6G Flagship verkkosivut

Tekijä: Sivututka Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

6G Flagship on maailman ensimmäinen langattomien 6G verkkoteknologioiden tutkimusohjelma, joka toimii Oulun yliopiston Radioteknologioiden tutkimusyksikössä. Tutkimusohjelmaan osallistuu henkilöstöä 46:sta maasta, jotka kehittävät tätä tulevaisuuden verkkoteknologiaa ja sen mukana tuomia uusia mahdollisuuksia.

Tutkimusohjelman vanhat Drupal-verkkosivut haluttiin uudistaa WordPressille. Yliopiston markkinointitiimi oli ansiokkaasti hoitanut sivuston suunnittelun itse. Valikoiduimme Sivututkalla hoitamaan verkkosivujen teknisen WordPress-toteutuksen suunnitelmista todeksi.

6G Flagship verkkosivuilla julkaistaan monenlaista sisältöä tieteellisistä julkaisuista uutisiin ja tapahtumista tietosivuihin. Sisältöjen määrä lasketaan useissa tuhansissa.

Toteutimme suuren sisältömäärän hallinnan useilla eri sisältötyypeillä ja niiden jaotteluilla. Visuaalisemmilla sisällöillä hyödynsimme WordPressin omaa lohkoeditoria, jonka avulla suunniteltuja elementtejä voidaan käyttää joustavina rakennuspalikoina uusia sivuja luotaessa ja nykyisiä muokattaessa. Lisäksi monia sisältöjä haetaan ja päivitetään automaattisella ajastuksella yliopiston eri järjestelmistä.

Lisäksi kiinnitimme toteutuksessa erityistä huomiota latausnopeuksien optimointiin ja saavutettavuusvaatimusten toteutumiseen. Visuaalisempana karkkina taas elävöitimme sivustoa kevyellä animoinnilla.

”Projekti eteni kuin juna ja tarvittavat korjaavat viilaukset tehtiin lähes välittömästi, kun viilauksen tarve huomattiin. Yrityksen asenne oli varsin proaktiivinen, avoin, energinen ja vastavuoroinen. Jäi oikein hyvä kuva sekä toiminnasta, että asiantuntemuksesta. Suosittelen lämpimästi.”

– Katja Longhurst, 6G Flagship / Oulun yliopisto

Jätä kommentti