verkkokaupassa myytäväksi.

Rejlersin palvelutuotteet poikkeavat toki melkoisesti perinteisistä verkkokauppatuotteista. Jokainen palvelutuote on omanlaisensa kokonaisuutensa valintoineen. Lisäksi perinteisten toimituskulujen sijaan lisäkuluina ovat insinöörien matkakulut asiakkaiden luokse päivärahoineen, jotka tulisi laskea mahdollisimman tarkasti.

Vaikka saimmekin tuotteista kuvaukset ja speksit asiakkaalta, niin niiden suunnittelu ja toteutus verkkokauppaan muodostui projektin suurimmaksi haasteeksi.

Palvelutuotteiden erilaisissa valinnoissa hyödynsimme sekä WooCommerce-laajennoksia että omia räätälöidysti rakentamiamme toimintoja.

Matkakulujen laskentaa varten taas suunnittelimme ja rakensimme räätälöidyn laskurin. Omana lisäosanaan toteutettu laskuri laskee hinnan syötetyn työn laajuuden ja postinumeron perusteella Googlen etäisyyspalvelua hyödyntäen. Lasketut matkakulut lisätään tuotteen kokonaishintaan, joka taas kulkee koko tilausprosessin läpi aina tilauksen tietoihin asti.

Yhdessä nämä mahdollistavat palvelutuotteiden myynnin verkossa:

1. Asiakas saa aina tarkan hinnan ostamalleen palvelutuotteelle
2. Rejlers voi myydä palveluja erilaiset kulut mahdollisimman tarkasti huomioiden

Ennennäkemättömän konseptin yksi onnistumisen edellytyksistä on sujuva käyttökokemus. Sujuvuuden varmistamiseksi räätälöimme myös ostoskorin, tilausten hallintanäkymät ja sähköpostit vastaamaan verkkokaupan erityistarpeita.

Sisällönhallinnan toteutimme monikielistä sisältöä ja matkakululaskurin lähtöarvojen muokkauksia myöten WordPressin omaa lohkoeditoria ja WooCommercen tuotemuokkainta hyödyntämällä.

“Projekti ajettiin maaliin kunniakkaasti. Parasta Sivututkan toiminnassa oli joustavuus ja halu tehdä erinomaista jälkeä pelkästään riittävän sijaan.”

– Tero Vuonos, Rejlers Finland

Jätä kommentti